سه‌شنبه 18 دی 1403 - 21:49

کد خبر 760349

دوشنبه 17 دی 1403 - 10:45:00


مهم‌ترین رمز موفقیت  از نظر بیلیونر  ۹۴ ساله


خراسان/توصیه‌های «وارن بافت» سهامدار شرکت‌های اپل، جنرال الکتریک، آی‌بی‌ام و ... درباره فاجعه‌بودن انتخاب همسر اشتباه پربازدید شده؛ آیا واقعا این ادعا درست است؟ ​​​​​
انسان در طول حیات خود پیوسته در حال انتخاب است اما برخی از این انتخاب‌‌ها زندگی را در چشم‌اندازی طولانی‌تر تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. به‌تازگی ویدئویی از توصیه‌های یک پیرمرد بیلیونر ۹۴ ساله در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده که می‌گوید: «مهم‌ترین انتخاب و تصمیم انسان در طی زندگی انتخاب یک همسر مناسب است چون انتخاب همسر اشتباه، فاجعه است. البته عشق سختی‌های زیادی دارد. اما اگر می خواهید موفق شوید مطمئن شوید که با آدم درستی ازدواج می‌کنید». این ادعا را از منظر روان‌شناسی بررسی کردیم.
 انتخابی با چالش‌های زیاد
 از آن جایی که ازدواج پیوند دو نفر با سیستم تربیتی متفاوت است، این انتخاب را با چالش‌های زیادی رو‌به‌رو می‌کند. به ویژه در دنیای پیچیده‌ امروز که نقش زن و شوهر به لحاظ تحصیلی، شغلی و پیوند عاطفی مشارکتی شده است. بنابراین به قول این پیرمرد بیلیونر ۹۴ ساله باید مطمئن شوید که با آدم درست ازدواج می‌کنید. در ادامه درباره اهمیت این تصمیم و مزایای انتخاب همسر درست و مناسب و تأثیر آن بر زندگی‌مان می‌خوانید.
امنیت فردی و اجتماعی
ازدواج از مؤلفه‌های جدی و اساسی تشکیل هر جامعه به شمار می‌رود؛ از همین منظر انتخاب همسر یک فرایند است که اگر آگاهانه صورت گیرد چشم‌انداز بهتری را برای فرد و جامعه در پی خواهد داشت. علاوه بر این ها در جامعه سنتی و مذهبی ما و توجه ویژه اسلام به ازدواج این امر برای ما اهمیت بیشتری دارد. پایه و اساس تشکیل خانواده ازدواج زن و مرد است و خانواده هسته اصلی هر جامعه است. خانواده افراد را برای حضور در جامعه آماده می‌کند و مهم ترین مکان برای القای ارزش‌ها و ایجاد تغییر است. بنابراین سعادت و موفقیت یک جامعه منوط برسرنوشت ازدواج‌هایی است که در آن صورت می‌گیرد. همچنین ازدواج با فردی درست می‌تواند از فحشا و فساد و عنان گسیختگی جنسی و سایر انحرافات اجتماعی جلوگیری کند.
سلامت جسمی و روانی افراد
سلامت‌روانی به معنای داشتن تعادل روانی و روان شناختی در ابعاد مختلفی مثل توانمندی در مواجهه با چالش‌های روزمره و احساس خوشبختی و رضایت از زندگی است. ازدواج با فردی درست از طریق افزایش اعتماد به نفس، خوش بینی و امید بیشتر، احساس امنیت بیشتر در زندگی، از بین رفتن تنهایی و کاهش میزان اضطراب و استرس، سلامت روانی افراد را ارتقا می‌بخشد. ازدواج موفق می‌تواند باعث ارتباط سالم میان همسران شود و احتمال ابتلا به افسردگی را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهد و از سویی دیگر برقراری پیوند عاطفی طولانی مدت باعث کاهش ترشح هورمون استرس در هر دو جنس  می شود و توانایی مقابله با استرس های روزمره را تا حدود بسیار زیادی افزایش می دهد. همچنین تحقیقات حاکی از این است که افراد متأهل نسبت به افراد مجرد رفتارهای پرخطر کمتری دارند. بهتر غذا می‌خورند و بیشتر به پزشکان و مشاوران مراجعه و به توصیه آنان عمل می‌کنند و کمتر به اختلالات خواب و کابوس‌های شبانه دچار می‌شوند و در مجموع سبک زندگی سالم‌تری دارند.
موفقیت شغلی و مالی
مطالعات نشان می‌دهد که شرایط خانوادگی و ارتباط سازنده با همسر نه تنها  برعملکرد بهتر افراد در محیط کار تأثیر می‌گذارد بلکه بر درآمدها، ترفیعات و رضایت شغلی هم تاثیرگذار است. این مسئله هم برای مردان و هم برای زنان صادق است. ما همواره شاهد موفقیت‌های بزرگ قهرمانان و دانشمندان مختلفی بوده‌ایم که اظهار داشته‌اند موفقیت خود را به همسرشان مدیون اند. در یک ازدواج موفق همسران تبدیل به یک تیم دو نفره بی‌نظیر می‌شوند که یکدیگر در راه رسیدن به اهداف شخصی و مشترک حمایت و پشتیبانی می‌کنند. البته برای دست‌یابی به این حمایت باید اهداف زن و شوهر در هماهنگی باشند.
تربیت صحیح فرزندان
زن و شوهر پس از ازدواج و در پی آن انتقال به نقش پدر و مادر، به عنوان اولین عامل اجتماعی کردن فرزندان نقش مهمی را در رشد و تربیت فرزندان صالح ایفا می‌کنند. اگر دوست دارید که فرزندانتان از تربیتی درست بهرمند شوند و در این راه با چالش‌های کمتری رو به رو شوید باید در انتخاب همسر درست و مناسب هوشمندانه عمل کنید. مطالعات نشان داده است که فرزندان حاصل از یک ازدواج موفق  از امنیت مالی و اقتصادی بهتری برخوردار خواهند بود و در مدرسه و فضای تحصیل عملکرد بهتری خواهند داشت و مشکلات رفتاری کمتری نشان می‌دهند.همچنین در برابر بیماری‌های عاطفی و روانی مثل افسردگی و افکار خودکشی آسیب پذیری کمتری دارند. بنابراین فرزندان حاصل از ازواج‌های موفق علاوه بر اینکه نگرش مثبتی به ازدواج دارند بلکه در انتخاب همسری مناسب هم بهتر عمل می‌کنند و در زندگی زناشویی هم عملکرد بهتری دارند.

نویسنده: عطیه دلاور | روان‌شناس


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط