شنبه 15 دی 1403 - 07:45

کد خبر 754453

چهارشنبه 12 دی 1403 - 09:40:17


مشتاقی: چرخه انتخابی تیم ملی چوب لای چرخ کشتی‌گیران می‌گذارد


مهر/پیشکسوت کشتی فرنگی با انتقاد از چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: به نظرم چرخه انتخابی تیم ملی تنها باعث فرسودگی و خستگی کشتی‌گیران می‌شود و خروجی مثبتی ندارد.
 مسابقات قهرمان کشوری کشتی فرنگی که مرحله اول چرخه انتخابی تیم ملی بود برگزار و خیلی از کشتی‌گیران با نظر فدراسیون و کادرفنی از شرکت در آن معاف بودند و در عین حال شاید تا آخر چرخه هم برخی، از مبارزه معاف بوده و در نهایت ملی‌پوش شوند.
بهرام مشتاقی  درباره روند برگزاری چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: برگزاری چرخه انتخابی تیم ملی طبق سیاست‌گذاری‌های فدراسیون کشتی بوده و من قصد دخالت در آن ندارم و حق و مشی هم به این فدراسیون نمی‌دهم چون اصلاً به من ارتباطی ندارد. اما از آن جایی که سالیان سال با تیم ملی کشتی فرنگی بودم و خاک این رشته را خوردم، شرایط را بررسی می‌کنم. حالا الان فدراسیون کشتی یک خط و مشی جدید به نام چرخه انتخابی درست کرده و طبق آن قرار است پیش بروند. من کاری به آقایان ندارم اما به اعتقاد خودم و با توجه به تجربه‌ای که دارم به نظرم چرخه فعلی انتخابی تیم ملی باعث فرسودگی کشتی‌گیران می‌شود.
کارشناس کشتی فرنگی عنوان کرد: به عنوان مثال الان یک کشتی‌گیر در مسابقات قهرمانی کشور شرکت می‌کند بعد از آن به مسابقات برون مرزی اعزام می‌شود، اگر در مسابقات آسیایی به مدال طلا رسید آن وقت دوباره می‌تواند در چرخه انتخابی تیم ملی کشتی بگیرند. این روند اصلاً درست نیست و به نظرم چرخه انتخابی که در نظر گرفتند بیشتر برای این است که کشتی‌گیران لای این چرخه بمانند و نابود شوند. کشتی‌گیری که پنج دوره باید کشتی بگیرد تا خودش را به نفری که کادر فنی انتخاب کرده، برساند و با او هم کشتی بگیرد دیگر توان مبارزه کردن ندارد.
مشتاقی عنوان کرد: کشتی‌گیر ابتدا در مسابقات قهرمانی کشور کشتی گرفته بعد از آن به مسابقات آسیایی اعزام شده و اگر مدال طلا کسب کرده باشد باید در یک تورنمنت برون مرزی دیگر هم شرکت کند. در این روند مدام باید وزن کم کند تا در نهایت با یک گزینه که مورد نظر کادر فنی است شاخ به شاخ شود تا تکلیفش برای حضور در تیم ملی مشخص شود. این چه روند چرخه انتخابی تیم ملی است؟ مسلم است با این شرایط کشتی‌گیر شکست می‌خورد و در نهایت کشتی‌گیری انتخاب می‌شود که از اول مورد تأیید کادر فنی بوده است.
پیشکسوت کشتی فرنگی گفت: من اصلاً متوجه نمی‌شوم با این شرایط چه لزومی به برگزاری چرخه تیم ملی دارند؟ من به فدراسیون کشتی کاری ندارم و انتقادی هم به آن‌ها ندارم. من فقط نظرات خودم را مطرح می‌کنم و آقایان هر طور که خودشان صلاح می‌دانند تصمیم می‌گیرند ولی از نظر منی که سال‌هاست در کشتی فرنگی بودم این روند چرخه انتخابی تیم ملی فقط باعث خستگی و فرسودگی کشتی‌گیر می‌شود و هیچ عائده‌ای برای آن‌ها ندارد.
مشتاقی عنوان کرد: به نظرم چرخه انتخابی تیم ملی فقط چوب لای چرخ قهرمانان می‌گذارد و باعث فرسودگی آن‌ها می‌شود. از نظر من این چرخه پر از ایراد است، اما تصمیم‌گیرنده نهایی آقایان هستند و از حرف‌های من دلگیر نشوند. من با کسی قصد سرشاخ شدند ندارم و اگر هم حرفی می‌زنم فقط نظر خودم را می‌دهم. آقای دبیر به عنوان رئیس فدراسیون کشتی این چرخه را امضا کرده و اعضای کادرفنی هم این چرخه را نوشتند و قصد اجرایی کردن آن را دارند. من به هر دو سرمربی تیم ملی احترام می‌گذارم ولی باز هم معتقدم چرخه انتخابی تیم ملی اصلاً درست نیست و باید مثل گذشته همه کشتی‌گیران میدان ببینند.
وی گفت: اگر آقایانی که در رأس کار هستند کشتی‌گیر نبودند و این چرخه را نوشته بودند نمی‌توانستیم به آن‌ها خرده بگیریم اما تعجبم از این است که همه این آقایان سال‌ها کشتی‌گیر بودند و پی هر تصمیمی به تن آن‌ها خورده است. شما چطور می‌توانید یک کشتی‌گیر را ۴ یا ۵ بار به مسابقات مختلف اعزام کنید و بعد از آن به انتخابی تیم ملی بیاورید. این اصلاً روند صحیحی نیست.
مشتاقی عنوان کرد: همین الان خواهید دید چه ضربه سهمگینی به علی احمدی وفا خواهد خورد. او در مسابقات قهرمانی جوانان جهان به مدال طلا رسید، در مسابقات امیدهای جهان هم به مدال طلا رسید. بلافاصله او را در یک وزن بالاتر به مسابقات باکو اعزام کردند. درست است که این مسابقات جایزه دلاری داشت اما چرا در وزن خودش او را اعزام نکردند؟ به این خاطر که پویا دادمرز در این وزن بود. چه ایرادی داشت دو کشتی‌گیر در یک وزن اعزام می‌کردند؟ من باز هم تأکید می‌کنم آن‌ها خودشان تصمیم‌گیرنده هستند و من اصلاً قصد دخالت ندارم ولی فقط طبق تجربه‌ای که دارم نظرم را مطرح می‌کنم.
وی گفت: قطعاً علی احمدی وفا در آینده در وزن ۶۰ کیلوگرم می‌درخشد و اصلاً جای بحث نیست. اما به نظرم خیلی زود بود که او در این وزن کشتی بگیرد. اگر احمدی وفا سرخورده شود و کشتی رها کند، در نهایت کشتی فرنگی ضربه می‌خورد. من کاری به حسن رنگرز ندارم. او این تصمیم را داشت اما به نظرم به این سرعت تغییر وزن این کشتی‌گیر درست نبود. البته من رنگرز هم ایرادی نمی‌گیرم و همانطور که گفتم فقط نظرات خودم را مطرح می‌کنم. رنگرز پسر من است و از صحبت‌های من دلگیر نشود. من نظرم این است خیلی از مربیان قبل هم نظرات خودشان را داشتند ولی الان خانه نشین شدند و چوب منم منم‌هایشان را خوردند و خیلی از کشتی‌گیران را سوزاندند.
پیشکسوت کشتی فرنگی در مورد حضور محسن نژاد و کاویانی در مسابقات قهرمانی کشور عنوان کرد: با توجه به این تصمیم من فکر می‌کنم سرمربیان تیم ملی در نهایت هر کشتی‌گیری که مدنظرشان است انتخاب می‌کنند. این چرخه هم برای خالی نبودن عریضه گذاشتند که کشتی‌گیران در چند مسابقه شرکت کنند اما در نهایت با همان گزینه‌ای که مدنظر کادرفنی است کشتی بگیرند و پس از باخت مقابل او از تیم ملی خط بخورد و گزینه مورد نظر به تیم ملی برسد.
مشتاقی عنوان کرد: ممکن است کشتی‌گیران به یک باره قید همه چیز را بزنند و رها کنند. آن‌ها می‌خواهند به میدان بیایند اما به آن‌ها اجازه داده نمی‌شود و در واقع هر چقدر به طبل می‌زنیم صدا ندارد. آن وقت ممکن است سرخورده و بی‌انگیزه شوند و قید همه چیز را بزنند. این شیوه اصلاً درست نیست و چرخه انتخابی تیم ملی مثل گذشته گلخانه‌ای است اما ترفند و شیوه برگزاری آن را تغییر دادند. از آقایان خواهش می‌کنم با حیثیت کشتی‌گیران جوان بازی نکنند. این کشتی‌گیران را مثل بچه‌های خودتان ببینید.
وی گفت: همان زمانی که آقایان کشتی می‌گرفتند ولی برای آن‌ها انتخابی نگذاشتند چه بلایی به سرتان آمد؟ همه آن‌ها ساک‌های خود را برداشتند و اردوی تیم ملی را ترک کردند. من شاهد بودم. خواهش می‌کنم همان بلایی که سر خودتان آوردند سر این کشتی‌گیران پیاده نکنید. بگذارید یک تا دو مرحله همه با هم کشتی بگیرند و هر کس اول شد برای آسیایی و جهانی انتخاب شوند. در مراحل بعدی هم هر کس واجب‌تر بود به المپیک یا جهانی برود. این بهترین شیوه است، آقایان خیال نکنند شرایط همیشه به همین صورت است؛ یک بار به خودشان می‌آیند که کشتی خالی از ستاره‌ها شده و دیگر کاری از دست کسی برنمی‌آیند.
مشتاقی عنوان کرد: اگر کشتی‌گیرانی مثل رنگرز و سوریان در کشتی درخشیدند، این به خاطر زحمات همه مربیان بوده است و کار یک نفر نیست. امیدوارم آقایان کاری نکنند که اسمشان در آینده خدشه‌دار شود. با آبروی خودتان و کشتی‌گیران بازی نکنید. فقط زمان حال را نبینید و به آن مغرور شوید و بگویید ما این نتایج را رقم زدیم. البته خوشحالم که سرمربی فعلی کشتی فرنگی همیشه در صحبت‌هایش تأکید دارد که براساس خرد جمعی و کار گروهی این نتایج رقم خورده است. در گذشته فقط «منم منم» داشتیم. رنگرز بارها گفته که مربیان سازنده کار کردند. امیدوارم با شیوه درست کار این مربیان سازنده را از بین نبرند.
وی تأکید کرد: خوب است حسن رنگرز چند قدمی عقب برود و هم خودش را نگاه کند و هم قدیمی‌ترها را؛ مگر عبدالله موحد زمانی که چند طلای جهانی داشت، انتخابی نداد؟ یا مرحوم تختی؟ کدام‌شان بدون انتخابی ملی‌پوش شدند که حالا قرار است برخی بدون انتخابی به تیم ملی برسند؟ اگر انتخابی نباشد آن تیم ملی، دیگر تیم ملی نیست. امثال کشتی‌گیرانی همچون ابراهیم جوادی، منصور برزگر، رحیم علی‌آبادی، خود من، یا اصلاً حسن رنگرز، مگر انتخابی نمی‌گرفتیم؟ الان یک چرخه گذاشتند که ملی‌پوش مدال‌دار سال قبل اصلاً شاید کشتی نگیرد. سعید اسماعیلیِ قهرمان المپیک هم باید انتخابی بگیرد که بتواند دوباره مدالش را تکرار کند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط