سه‌شنبه 18 دی 1403 - 23:27

کد خبر 760632

دوشنبه 17 دی 1403 - 12:09:31


پشت پرده رونق بازار سیاه گوشی‌های آیفون


اکو ایران/بازار سیاه خرید و فروش گذرنامه برای واردات آیفون رونق گرفته و واردکنندگان با چالش‌های جدیدی روبرو هستند.

حدود سه سال از ممنوعیت واردات گوشی‌های آیفون مدل ۱۴ به بعد می‌گذرد. اما اوایل آبان‌ماه امسال، دولت اعلام کرد به منظور تنظیم بازار، واردات این گوشی‌ها را آزاد خواهد کرد. این تصمیم در نهایت با تصویب هیئت وزیران اجرایی شد و گمرکات کشور موظف شدند تشریفات گمرکی را برای ترخیص این مدل‌ها انجام دهند.
با این حال، هنوز ثبت سفارش واردات آیفون‌های تجاری نهایی نشده است. سازمان توسعه تجارت بارها وعده داده که مشکلات اجرایی حل خواهد شد، اما همچنان هیچ دستورالعمل مشخصی ارائه نشده است.
خبرگزاری مهر نیز در گزارشی اعلام کرده که پیگیری‌ها نشان می‌دهد هفته گذشته این سازمان به انجمن واردکنندگان تلفن همراه اطلاع داد که از روز چهارشنبه، شناسه آیفون‌های تجاری در سامانه جامع تجارت فعال خواهد شد. با این وجود، تا امروز چنین اتفاقی نیفتاده و تجار قادر به ثبت سفارش نیستند.
این بلاتکلیفی تنها به واردات تجاری محدود نشده، بلکه رجیستر آیفون‌های مسافری وارد شده پیش از آبان‌ماه نیز همچنان بلاتکلیف مانده است.
رونق بازار سیاه خرید و فروش گذرنامه برای واردات آیفون
در همین حال، گزارش هایی از رونق گرفتن بازار سیاه خرید و فروش گذرنامه رونق حمایت دارد؛ گزارش‌هایی که می گویند اجاره هر گذرنامه برای واردات آیفون مسافری بین ۵ تا ۷ میلیون تومان هزینه دارد. این گوشی‌ها پس از رجیستر شدن در بازار به فروش می‌رسند.
افزایش تقاضا برای رجیستری مسافری آیفون‌ها، فشار مضاعفی بر منابع ارزی بازار غیررسمی وارد کرده است. به نظر می‌رسد این سیاست نه‌تنها نتوانسته قاچاق را کاهش دهد، بلکه آن را به مسیرهای رسمی‌تر، مانند رجیستری مسافری، سوق داده است.
در همین راستا، مسئولان مرتبط تلاش کرده‌اند تا با تعیین سهمیه مشخص برای واردکنندگان، شرایط را برای واردات گوشی‌های آیفون و سایر کالاهای گران‌قیمت تسهیل کنند.
به گفته رئیس هیئت‌مدیره انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی، ۳۰ درصد از ظرفیت واردات هر بازرگان به کالاهای بالای ۶۰۰ دلار، از جمله آیفون اختصاص می‌یابد.
چند روز پیش، عبدالمهدی اسدی از نهایی شدن رویه تجاری واردات آیفون خبر داد و اعلام کرد که گام نهایی با اختصاص ۳۰ درصد از سهمیه واردات هر بازرگان به کالاهای بالای ۶۰۰ دلار برداشته شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط