جمعه 24 آبان 1404 - 21:25
«نقطه دود» در روغنهای سرخکردنی چیست؟
ایسنا/در دستهبندی روغنهایی که برای آشپزی خانگی استفاده میشوند، دو نوع روغن پخت و پز و روغن سرخکردنی شناختهشدهاند؛ روغنی که برای پخت و پز یا سس و سالاد استفاده میشود، برای سرخ کردن طولانیمدت و عمیق و با حرارت بالا مناسب نیست اما استفاده از روغنهای سرخکردنی که مقاومت بیشتری در برابر حرارت و گرما دارند برای این منظور توصیه میشود.
زهرا باقری کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه روغن سرخکردنی بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی است، اظهار کرد: برای سرخ کردن مواد غذایی تنها باید از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کرد و دیگر انواع روغنها برای این کار مناسب نیستند.
تفاوت روغن سرخکردنی با دیگر روغنها
وی افزود: مهمترین ویژگی روغنی که برای سرخ کردن انتخاب میشود، مقاومت در مقابل حرارت یا به اصطلاح، نقطه دود است، زیرا برای سرخ کردن، نیاز است که روغن خوب داغ شود و اگر از روغنی استفاده شود که نقطه دود پایین و در نتیجه مقاومت کمتری در مقابل حرارت داشته باشد، روغن خواهد سوخت و ترکیبهای سمی و سرطانزا در آن ایجاد میشود و سلامتی را به خطر میاندازد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روغنهای سرخکردنی روغنهایی هستند که به صورت یک روغن یا ترکیبی از روغنهای با مقاومت حرارتی بالا تولید میشوند. این روغنها به شکلی تولید میشوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن داشته باشند.
باقری عنوان کرد: آن چیزی که منجر به تفاوت در روغن سرخکردنی با دیگر روغنها میشود مقاومت حرارتی بالاتر آنها است. به عبارت دیگر هر چه مقاومت حرارتی روغنها بالاتر باشد مدت طولانیتری میتوانند ساختار خود و در نتیجه نقطه دود خود را حفظ کنند و سالم باقی بمانند و با کاهش مقاومت حرارتی روند کاهش نقطه دود روغنها هنگام سرخکردن سریعتر و کوتاهتر میشود.
نقطه دود چقدر مقاوم است؟
وی افزود: دمای سرخ کردن عمیق حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد است و نقطه دود روغنهای تصفیه شده پیش از مصرف حدود ۲۲۰ تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد است. آن چیزی که منجر به افزایش مقاومت روغنها و در نتیجه امکان استفاده از آنها برای سرخ کردن میشود شامل چند پارامتر مهم است.
باقری عنوان کرد: نخست، میزان درجه اشباع یا جامد بودن روغنها است. هر چه میزان اشباع بودن روغن بالاتر باشد، روغن دارای مقاومت حرارتی بالاتری است اما نکته منفی اشباع بالا این است که اگرچه مقاومت حرارتی بالایی دارد اما طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف روغنهای اشباع مانند پالم باید به حداقل برسد.
وی بیان کرد: این نسل روغنها با وجود مقاومت حرارتی مناسب به دلیل میزان اشباع بالا و ضررهای تغذیهای آن از بازار خانوار کشور تقریبا حذف شده است و در مقطع کنونی صرفا در سرخکردنیهای صنف و صنعت در کشور استفاده میشود.
ویژگیهای اسید چرب اولئیک
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در خصوص ویژگیهای اسید چرب اولئیک یا به اصطلاح اسید چرب تک غیر اشباع موجود در این روغنها گفت: این اسیدهای چرب که در روغن آفتابگردان اولئیک بالا و کانولا به وفور یافت میشوند عملکرد حرارتی مشابه اسیدهای چرب اشباع دارند اما ضررهای تغذیهای آنها را ندارند.
وی با بیان اینکه این اسیدهای چرب دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند، افزود: نسل جدید روغنهای سرخکردنی شفاف که در فرمولاسیون خود فاقد پالم هستند، در سالهای گذشته در کشور رایج شده است.
باقری بیان کرد: با این حال تاکید میشود استفاده از غذاهای سرخکردنی و مصرف روغن سرخکردنی در مدت طولانی برای سلامت بدن مضر است، زیرا اسید چرب اشباع این روغنها بیشتر است و سرخ کردن غذا در روغن غیر سرخکردنی هم روش سالمی نیست.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
چراغ قوه همه کاره ( پاور بانک، شیشه شکن و ... )
-
هشدار آبفای کشور به مردم؛ هیچ ماموری فعلا برای قرائت کنتور آب مراجعه نمیکند
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
جارو شارژی !! دیگه نگران نظافت ماشین نباشید
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
فشار آبرو چند برابر کن ....
-
فرمانده کل قوا: ملت ایران در مقابل جنگ تحمیلی محکم میایستد همانگونه که در مقابل صلح تحمیلی نیز محکم خواهد ایستاد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
پایان زودهنگام گنبد آهنین؟ اسرائیل مجبور به جیرهبندی موشکها شد
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
واکنش عراقچی به تجاوز امروز آمریکا به تأسیسات هستهای فردو، نطنز و اصفهان
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
آخرین اخبار
-
چهره ها/ قاب متفاوت بازیگر آقای قاضی با رضا عطاران
-
نمایش مردان جنگ در لباس صلح!
-
اختلافات شخصی چند جوان رنگ خون گرفت
-
یک مدل خوشگل برای آراستن مو
-
اندازه عجیب فیل نر آفریقایی!
-
ارزشگذاری ناچیز منچستریونایتد روی مدافع مازاد خود
-
بله، در حال مذاکره برای جدایی از لیورپول هستم
-
دیوان کیفری بینالمللی برای رهبر و قاضیالقضات طالبان حکم بازداشت صادر کرد
-
پروازهای امارات تا هفته آینده متوقف میماند
-
گابریل هاینزه مربی آرسنال شد
-
ظریف: وقتی متهم نسلکشی، کاندیدای صلح نوبل معرفی میکند یعنی چه؟
-
اسرائیل به دنبال آموزش زبان فارسی به نیروهای نظامی
-
عکس/ معاون اول رئیسجمهور در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)
-
تکذیب ترور رهبران حماس در طرابلس لبنان
-
آسیبها و تهدیدهای بازیهای اینترنتی برای کودکان
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
پروازهای امارات تا هفته آینده متوقف میماند
سهشنبه 18 تیر 1404 - 19:37:11
تسکین فوری دردهای مفصلی در خانه؛ بدون نیاز به دارو یا جراحی!
جمعه 21 تیر 1404 - 19:00:00
7 گیگ اینترنت رایگان ببر! همهچی راحته، بدون قرعهکشی و معطلی.
جمعه 28 تیر 1404 - 19:00:00
ادامه روند ریزش قیمت طلا و سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند
سهشنبه 18 تیر 1404 - 18:30:00
گوشی دلخواهتان را همین امروز تحویل بگیرید؛ پرداخت اقساطی تا ۱۲ ماه
چهارشنبه 19 تیر 1404 - 12:00:00