یکشنبه 16 دی 1403 - 23:49
آمریکا در مسیر حادثه
وطن امروز/متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سال نو میلادی در ایالات متحده آمریکا با ناامنی و خشونت آغاز شد؛ به نوعی که جشن سال نوی میلادی در این کشور به حاشیه رفت و تیتر یک رسانههای آمریکایی حوادث خشونتباری شد که امنیت این کشور را نشانه گرفته است؛ امنیتی که با وجود هزاران میلیارد دلار هزینه و مرزهای تحت مراقبت شدید همچنان خدشهپذیر است و راهکارهای دموکراتها و جمهوریخواهان برای برقرار کردن آن نتیجه نداده است. سال 2025 در آمریکا با خبر حمله با خودرو به مردم و زیر گرفتن عدهای در نیواورلئان آغاز شد. شخصی به نام «شمسالدین جبار» 42 ساله، خودروی خود را که از نوع وانتهای سنگین بود، با سرعت بالا به سوی جمعیت راند و 14 شهروند آمریکایی را کشت و بیش از 30 نفر دیگر را مجروح کرد. این حمله چهارشنبه شب به محل جشن خیابانی سال نوی میلادی در محله فرانسویهای نیواورلئان انجام شد و مقامات افبیآی آن را به عنوان یک حمله تروریستی بررسی کردند. کریستوفر رایا، معاون بخش مبارزه با تروریسم پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) در این باره اعلام کرد یک پرچم مربوط به گروه تروریستی (داعش) در خودرویی پیدا شد که شمسالدین جبار از آن برای حمله استفاده کرده بود. وی همچنین در کنفرانس خبری اعلام کرد افبیآی و سایر بخشها در حال بررسی صدها ساعت فیلم دوربینهای مداربسته از محله فرانسوی نیواورلئان و دیگر مکانها هستند و از مردم آمریکا خواست فرصت بیشتری برای تحقیقات به آنها دهند. او همچنین گفت تکنیسینهای خنثیکننده بمب افبیآی ۲ وسیله بمب دستساز را در یخدانهایی پیدا کردند؛ یکی در تقاطع خیابانهای بربن و اورلئان و دومی ۲ بلوک دورتر.
گزارشهایی از وجود چندین بمب دستساز دیگر نیز منتشر شد اما این بمبهای دستساز عملیاتی نبودند. کریستوفر رایا افزود: تصاویری از مظنون وجود دارد که نشان میدهد که او ۲ بمب دستساز را در جایی که بعدها توسط ماموران پیدا شدند، قرار داده است. این تنها حمله روز چهارشنبه نبود، چرا که یک دستگاه خودروی سایبرتراک تولید شرکت تسلا نیز مقابل برج ترامپ در لاسوگاس منفجر شد. در این حمله یک نفرکشته شد و 7 نفر دیگر از رهگذران مجروح شدند. خودروی سایبرتراک منفجر شده همچنین دارای مقادیر قابل توجهی ترقه و مواد منفجره آتشبازی بود که برای جشن سال نوی میلادی به کار گرفته میشود. رسانههای آمریکایی عامل انفجار خودروی سایبرتراک در مقابل برج ترامپ در لاسوگاس را «متیو لیولزبرگر» ۳۷ ساله و عضو سابق ارتش آمریکا معرفی کردند. وی خودروی سایبرتراک را به سمت پارکینگ مقابل در اصلی برج ترامپ که هتلی بینالمللی در لاسوگاس است رانده و خودرو را منفجر کرده است که منجر به مرگ یک نفر و مجرح شدن 7 نفر دیگر شده است؛ اقدامی که تروریستی بودن آن همچنان تایید نشده است و مقامات امنیتی آمریکا اعلام کردند درباره مرتبط بودن این حمله با حمله نیواورلئان تحقیق میکنند. رسانههای آمریکایی همچنین از خودکشی عامل این حمله پس از انفجار خبر دادند. در این بین ایلان ماسک، مالک میلیاردر نزدیک به ترامپ و مالک شرکت تسلا که سازنده این خودرو است در شبکههای اجتماعی نسبت به این انفجار واکنش نشان داد و اعلام کرد تیم تحقیقاتی تسلا را برای بررسی علت این انفجار مامور کرده است. وی همچنین در پستهای بعدی خود در شبکههای اجتماعی اعلام کرد احتمال ارتباط و هماهنگی بین ۲ حمله وجود دارد. ماسک ارتباط احتمالی این حادثه با حمله خودروی فورد اف۱۵۰ در نیواورلئان را مطرح و اشاره کرد هر دو خودرو از شرکت اجاره خودرو «تورو» اجاره شده بودند. وی با اشاره به این اطلاعات، انفجار خودروی سایبرتراک تسلا را یک حمله تروریستی معرفی کرد؛ موضوعی که همچنان توسط مقامات امنیتی دولت آمریکا تایید نشده است و همین مساله نیز منجر به خشم مردم آمریکا شده است.
استاندارد دوگانه در قبال حملات
پیش از این در حملهای مشابه در آلمان و پیش از سال نوی میلادی یک روانپزشک اسلامستیز سعودیتبار با راندن خودروی اجارهای «بیامو» به درون جمعیت، تعداد زیادی از شهروندان آلمانی را در بازار کریسمس شهر ماکدبورگ زیر گرفت و 11 نفر را کشت و تعداد بیشتری را زخمی کرد؛ اقدامی که از سوی دولت آلمان تروریستی تلقی نشد. بسیاری از رسانههای آلمانی در لحظات ابتدایی حمله از آن به عنوان حمله تروریستی یاد کردند و شایعاتی نیز درباره دست داشتن گروههای تروریستی به ظاهر اسلامگرا در این حمله مطرح شد اما پس از افشای هویت عامل حمله و بررسی مواضع آتئیستی و ضد اسلامی او که دلیل پناهندگی وی به آلمان نیز بود، لحن و ادبیات مسؤولان و رسانههای آلمانی درباره این حمله تغییر کرد و انگیزه از این حمله را تروریستی معرفی نکردند، بلکه آن را شخصی خواندند. بسیاری از کاربران فضای مجازی در آلمان و بسیاری از مسلمانان با اشاره به این رویکرد و استاندارد دوگانه دولت و رسانههای آلمانی و اروپایی به این حقیقت اشاره کردند که برای تروریستی معرفی کردن اقدامات وحشیانه و خشونتبار - که به منظور ایجاد رعب و وحشت جمعی انجام میشود - توسط دولتهای غربی، باید عامل حمله مسلمان باشد و حتی اگر یک تبعه سعودی که ضد اسلام است اقدام به زیرگیری جمعیت با خودروی خود کند، این حمله از سوی دولتها و مقامات غربی تروریستی معرفی نمیشود. این استاندارد دوگانه در حملات روز چهارشنبه آمریکا نیز رخ داد و حمله نیواورلئان با وجود اینکه طبق گفته مقامات افبیآی به صورت انفرادی و بدون هماهنگی با گروه داعش انجام شده است، تروریستی معرفی شد و علت اصلی آن نیز این است که نام عامل این حمله وحشیانه شمسالدین جبار است. این استاندارد دوگانه زمانی بیشتر به چشم میآید که متوجه میشویم هر دو عامل حملات روز چهارشنبه، عضو سابق ارتش ایالات متحده آمریکا بودند و هر دو نیز در پایگاهی در ایالت کارولینای شمالی سابقه فعالیت در ارتش آمریکا را داشتند؛ مسالهای که احتمال هماهنگی بین 2 حمله را بیش از پیش افزایش میدهد.
واکنشها به حملات
شروع خشونتبار سال نوی میلادی در ۲ ایالت آمریکا و کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان این کشور بویژه در مقابل برج ترامپ، واکنش بسیاری از مقامات سیاسی آمریکا را برانگیخت. دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در واکنش به حملات سال نوی میلادی آمریکا در شبکههای اجتماعی نوشت: وضعیت کشورمان فاجعهبار است و مورد تمسخر جهان قرار گرفتهایم. رهبری ضعیف و سیاست مرزهای باز تنها میتواند به چنین نتیجهای منتهی شود. وی همچنین حزب دموکرات و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را عامل اصلی حملات مرگبار اخیر معرفی کرد و این اقدامات را با مهاجرت غیرقانونی مرتبط دانست و اظهار کرد: گفته بودم تبهکارانی که به آمریکا میآیند، بسیار بدتر از تبهکارانی هستند که در کشور داریم. این گفته به واقعیت تبدیل شد. وی همچنین گفت: نرخ جرم در آمریکا «در سطحی است که پیش از این کسی ندیده بود». وی همچنین اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا در حال سقوط و فروپاشی است. جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا نیز در واکنش به این حملات موضع گرفت. بایدن در بیانیهای تلویزیونی گفت: هیچ نوعی از خشونت هیچ توجیهی ندارد و ما هیچ حملهای به مردمان خود را تحمل نخواهیم کرد. عامل حمله نیواورلئان پیش از اقدام خود ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود که نشان میدهد «وی از داعش الهام گرفته بود». وی با اشاره به انفجار خودروی سایبرتراک تسلا مقابل هتل ترامپ در لاسوگاس در ایالت نوادا نیز تاکید کرد: ارتباط این انفجار با حمله نیواورلئان در حال بررسی است اما تاکنون ارتباطی میان این ۲ گزارش نشده است. لاتویا کانترل، شهردار نیواورلئان نیز این حادثه را یک «حمله تروریستی» خواند. در این میان تروریستی نخواندن حمله دوم در مقابل برج ترامپ در لاسوگاس بسیاری از طرفداران ترامپ و جمهوریخواهان را از دولت دموکرات بایدن خشمگین کرده و اعتراضات بسیاری را برانگیخته است. طرفداران دونالد ترامپ نیز با توجه به تلاش برای ترور وی در کمپین انتخاباتی وی در انتخابات 2024 و هدف قرار گرفتن وی، این حملات بویژه حمله به برج ترامپ در لاسوگاس را اقدامی مشکوک خوانده و مدعی دستداشتن عدهای در پشت پرده حملات هستند.
جنجالهای سیاسی و امنیتی آمریکا
با توجه به سابقه نظامیگری عوامل هر دو حمله در یک پایگاه در کارولینای شمالی و کشته شدن هر دوی آنها و تروریستی خوانده شدن حمله تروریستی نیواورلئان، احتمالات بسیاری در فضای سیاسی و رسانهای آمریکا ایجاد شده است. بسیاری معتقدند دموکراتها پیش از تحویل دولت به دونالد ترامپ خواستار ایجاد چالشهای حداکثری برای دولت بعدی هستند. از صدور مجوز برای استفاده از موشکهای دوربرد آمریکایی و اروپایی برای هدف قرار دادن خاک روسیه برای ارتش اوکراین گرفته تا جنجال پرواز پهپادهای ناشناس در آسمان آمریکا و حملات خشونتبار اخیر، سناریوهای توطئه مختلفی را میان طرفداران ترامپ محبوب کرده است؛ سناریوهایی که عامل حملات خشونتبار سال نو میلادی را فراتر از ۲ عامل حمله معرفی میکنند و معتقدند پشت پرده این حملات جریاناتی وجود دارند و انگشت اتهام بسیاری از این سناریوها به سوی حزب دموکرات اشاره رفته است. هرچند برای اثبات این ادعاها مدرک موثقی وجود ندارد اما به درگیری سیاسی جدی در این کشور منجر شده است. این نزاعها و درگیریهای بیسابقه ناشی از تغییر رویکرد گسترده احتمالی در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در دوره ترامپ است؛ نزاعهایی که با توجه به بیپاسخ ماندن سوالات جامعه درباره ماجراهایی مانند ترور ترامپ، پرواز پهپادها و حملات افزایش یافته است.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
پاس گل های برتر لیگ برتر انگلیس در سال ۲۰۲۴
-
مخالفت شدید تارتار با فروش ستاره به استقلال
-
زنی که مامور تحقق رویای ترامپ در خاورمیانه است
-
کشف 5 تن ماهی صید غیرمجاز در کیش
-
چرا رونمایی احتمالی آیفون SE 4 با نام آیفون 16E اقدامی منطقی است؟
-
اشلوت: از اینکه یونایتد خوب بازی کرد غافلگیر نشدم!
-
گل دوم آاس رم توسط الکسی سلماکرز در دقیقه 11
-
رسانه صهیونیستی: بسیاری از تونلهای حماس کشف نشدهاند
-
خارج کردن پسته از ریه کودک یک و نیم ساله در بندرعباس
-
بازجویی از ٤ نظامی اسرائیلی در آفریقای جنوبی، سریلانکا، برزیل و فرانسه
-
گل اول آاس رم توسط لورنزو پلگرینی در دقیقه 10
-
دستیار ویژه رئیسجمهور: ایران برای همه ایرانیان است
-
دستگیری کلاهبردار کنسول بازی در فضای مجازی
-
سرپرست فرمانداری قائمشهر منصوب شد
-
نظامی قاتل شهید سنوار تهدید به مرگ شد
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
اظهارنظر مقام بانک مرکزی درباره گردش مالی فیلترشکنها
یکشنبه 16 دی 1403 - 23:12:15
جدیدترین پیشبینی قیمت بیتکوین در سال ۲۰۲۵
یکشنبه 16 دی 1403 - 22:34:24
روایت تجارت نیوز از اجاره بها که دیگر با توان مستاجران همخوانی ندارد
یکشنبه 16 دی 1403 - 21:57:37
پیش بینی مهم از نرخ ارز
یکشنبه 16 دی 1403 - 22:10:00
ماینده مجلس: دستمزدها مفت است!
یکشنبه 16 دی 1403 - 22:15:00