شنبه 15 دی 1403 - 04:11
تولید یک جوندهکش کاملا گیاهی توسط یک شرکت دانشبنیان ایرانی
ایسنا/یک شرکت دانشبنیان با بهکارگیری نتایج ۱۵ سال فعالیت علمی و پژوهشی توانسته است جَوندهکُش گیاهی عاری از هرگونه سموم شیمیایی را در کشور تولید و به بازار عرضه کند.
سید مهدی محجوب، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه این جوندهکش گیاهی یک محصول کاملا طبیعی است که حاصل ۱۵ سال کار تحقیقاتی است، درباره ویژگی این محصول دانشبنیان و اهداف تاسیس این شرکت، گفت: این محصول کاملا منحصر به فرد بوده و در دنیا هیچ مورد مشابهی از آن وجود ندارد.البته فعالیتهای شرکت ما به اینجا ختم نشد و پس از آن یک حشرهکش خانگی را هم تولید کردیم. هدف شرکت ما تولید محصولات متعدد و کپیبرداری از شرکتهای داخلی و خارجی نیست، بلکه ما درصدد تولید و عرضه محصولات دانشبنیان با کیفیت و منحصر به فرد هستیم.
وی درباره اهمیت دانش فنی این محصول در دنیا، افزود: با توجه به اینکه جوندهکش گیاهی نمونه داخلی و خارجی ندارد، از چند سال قبل پیشنهاداتی از کشورهای اروپایی برای خرید دانش فنی این محصول داشتم و از آنجا که این محصول را برای کشور و کشاورزان هموطن خود تولید کردهام، با مخالفت من مواجه شدند.
محجوب درباره برنامهریزیهای انجام شده برای صادرات این محصول به کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: شرکت ما در سال ۱۴۰۰ تاسیس شده است که البته به دلیل طولانی بودن بوروکراسیها با گذشت ۱۱ ماه تلاش برای دریافت پروانه بهرهبرداری، هنوز مجوز آن صادر نشده است؛ بنابراین بعد از اخذ کارت بازرگانی به حوزه صادرات ورود میکنیم.
به گفته وی، آفتکشها اکثرا وارداتی هستند. این محصولات، با کیفیت پایین و ارزبریهای قابل توجهی وارد میشوند. یکی از اهداف شرکت ما این است که بعد از تامین نیاز داخلی به این محصول، آن را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره اهمیت مقابله با این گونه از آفات گیاهی خاطرنشان کرد: جوندگان، گروهی از پستانداران هستند. این آفات از نظر اقتصادی، کشاورزی، پزشکی و بهداشتی بسیار مخرب و خسارتبار هستند و مخزن بسیاری از بیماریهای خطرناک محسوب میشوند. این آفات جزء آفات عمومی در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر محسوب میشوند (به این معنی که طبق قانون دولتها موظف هستند با این موجودات از طرق مختلفی چون تهیه سموم و آموزش مبارزه کنند)؛ دامنه خسارتشان بسیار است و تکثیر آنها هر ساله به طرز چشمگیری افزایش مییابد تا جایی که فراوانی آنها در سال جاری در طول ۸۰ سال اخیر بیسابقه بوده است.
به گفته وی، سالانه باید در یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور با این آفات و توسط جوندهکشها مبارزه شود که با احتساب دو تا سه گرم به ازای هر سوراخ لانه یا ایستگاه برای یک هکتار، حدود ۴۰۰ گرم جَوَندهکُش باید مصرف شود.
محجوب با اشاره به چرایی کمبود ماده جوندهکش در دنیا افزود: مبارزه با آفات کشاورزی با یکسری سموم انجام میشود. به دلیل شرایط فیزیولوژی خاص این جوندگان و هوش بسیار آنها، این آفات به راحتی کنترل نمیشوند، به همین دلیل تولید جوندهکش در همه جای دنیا بسیار دشوار است. برای مثال اگر در دنیا ۲۵۰۰ نوع آفاتکش مختلف وجود داشته باشد، کمتر از ۱۰ نوع آن در دنیا جوندهکش است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به استقبال کشاورزان و خریداران از این محصول، از صرفهجویی ارزی تولید این محصول داخلی خبر داد و بیان کرد: این محصول از نظر اقتصادی نسبت به سموم رایج تقریبا ۸۰ درصد ارزانتر است؛ تا قبل از تولید این محصول همه جوندهکشها وارداتی بودهاند. در سالهای اخیر هم با توجه به گران شدن ارز و اعمال تحریمها این محصولات اکثرا بیکیفیت و گران بودند که به معضل بزرگی برای کشور تبدیل شده بود. خوشبختانه استقبال از این محصول امسال بسیار چشمگیر بود، چون جوندهکشها اغلب وارداتی و دارای سمهای مضری مانند فسفر دوزنگ است، بنابراین استفاده از این جوندهکش گیاهی از سوی سازمان حفظ نباتات به همه کشاورزان توصیه شده است. از نظر قیمت، محصول ما به اندازه یک هشتم قیمت محصولات وارداتی برای خریدارانی چون شرکتها، داروخانههای گیاه پزشکی، سازمان حفظ نباتات و ... صرفهجویی ارزی به همراه دارد.
به نقل از صندوق نوآوری، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره ایجاد آلودگی محیط زیستی این محصول و سمی شدن مواد غذایی، تصریح کرد: ایده آغاز تولید این محصول عاری بودن آن از هرگونه مضرات سموم گذشته بود. یکی از بزرگترین محاسن این ماده، طبیعی و گیاهی بودن آن است. فرآیند تولید این محصول بدون نیاز به آب است و هیچ فاضلابی تولید نمیکند.
به گفته وی، یکی از مضرات مهم این سموم شیمیایی ایجاد آلودگی محیطی چون آب و خاک است، اما چون این جوندهکش را از پسماندهای گیاهی تولید میکنیم و در جریان یکسری پروسه به صورت فیزیکی و نه شیمیایی و سمی اثر میکند؛ بنابراین بدون ایجاد هیچگونه آلودگی محیطی و سمی کردن محصولات کشاورزی دوباره به طبیعت باز میگردد.
محجوب در پایان درباره نقش نهادهای تخصصی تامین مالی فناوری نظیر صندوق نوآوری و شکوفایی در تولید محصولات دانشبنیان، گفت: این نهادها امروز نقش بسیار تاثیرگذاری در تامین مالی نوآوری در کشور برعهده دارند. امیدواریم صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه تسهیلات بیشتر به صندوقهای پژوهش و فناوری استان، شرکتهای دانشبنیان را در توسعه تولید این گونه محصولات استراتژیک یاری کند.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
صفحه اول روزنامه دنیای اقتصاد شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه امروز شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه اقتصاد مردم شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه ابرار اقتصادی شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه آسیا شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه ایران شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه دنیای خودرو شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه اعتماد شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه آرمان ملی شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه آرمان امروز شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه هفت صبح شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه Iran Daily شنبه ۱۵ دی
-
صفحه اول روزنامه ابرار ورزشی شنبه ۱۵ دی
-
خلاصه بازی والنسیا 1 - رئال مادرید 2
-
گل دوم رئال مادرید به والنسیا توسط بلینگام
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
روایتی از اوضاع و احوال بازار سکه و طلا
جمعه 14 دی 1403 - 23:49:15
پیش بینی قیمت دلار ۱۵ دی ۱۴۰۳
جمعه 14 دی 1403 - 22:10:00
بازگشت ایران به بازار افغانستان
جمعه 14 دی 1403 - 22:20:00
صحبت های عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه شریف از عدم رغبت زنان برای ورود به بازار کار
جمعه 14 دی 1403 - 22:00:00
در بازار خودرو زمستان است
جمعه 14 دی 1403 - 21:45:00