سه‌شنبه 18 دی 1403 - 12:14

کد خبر 757466

شنبه 15 دی 1403 - 00:01:04


سهم بازار ویندوز ۱۱ دوباره کاهش یافت


دیجیاتو/ اکتبر ۲۰۲۴، ویندوز ۱۱ با ۳۵.۵ درصد به بیشترین سهم بازار خود رسید. این افزایش پس از کاهشی غیرمنتظره طی ۳ ماه رخ داد که سیستم‌عامل مایکروسافت آن را تجربه کرده بود. اکنون داستان دوباره تکرار شده است. پس از کاهش سهم بازار در نوامبر، افت ویندوز ۱۱ ادامه دارد.

داده‌های جدید «Statcounter» نشان می‌دهد ویندوز ۱۱ طی ۲ ماه متوالی بیش از ۱.۴۸ درصد از سهم بازار خود را از دست داده است. دسامبر ۲۰۲۴، سهم بازار این سیستم‌عامل از ۳۴.۹۴ درصد به ۳۴.۱ درصد کاهش یافت. در عوض، ویندوز ۱۰ برخی کاربران ازدست‌رفته خود را پس گرفت. البته کمتر از ۱۱ ماه دیگر، از پشتیبانی خارج خواهد شد.

ویندوز 11 هنوز دومین سیستم‌عامل پرکاربر مایکروسافت است
درحال‌حاضر، ویندوز ۱۰ همچنان پرکاربرترین سیستم‌عامل مایکروسافت است و سهم بازار آن ۶۲.۷۳ درصد است. با نزدیک‌ شدن به اکتبر ۲۰۲۵، پایان زمان پشتیبانی از این نسخه، منتظریم ببینیم چه اتفاقی می‌افتد؛ زیرا بسیاری از کاربران نمی‌توانند سیستم خود را به ویندوز ۱۱ ارتقا دهند و مایکروسافت نیز تمایلی به کاهش الزامات سخت‌افزاری سختگیرانه خود، مانند برخورداری از TPM 2.0، ندارد.

اگر به داده‌های آخرین گزارش Statcounter اعتماد کنیم (مایکروسافت داده‌های رسمی سهم بازار ویندوز را منتشر نمی‌کند)، وضعیت بازار ویندوز درحال‌حاضر به شرح زیر است:

ویندوز ۱۰: ۶۲.۷۳ درصد (+۰.۹ امتیاز)
ویندوز ۱۱: ۳۴.۱ درصد (-۰.۸۴ امتیاز)
ویندوز ۷: ۲.۴ درصد (-۰.۰۷ امتیاز)
ویندوز ۸.۱: ۰.۲۹ درصد (-۰.۰۲ امتیاز)
ویندوز ایکس‌پی: ۰.۲۳ درصد (-۰.۰۲ امتیاز)
اگر نمی‌توانید ویندوز ۱۱ را رسمی نصب کنید و هنوز قصد خرید دستگاه جدید ندارید، می‌توانید از برنامه امنیتی «Extended Security Program» مایکروسافت استفاده کنید. این برنامه با پرداخت ۳۰ دلار، ۱۲ ماه به‌روزرسانی اضافی فراهم می‌کند یا از راه‌حل‌های شخص ثالث مانند «0patch» استفاده کنید که تا 5 سال پشتیبانی اضافی به شما می‌دهد (این هم رایگان نیست). گزینه دیگر استفاده از ترفندهایی برای دورزدن الزامات سخت‌افزاری ویندوز ۱۱ است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط