سه‌شنبه 18 دی 1403 - 09:56

کد خبر 757325

جمعه 14 دی 1403 - 19:06:10


چالش پهپادهای ایران برای جنگنده‌های «اف‌-22» آمریکایی


فارس/ یک فرمانده آمریکایی روایت خود را از چالش پهپادهای ایران برای جنگنده‌های اف-22 آمریکایی در منطقه محل مأموریت این جنگنده‌ها در غرب آسیا بازگو کرده است.

یک پایگاه تخصصی در زمینه مسائل نظامی در مصاحبه‌ با یکی از فرماندهان ارتش این کشور به چالش‌هایی که پهپادهای ایران برای جنگنده‌های تاکتیکی نسل پنجم اف-22 رپتور ایجاد کرده‌اند پرداخته است.  وب‌سایت مجله نظامی «Air&Space Forces» (نیروهای هوایی و فضایی) در مطلبی امروز جمعه نوشته هنگامی که به سرهنگ دوم «داستین جانسون» فرمان داده شد به خاورمیانه اعزام شود او و سایر خلبان‌های جنگنده اف-22 رپتور برای یک چالش غیرمعمول آماده شده بودند. وبگاه آمریکایی می‌نویسد جنگنده‌های اف-22 به عنوان جنگنده‌های آمریکایی دارای برتری هوایی برای مقابله با هواپیماهای پیشرفته دشمن طراحی شده‌اند که قادر به پنهان کردن حرکاتشان و پرواز در سرعت هایپرسونیک هستند.

این پایگاه اضافه می‌کند: «اما خطراتی که بیش از همه جانسون و همکارانش را نگران کرده بود پهپهادها و موشک‌های کروز ساخت ایران بودند که تهران و نائبانش در جریان دور اخیر ناآرامی‌ها در خاورمیانه از آنها استفاده کرده‌اند.»
جانسون در مصاحبه با «Air&Space Forces» تصریح می‌کند: «ما لزوماً نگران سرنگون کردن هواپیمای هیچ کس دیگر نبودیم. ما در دهله اول برای دفاع از نیروهای زمینی خودمان در برابر تهدیدهای از جانب پهپادها و همچنین موشک‌های کروز در مناطق عملیاتی‌مان آنجا بودیم.»به نوشته وبگاه مجله آمریکایی چالش‌ها هنگامی آغاز شدند که اف-22‌های متعلق به اسکادران 90 ایالات متحده که جانسون فرماندهی‌اش را به عهده دارد اوایل ماه آگوست، بعد از ترور یحیی سنوار، فرمانده حماس به منطقه غرب آسیا اعزام شدند.
این جنگنده‌ها بدوت اطلاع قبلی وارد منطقه غرب آسیا شدند و تقریبا یک روز بعد از ورود به پایگاهی در منطقه که مقام‌های نظامی آمریکایی از افشای نامش خوددای می‌کنند مأموریت خودشان را آغاز کردند. مجله آمریکایی می‌نویسد تهدید پهپادها علیه این جنگنده‌ها یک تهدید فرضی نبود زیرا ایران در حمله آوریل خود به اسرائیل بیش از 80 پهپاد شلیک کرده بود.
به نوشته «Air&Space Forces» پهپادها و موشک‌های کروز در دستان گروه‌های هم‌پیمان ایران در عراق، سوریه و یمن هم بودند که این به معنی آن بود که تهدیدهای هوایی علیه آمریکا در منطقه پخش شده بود. جانسون گفت: «وضعیت بسیار ناپایداری بود. ما می‌دانستیم که تشخیص اینکه تهدیدها از کدام سو و چه زمانی می‌ایند به غایت دشوار شده بود چون این تهدیدها به حدی پراکنده بودند که می‌شد گفت در هر لحظه یک پهپاد از هر طرفی می‌تواند تهدید ایجاد کند.»با آنکه پهپادها نسبت به جنگنده‌های پیشرفته چینی خطرات کمتری ایجاد می‌کنند اما سرنگون کردن آنها با چالش‌هایی همراه بود.یک مقام ارشد پنتاگون به مجله آمریکایی گفت اف-22‌ها هم مثل اف-16 و اف-15‌هایی که در ماه‌های اخیر به منطقه اعزام شده بودند دارای «آرایه اسکن الکترونیکی فعال» بودند که باعث می‌شد آسان‌تر شناسایی شوند. با وجود این، باز هم شناسایی آنها کار آسان بودند. این پهپادها نه تنها بسیار کوچک بودند بلکه با سرعت پایین حرکت می‌کردند و به همین جهت شناسایی‌شان سخت بود.

جانسون گفت: «ما با یک نبرد هوایی روبرو بودیم اما این جنگ هوایی بسیار متفاوت از آن چیزی بود که برای آن آموزش دیده بودیم. وقتی بحث از تاکتیک‌های شما به میان می‌آید و اینکه شما چطور باید هدفتان را پیدا و آن را شکار کنید حتی تفاوت بین موشک کروز و پهپاد هم معنادار است. آنها از لحاظ شناسایی مشکلات بسیار مهمی پیش روی شما قرار می‌دهند. »


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط