سه‌شنبه 18 دی 1403 - 21:11

کد خبر 760228

دوشنبه 17 دی 1403 - 08:45:00


ردپای بیش‌فعالی در اعتیاد نوجوانان به تنقلات


خراسان/تحقیقات جدید نشان داده است که افراد ۱۶ تا ۲۰ ساله مبتلا به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) تمایل بیشتری به مصرف تنقلات (مانند چیپس، آجیل، نوشابه‌های گازدار، آب میوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا) نسبت به همسالان خود دارند. بر اساس گزارش PsyPost، پژوهش جدید محققان دانشگاه ماستریخت هلند نشان می‌دهد این که یک نوجوان چه غذایی بیشتر می‌خورد، می‌تواند نشانه‌ای از اختلال ADHD باشد. محققان داده‌های یک تحقیق قدیمی را تجزیه‌وتحلیل کردند، در آن تحقیق داده‌های سلامتی بیش از ۲ هزار ۵۰۰ کودک متولدشده بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ جمع‌آوری شده بود. در سال ۲۰۲۱ محققان پژوهش حاضر ۸۱۰ عضو این گروه را که ۱۶ تا ۲۰ ساله شده بودند بررسی کردند.
ارتباط‌خوردن‌تنقلات‌با اختلال  ADHD در نوجوانان
از نوجوانان خواسته شد تا فرم ارزیابی رفتار رژیم غذایی خود را تکمیل کنند؛ آن ها باید فهرست ۲۸ غذا و نوشیدنی را مشخص می‌کردند که هر کدام را چند بار می‌خورند. آن ها همچنین باید می‌گفتند که آیا مبتلا به ADHD تشخیص داده شده‌اند یا خیر. والدین آن ها همچنین فرم ارزیابی مشکلات رفتاری و سطح تکانشگری فرزندانشان را تکمیل کردند. محققان رژیم غذایی شرکت‌کنندگان را به پنج گروه طبقه‌بندی کردند: تنقلات مانند نوشابه، آب میوه، تنقلات خشک، چیپس، آجیل و نوشیدنی‌های انرژی‌زا؛ سالم مانند کاهو، سبزیجات خام، میوه، تخم مرغ و چای؛ غذاهای حیوانی مانند محصولات لبنی، گوشت، مرغ و ماهی؛ شیرین مانند شکلات، آب نبات، کیک یا بیسکویت؛ نوشیدنی‌ها مانند نوشابه‌های رژیمی، آب میوه‌ها و نوشیدنی‌های انرژی‌زا. در مجموع، ۸۰ نفر از شرکت‌کنندگان مبتلا به ADHD تشخیص داده شدند. این نوجوانان مواد غذایی و نوشیدنی‌های دسته تنقلات را بیشتر از همسالان خود که این اختلال را ندارند، مصرف می‌کردند. علاوه‌بر‌این، شرکت‌کنندگان مبتلا به ADHD که علائم رفتاری شدیدتری مانند تکانشگری داشتند، مصرف مکرر تنقلات را گزارش کردند. جالب توجه است، کسانی که نمرات تکانشگری بالایی داشتند، تمایل بیشتری به مصرف اقلام از گروه شیرین و نوشیدنی داشتند. یافته‌های این پژوهش در Jounal of Attention Disorders منتشر شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط