سهشنبه 18 دی 1403 - 22:59
جوادی حصار: برای اعتمادسازی باید کار را از همان نقطه از دست رفته اعتماد آغاز کرد
ایرنا/ سخنگوی حزب اعتماد ملی با تاکید بر اینکه به دلیل سلایق شخصی و تنگ نظری ها نباید کشور را از علم، تکنولوژی و توسعه محروم کرد،گفت: پزشکیان در راستای وفاق ملی و حل بحران های کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان مسیر بسیار خوبی را در پیش گرفته و گامهای مثبتی برداشته است.
«محمدصادق جوادیحصار» در گفت و گو با ایرنا در ارزیابی خود از رویکرد دولت چهاردهم درجلب مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان برای حل مشکلات کشور،با بیان اینکه از اهداف اولیه سامان یافته در قانون اساسی فاصلههای جدی پیدا کردهایم، گفت: اگر بخش حقوق ملت را با رویکرد تقویت بخش خصوصی مورد ارزیابی قرار دهیم به نظر من از سه عنصر اقتصادی موجود در قانون اساسی یعنی «اقتصاد دولتی، اقتصاد خصوصی و اقتصاد تعاونی» دو بخش خصوصی و تعاونی کاملاً به فراموشی سپرده شده است.
جوادی حصار با بیان اینکه دولت همواره به جای حل مشکلات کشور، همچون پدری دلسوز که تصور میکند فرزندان او قادر به انجام کارها نیستند خودش به جای آنها به انجام امور پرداخته است، افزود: ما با این اقدام جامعهای را تربیت کردهایم که همه تصور میکنند همه چیز دست دولت است و تنها دولت است که باید همه امور را انجام میداده و در انجام وظایف خود کوتاهی کرده است.
قانون اساسی به دولت تکلیف کرده که بخشهای غیردولتی را فعال کند
سخنگوی حزب اعتماد ملی اقدامات پزشکیان را از سر نیاز، اضطرار و به دلیل ناتوانیهای موجود در سیستم دولتی و دولتهای گذشته دانست و بیان کرد: واقعیت این است که قانون اساسی این امکان را در اختیار دولت ها قرار داده و به آنها تکلیف کرده که باید بخشهای غیردولتی را فعال کنند و دولت تنها حکم ناظر و سیاستگذار را داشته باشد و همه کارها را خودش انجام ندهد.
جوادیحصار با بیان اینکه متاسفانه اکنون حتی بسیاری از امور تخصصی کشور توسط دولت و با کمترین راندمان ممکن اداره میشود، عنوان کرد: صنعت ما اگرچه باید در دست بخش خصوصی باشد اما بخش اعظم صنعت کشور ملی و دولتی است و بیشتر آنها هم ناکارآمد و زیانده هستند. بخش خصوصی کشور هم همواره ضعیف نگه داشته شده و کمتر در امور مشارکت داده شده است.
وی ادامه داد: متخصصین و نخبگان علمی در برنامهسازی و برنامهریزی و حتی اجرای برنامههایی که خودشان میتوانند آنها را ساماندهی و مصوب کنند و از دولت و مجلس مصوبه بگیرند در همه این موارد دور از عرصه و دور از مرحله تصمیمگیری و تصمیمسازی قرار دارند درحالی که باید از مشارکت فعال اینها استفاده شود.
چرخ صنعت کشور بدون کمک دانشگاهها و متخصصان به حرکت درنمیآید
فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: اینکه آقای پزشکیان به دانشگاه میرود و از دانشگاهیان درخواست کمک میکند واقعیت ملموسی است. رئیس جمهور به این باور و اعتقاد رسیده است که بدون کمک دانشگاهها، نخبگان و متخصصان و سرمایهگذاران دلسوز نمیتوان چرخ صنعت و اقتصاد کشور را به حرکت درآورد.
جوادیحصار، اقتصاد کشور را سنگین و پردامنه توصیف کرد و افزود: همانطور که به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد میتواند کشور را از همه جهات مستغنی و بینیاز کند در عین حال عدم تحرک و پویایی اقتصاد هم میتواند کشور را با معضلات بسیار جدی و تکاندهنده روبرو کند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران اقتصادی بیمار است که در شرایط امروز جامعه به صورت اورژانسی اداره میشود، بیان کرد: اگر رئیس جمهور از نخبگان، عالمان و آگاهان به امور سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور در دانشگاهها استمداد نجوید از چه کسی باید برای درمان این بیمار کمک بگیرد.
صنعتگران کشور به دلیل ناترازی برق تقریبا نیمه ورشکسته هستند
سخنگوی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه متاسفانه بخش تولید و صنعتگران ما تقریبا نیمه ورشکسته هستند و بهدلیل ناترازیهای انرژی در کشور - که نمیدانم چه کسی را باید عامل این ناترازیها دانست -کارخانههای ما تقریبا با یکسوم ظرفیت کامل خود کار میکنند، عنوان کرد: زمانی که برق برخی از کارخانجات در میانه کار قطع میشود آسیب فراوانی به چرخه تولید آنها وارد میشود.
بیتوجهی فراوانی نسبت به مقوله اقتصاد در کشور صورت میگیرد
جوادیحصار افزود: من اخیرا در نمایشگاه فضای مجازی شرکتی را دیدم که در اقدامی اعتراض گونه، (اجناس) تولیدات خود در مقطعی را نشان میداد که به دلیل قطعی برق از چرخه خارج و دور ریخته شده بودند و این وضعیت بسیار موجب تاسف بود چرا تا این اندازه بیتوجهی نسبت به مقوله اقتصاد کشور صورت میگیرد که خسارت های جبران ناپذیری به همراه دارد.
وی ادامه داد: هر ریال این اجناس (تولیدات) برای صاحب آن شرکت با خون دل به دست آمده درحالی که میبینیم بهراحتی ۴، ۵ ساعت برق صنایع تولیدی با قطعی مواجه میشود و اجناس در مسیر تولید میمانند و از بین میروند و باید دور ریخته شوند.
ضرورت تشکیل اجماع قوی تصمیمگیری از سوی نخبگان و دانشگاهها برای حل بحرانهای جدی در حوزه اقتصاد
وی ادامه داد: اگر یک اجماع قوی و ملی برای تصمیمگیری، توسط نخبگان، دانشگاههای کشور سرمایهگذاران، دلسوزان و آگاهان به مسائل علم، تکنیک، تکنولوژی و صنعت به وجود نیاید و رئیس جمهور به آنها اطمینان و باور ندهد که از ظرفیت آنها استفاده خواهد شد و این کار نمایشی نیست، با بحرانهای جدی در حوزه اقتصاد مواجه خواهیم شد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: اینکه رئیس جمهور از همه نخبگان، کارشناسان، متخصصان بهویژه دانشگاهیان درخواست کمک میکند به این جهت است که در دنیای پیشرفته امروز دانشگاهها اتاق فکر دولتها هستند و علم و تکنولوژی و دستاوردهای نوین را در اختیار دولتها قرار میدهند و حتی برای دولتها برنامه تولید میکنند. از اینرو اگر دولتها بخواهند به اهداف خود دست پیدا کنند باید این برنامههای امتحان پس داده را اجرا کنند.
پزشکیان، نخبه علمی و چهره آکادمیک است و طعم مشارکت با علم و تکنولوژی و دانشمندان را چشیده است
جوادیحصار بابیان اینکه آقای پزشکیان خودشان یک فرد نخبه علمی و چهره آکادمیک است و طعم مشارکت با علم و تکنولوژی و نظرات دانشمندان را چشیده و بهدرستی میدانند که چه کاری انجام میدهد، خاطرنشان کرد: البته به شرط اینکه سایر مجموعه های دولت هم به این فهم مشترک و درک از شرایط برسند که جز با مشارکت عقلا و نخبگان دانشگاهی علمی فرهنگی و اقتصادی امکان برون رفت از شرایط بحران فعلی را نخواهیم داشت در آن صورت به شرایط مطلوبی در کشور دست خواهیم یافت.
وی با بیان اینکه همه باید دست به دست هم بدهیم و هماهنگ و با اراده ملی برای عبور از بحران اقتصادی و معیشتی موجود به دولت کمک کنیم و طبیعی است که دولت هم در این مسیر از مردم درخواست کمک کند، گفت: معتقدم اینکه رئیس جمهور به سراغ جماعت کارشناسان و متخصصان و نخبگان و بخش خصوصی برای کمک به دولت رفته ضرورتی اجتنابناپذیر است.
برای اعتمادسازی باید کار را از همان نقطه از دست رفته اعتماد آغاز کرد
سخنگوی حزب اعتماد ملی درباره چگونگی شکلگیری و تقویت اعتماد مردم نسبت به حاکمیت، با اعتقاد به اینکه که اعتماد مردم به حاکمیت یک شبه حاصل نمیشود، عنوان کرد: دولت برای بازگرداندن اعتماد و ترمیم کردن شکاف میان مردم و حاکمیت باید از همان نقطهای که اعتماد از دست رفته شروع به اعتمادسازی کند.
جوادیحصار با بیان اینکه ما نخبگانمان را در شرایط مختلف از بدو استخدام و حتی زمان ورود به دانشگاه رنجاندهایم، یادآور شد: بخشی از دانشجویان نخبه ما تحت عناوین مختلف گزینش رد شده و نتوانستند وارد دانشگاهها شوند و گزینش در تحصیلات تکمیلی یعنی از فوق لیسانس به دکترا با سخت گیری های بیشتری انجام شد.
مهاجرت نخبگان، فرار سرمایههای انسانی، علمی و تکنولوژیکی ما بوده است
وی با بیان اینکه بسیاری از نخبگان کشور را با گزینشهای سخت، بیربط، هدایت شده به همراه یک سامانه تعریف شده تنگناآفرین از عرصه مشارکت در تولید علم در کشور دور نگه داشتند، افزود: نخبگان نیز بعداز مواجه شدن با چنین شرایطی، عطای کار و فعالیت در کشور را به لقایش بخشیدند و به ناچار کشور را ترک کردند. مهاجرت نخبگان در حقیقت تنها فرار سرمایههای اقتصادی ما نبود بلکه فرار سرمایههای انسانی، علمی و تکنولوژیکی ما هم بوده است نخبگان به دلیل عدم اعتمادسازی ما از کشور رفتند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه اعتمادسازی را باید از گزینشها آغاز کنیم عنوان کرد: در ابتدا باید صافیهای تنگ و بیمعنا را از سر راه علم و تکنولوژی کشور برداریم و اجازه بدهیم جوانان ما به دانشگاهها بیایند و رشد کنند. به فرض اینکه یک دانشجویی با ما مخالف است نباید کشور را از علم، تکنولوژی، توسعه و پیشرفتی که محصول تلاشهای فناورانه آنها است محروم کنیم.
دانشجویان به صورت منطقی و دانشمحور گزینش شوند نه سلیقهای
جوادیحصار با بیان اینکه به هر حال این اتفاق افتاده و حالا وظیفه ما است که شکاف میان حاکمیت و مردم را ترمیم کنیم و به مسیر اصلی یعنی همان مسیر عقلانی گزینشگری برگردانیم، گفت: گزینش دانشجویان باید به روش علمی، منطقی و دانشمحور صورت بگیرد نه سلیقهای؛ بعد از عبور از این مرحله نیز باید با آنها تعامل برقرار کنیم. امکاناتی که در داخل کشور در اختیار دانشجوی ارشد یا دکترا قرار میگیرد باید به گونهای باشد که هم امورات زندگیاش بهراحتی تامین شود و هم بتواند کارهای پژوهشیاش را انجام دهد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای ما باید پژوهشمحور و مرتبط با صنعت و متن جامعه و برآورنده نیازها و حاجتهای روزانه بخش علمی و صنعتی کشور باشند، عنوان کرد: دانشجوی ارشد ما در حوزههای مربوطه حتی میتواند از طرف صنایع بورسیه شود. هر صنعتی میتواند دانشجوی خود را برای تحصیل به خارج از کشور بفرستد تا برای آن صنعت علماندوزی کند و بعد به کشور بازگشته و برای آن صنعت کار کند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر ما دانشجویان را بیربط گزینش و بیربط رد میکنیم و زمانی که دانشجو مدرک دکترای خود را میگیرد باید در جامعه برای او بهدنبال کار بگردیم و قبل از اینکه او بتواند به جایگاه خود برسد جای او را افراد کم تجربه و بدون دانش و تخصص پر کردهاند و این دانشآموخته با وجود دارا بودن تخصص عالیه در کشور بیکار میماند و ناچار میشود از یک دانشگاه یا موسسهای خارج از کشور پذیرش بگیرد و به غربت برود و با حداقلهایی که به لحاظ عاطفی برای او وجود دارد بسازد البته ممکن است از نظر اقتصادی تامین شود اما عواطف او تامین نمیشود.
باید شرایطی برای نخبگان در کشور ایجاد کنیم که میل و رغبتی به مهاجرت نداشته باشند
جوادیحصار با بیان اینکه باید شرایطی اطمینانبخش برای حضور فعال متخصصین کشور از صفر تا ۱۰۰ در داخل دانشگاههایمان ایجاد کنیم، گفت: ما باید کاری کنیم که دانشگاهیان ما در برابر بهترین پیشنهادهایی که از خارج کشور به آنها میشود میل و رغبتی به رفتن نداشته باشند.
وی افزود: آنها فرزندان این سرزمین هستند و به این کشور تعهد و تعلق دارند و علاقهمند هستند در کشور خودشان کار و تولید کنند و ایرانی آباد و آزاد داشته باشند اما متاسفانه سلایق و محدودیت هایی که تاکنون وجود داشته به قدری به آنها فشار وارد آورده که آنها را ناگزیر به مهاجرت کرده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: در حال حاضر درصد اندکی از نخبگان و المپیادیهای ما در ایران تحصیل میکنند بیشتر آنها از کشور رفتهاند، باید این موضوع را حتما مدنظر قرار دهیم که آنها برای پُز دادن، کشور و سرزمین خود ترک نکردهاند، برخی از آنها از سر استیصال و درماندگی از کشور رفتهاند.
جوادیحصار عنوان کرد: اگر شرایط دانشگاههای ما امنیتآفرین باشند و با دانشجویان، علمی و تکنولوژیکی و دانشمحور و مبتنی بر تخصصشان برخورد شود ما میتوانیم اعتماد کاهش یافته میان دانشگاه و دانشجو، استاد و دانشگاه، جامعه و دانشگاه، علم و دانشگاه و صنعت و دانشگاه را برگردانیم و به طبع آن چرخ صنعت کشور را به گردش درآوریم.
پزشکیان در راستای وفاق ملی مسیر خوبی را پیش گرفته است
وی بیان کرد: ما در این حوزه، ملت ناتوانی نیستیم به شرط اینکه به آفت مجموعههای بالادستی که متاسفانه طی این سالها بسیاری از آنها به منفعتطلبیهای مقطعی زودگذر آلوده شدهاند و در گوشهای به زندگی شخصی خودشان میپردازند و کاری به کار امورات کشور ندارند دور شویم تا بتوانیم جامعهای رو به توسعه، رشد و پر از امیدی را ایجاد کنیم.
سخنگوی حزب اعتماد ملی با اعتقاد به اینکه پزشکیان در راستای وفاق ملی مسیر بسیار خوبی را در پیش گرفته و گامهای مثبتی هم برداشته است، عنوان کرد: اگر همه لوازم تحقق این اراده فراهم شود و دیگران هم در این انگیزه با ایشان همآوایی و همراهی کنند به نتایج مطلوبی دست خواهیم یافت.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
آغاز ثبت نام اعتکاف در همدان از ۱۹ دیماه
-
احتمال غیبت فوقستاره الهلال برابر پرسپولیس
-
طرح/ مقامات شهید سلیمانی در عالم رحمت الهی
-
فرصت طلبی الدوساری؛ گل اول الهلال به الاتحاد
-
«موشک نبود که، زلزله بود»!
-
خروج تیپ ۴۰۱ رژیم صهیونیستی از نوار غزه
-
۱۰ حرکت برتر و لحظه آخری NBA در سال ۲۰۲۴
-
افتتاح نمایشگاه کاریکاتوریست یمنی «کمال الفن»
-
رقابت سپاهان و استقلال برای جذب احمدی
-
قاتل فراری در خمین دستگیر شد
-
کاپیتان سابق پرسپولیس در نیکا پارس
-
صرافی رمز ارز داریم که 8 میلیون کاربر دارد!
-
گل اول الاتحاد به الهلال توسط کریم بنزما
-
ایده فیلم Her در دنیای واقعی؛ این گجت هوش مصنوعی را در گوش شما قرار میدهد
-
ناپولی دروازهبانش را با کالیاری عوض کرد!
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
صرافی رمز ارز داریم که 8 میلیون کاربر دارد!
سهشنبه 18 دی 1403 - 22:37:16
وزیر اسبق ارتباطات: اگر دنبال فیلترشکنفروشها هستید، از وزیر بپرسید!
سهشنبه 18 دی 1403 - 22:33:55
لیست شرکت ها قانونی فروش مجازی طلا قانونی اعلام خواهد شد
سهشنبه 18 دی 1403 - 22:18:15
سخنگوی کمیسیون آموزش: گوگل پلی و واتساپ شرایط تخصصی جمهوری اسلامی را پذیرفتند
سهشنبه 18 دی 1403 - 22:03:00
همتی: عدهای نمیخواهند قیمت ارز پایین آید؛ فرزین: نرخ ارز کانالها غیرواقعی است
سهشنبه 18 دی 1403 - 21:49:31