دوشنبه 03 دی 1403 - 22:45
بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟
حامی هنر زندگی/ برای بازگشت عشق بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ برای نجات زندگی و بازگشت عشق بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ طلاق عاطفی جدایی احساسات و عواطف زوجین از یکدیگر است. طلاق عاطفی معمولا زمینه ساز جدایی قانونی است اما گاهی به دلایل متعددی زوجین ترجیح می دهند با هم زیر یک سقف بمانند ولی دیگر هیچ عشق و علاقه ای بین آن ها نیست. بازسازی عواطف بین زوجین اگرچه دشوار، اما امکان پذیر است. در این مقاله به نکات ساده اما موثر برای بازسازی رابطه پس از طلاق عاطفی اشاره می شود.
طلاق عاطفی چیست؟
طلاق عاطفی یا همان طلاق خاموش یک واکنش و مکانیسم روانشناسی است که بعد از احساس عدم موفقیت در زندگی مشترک که به دلیل نبود مهر و محبت و عاطفه در بین زوجین شکل می گیرد. در واقع احساسات و عواطف خود را از یکدیگر دریغ می کنند. زن، مرد یا هردو نسبت به رابطه عاطفی و جنسی با طرف مقابل خود بی تفاوت و بی احساس می شود و ارتباط خود را با هم قطع می کنند. در واقع اینگونه زوج ها از نظر عاطفی از هم جدا شده اند؛ اما دلایل مختلفی همچون حضور فرزندان باعث شده که برای طلاق اقدام نکنند.
طلاق عاطفی از نظر روانشناسی
به طور کلی طلاق عاطفی از نظر روانشناسی به عنوان یک جدایی تعریف می شود که زوج ها از لحاظ روحی، جسمی و... از یکدیگر فاصله می گیرند. عاطفه و محبت به همسر از بین می رود و گاهی برای یک مسئله کوچک باهم مشاجره میکنند و روزها و ماه ها با یکدیگر صحبت نمی کنند. در بیگانگی کلمات و احساسات گم شده اند و مرزهایی را برای یکدیگر تعیین می کنند و در تنهایی و خلوت خود، طرف مقابل را متهم می کنند و دنبال مقصر هستند و هیچ توجهی به حضور یکدیگر ندارند و تنها زیر یک سقف باهم زندگی می کنند. درک نکردن صحیح رفتار و گفتار یکدیگر، حساسیت یا عصبانیت غیرقابل بیان، پنهان کردن ناراحتی ها و مشکلات از یکدیگر، نداشتن شناخت کافی از روحیات طرف مقابل و عاقبت بی علاقگی و سردی نسبت به شریک زندگی خود، دست به دست هم می دهند تا یک طلاق عاطفی را در زندگی زوج ها به وجود آورند. طلاق عاطفی معمولا قبل از اقدام زوج به «طلاق» اتفاق می افتد.
پیامد های طلاق عاطفی بر خانواده
طلاق عاطفی همانطور که از نامش پیداست موجب از بین رفتن حس عشق و علاقه بین زوجین است. زوجین تنها مانند یک هم اتاقی کنار هم زندگی می کنند اما دیگر خبری از شور و عشق زناشویی نیست. طبیعتا این موضوع باعث فقدان صمیمیت زناشویی و رابطهی جنسی، تنهایی و انزوا در زوجین می شود. اما باید دانست طلاق عاطفی نه تنها بر روابط زوجین که بر فرزندان خانواده نیز تاثیرات مخربی خواهد داشت.
طلاق عاطفی علاوه بر زن و شوهر بر روی فرزندان هم تاثیرات مخرب متعددی دارد که باید والدین از آنها اطلاع داشته باشند. والدینی که به هم عشق و علاقه ای ندارند، ابراز عشق و علاقه نمیکنند و گفتگوی موثر و هدفمند و خالی از توهین را هرگز در رابطهی خود تجربه نکرده اند الگوی مناسبی برای فرزندان خود نبوده و نمی توانند باشند.
طلاق عاطفی بیشترین تاثیرات منفی و مخرب را بر روح و روان فرزندان خانواده وارد میکند در این کودکان علائم کم اشتهایی و پر اشتهایی عصبی مشکلات خوابی یا کابوس، ضعف تحصیلی، علائم افسردگی، استرس و اضطراب و پرخاشگری دیده می شود.
آنها در خانواده احساس امنیت و آرامش ندارند و دچاربدبینی میشوند و حتی در آینده برای انتخاب کار، تحصیل و همسر با مشکلات زیادی روبرو می شوند. در ادامه برخی از مهمترین تاثیرات طلاق عاطفی بر خانواده و خصوصا فرزندان اشاره می شود.
1-احساسات ناخوشایند
احساس گناه در این کودکان باعث میشود به دوستانشان وابسته شوند و سعی می کنند که بیشتر وقت خود را در بیرون از خانه باشند و یا اگر در منزل هستند به اتاق خود یا دوستان مجازی پناه میبرند و از بودن کنار والدین دوری میکنند این فرزندان خود را مسئول نگه داشتن اجباری والدین کنار هم میدانند زیرا که بسیاری از اوقات والدین در مشاجره های خود بیان میکنند که به خاطر فرزندان زندگی توأم با بی مهری را تحمل کردند به همین دلیل است که کودکان در این حالت خشم و احساس گناه زیادی را تجربه می کنند.
2-اضطراب و پرخاشگری
یکی از آثار مخرب طلاق عاطفی در فرزندان اضطراب و احساس بی قراری و همچنین پرخاشگری است که در دختران و پسران متفاوت است. در پسران بیشتر از دختران است. در فرزندان پسر با علائم پرخاشگری های فیزیکی و کلامی بیشتری دیده می شوند. اما این موضوع در دختران علائم افسردگی و اضطراب نمود بیشتری دارد. در بچه ها و در سنین مختلف این خشم متفاوت است. در کودکان و نوجوانان در سن مدرسه شدیدتر است. ممکن است خشم در بعضی فرزندان پنهان باشد، چون بعضی از آنها خودشان را مسئول طلاق والدینشان میدانند. معمولا دراین کودکان علائم استرس و اضطراب از جدایی والدین نسبت به سن کودکان متفاوت است. معمولا کودکان کوچکتر علائم اضطراب جدایی مانند گریه و وابستگی بیش از حد را بروز می دهند و در نوجوانان به صورت پرخاشگری و لجبازی و ترک خانه بروز می کند.
3-بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ | انزوا طلبی
ممکن است که فرزند بهشدت اجتماعی شما به فردی بسیار خجالتی یا مضطرب تبدیل شود. زیرا او به چیزهای زیادی فکر می کند و هر روز شاهد مشاجرات اولیاء خود می باشد. اینگونه کودکان ممکن است بیاشتیاق به نظر برسند یا حتی از موقعیتهای اجتماعی مانند معاشرت با دوستان یا شرکت در رویدادهای مدرسه اجتناب کنند. همچنین این موضوع باعث خود کم بینی و کاهش اعتماد به نفس می شود.
4-سایر تاثیرات
کودکان بهدلیل افزایش درگیری میان والدین دچار افت تحصیلی و ترک تحصیل می شوند. هنگام دعوای والدین، کودکان هم به ناهنجاری شناختی مبتلا میشوند. کودکان در این مواقع بیش از هر زمان دیگری نیازمند عدالت و انصافاند، حتی اگر این عدالت به ضرر خودشان باشد. همچنین اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی، رفتارهای پرخاشگرانه و آشنایی زود هنگام با فعالیتهای جنسی نیز تاثیر دیگر طلاق بر فرزندان است.
دلایل طلاق عاطفی
یکی از مهمترین دلایل طلاق عاطفی نداشتن شناخت پیش از ازدواج است. دوران قبل از ازدواج فرصتی مناسب برای شناخت بهتر است از نظر تناسب عقاید، باورها، آداب و رسوم خانواده ها با یکدیگر و سطح تحصیلات می باشد. در دوران آشنایی قبل از ازدواج باید زوجین بیشتر با یکدیگر وقت بگذارند تا خانواده ها و خودشان با یکدیگر بیشتر آشنا شوند. علاوه بر عدم آشنایی، عوامل دیگری نیز در طلاق عاطفی موثرند که در ادامه بیان می شود.نداشتن آمادگی برای ازدواج؛ باید قبل از ازدواج مهارت های لازم را دیده باشند. جلسات مشاوره قبل ازدواج را شرکت کنند. آشنا نبودن زوجین با مهارت های زندگی مانند: همسرداری، کنترل خشم، همدلی کردن، خودشناسی و حل مسئله که باعث بروز اختلافات شدید خانوادگی می گردد.
ازدواج اجباری؛ یا ازدواج تحمیلی ازدواجی که با اجبار خانواده باشد مانند ازدواج سنتی در گذشته ازدواج اجباری که از سوی خود فرد باشد؛ مانند کسی که بخاطر ثروت یا موقعیت اجتماعی طرف مقابل تن به ازدواج داده است و علاقه ای ندارد که نوعی ازدواج تلقی میشود و خود فرد برای خویش رقم میزند.
1-بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ | دلایل دیگر طلاق عاطفی
اعتیاد به سیگار و سایر موادمخدر و عادات ناپسند؛ یکی دیگر از دلایل طلاقها که مقدمه طلاق عاطفی است، اعتیاد است؛ اما اعتیاد تنها گرایش به موادمخدر نیست، اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی نیز میتواند موجب پیدایش اختلاف شود.
یکی دیگر از دلایل، فرزند است؛ زوجی که صاحب فرزند نمیشوند، به مرور روابط آنها به سردی می رود و باعث افسردگی بخصوص در بانوان می شود. یا فرزند سالاری و وقت گذاشتن بیش از حد برای فرزندان و جایگزین کردن آن به جای همسر نیز نتیجه ای جز طلاق عاطفی نمی توان یافت.
غرور کاذب افراد تحصیل کرده؛ افراد تحصیلکرده ای که با غرور کاذب خود باعث این مشکلات می شوند. آنها با عدم قبول نظریات منطقی زن و شوهر، عدم پذیرش راهنمایی و کمک بزرگترها، عدم اعتقاد به مراکز مشاوره خانواده، در میان زوجهای تحصیلکرده از علل ایجاد طلاق عاطفی است.
مشکلات جنسی؛ یکی از موارد و دلایل طلاق عاطفی، سرد مزاجی زنان و ناتوانی جنسی در مردان است که موجب نارضایتی جنسی، نداشتن رابطه زناشویی، کمیت و کیفیت رابطه جنسی در زندگی مشترک با همسر را فراهم می کند. زیرا رابطه جنسی خوب و مساعد برای بقای زندگی زناشویی و رضایت زناشویی بسیار لازم است.
ضعف در اعتقادات و باورهای انسانی و اخلاقی؛ رعایت نکردن و پایبند نبودن فرد به اصول اخلاقی و اعتقادی از دلایل طلاق عاطفی است؛ کسی که خدای بزرگ را همواره حاضر و ناظر رفتارهای خودش ببیند، هرگز به خود اجازه نمیدهد که در محضر او دست به گناه بزند.
دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی؛ یکی از علل می تواند دخالت خانواده ها باشد که باعث تنش و جر و بحث بین زوجین می شود.
مشکلات مالی و بحران های اقتصادی همسر؛ فقر یکی از علت های متزلزل شدن یا فروپاشی خانواده ها نیز میتواند باشد. اشتغال نامنظم، بیکاری، عدم درآمد کافی برای تأمین مسکن معمولی و معاش مناسب برای خانواده بعضاً می تواند جزو این دلایل باشد.
2-سایر عوامل موثر در طلاق عاطفی
به غیر از عوامل فوق عوامل دیگری نیز زمینهساز ایجاد طلاق عاطفی میان زوج ها می باشد:افزایش ساعات کاری و دیر آمدن همسر به خانه
پوشش و ظاهر ناآراسته همسر
عدم رعایت بهداشت فردی
برآورده نشدن انتظارات همسر
ناسازگاری در رفتار با خانواده همسر
عدم اعتماد به همسر به دلایلی مانند: خیانت همسر
عدم تعادل روحی یکی از زوجین
نداشتن وقت کافی زوجین برای با هم بودن
ارتقاء شغلی و تحصیلی
بیماری طولانی مدت همسر یا فرزند (عقب ماندگی ذهنی یا بیماری های دیگر)
اختلاف سنی زیاد
ضعف در فقدان گفتگو و ضعف مهارتهای ارتباطی و مهارتهای کلامی و غیرکلامی
خشونت یکی از زوجین
برای بازگشت عشق بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟
آیا بعد از طلاق عاطفی، درمانی هم وجود دارد؟ جواب این سوال برای زوج های مختلف فرق میکند. اما میتوان گفت که درمان طلاق عاطفی غیرممکن نیست. در واقع، ممکن است زمان ببرد، اما با همکاری و تلاش طرفین میتواند برطرف شود. اول، از خودتان شروع کنید. معمولا افراد قبل از اینکه رفتار خود را بسنجند و به اشتباهات و خطاهای خود پی ببرند، تقصیرها را به گردن دیگری می اندازند. در ادیان و معارف هم به اشخاص سفارش می شود که قبل از بررسی رفتار دیگران و قضاوت کردن آنها خود را بشناسید و به حساب اعمال خود برسید. سعی کنید ریشه مشکلات را پیدا کنید. یعنی مشکلات به وجود آمده را حل نکرده رها نکنید. اعتماد و امنیت را دوباره به رابطهی خود برگردانید. نحوهی ارتباط صحیح با همسر خود را بیاموزید. صادق و بیپرده باشید. از راههای خلاقانه استفاده کنید و از امتحان کردن چیزهای جدید با همسرخود نترسید. از مشاورین خانواده کمک بگیرید. به یاد داشته باشید طلاق فیزیکی آخرین راه حل است.
بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ | نکات مهم
استراحت: بعد از طلاق عاطفی باید به خود زمان دهید و قوای جسمی و روحی خود را افزایش دهید تا با فکری باز بهترین تصمیم را بگیرید.
زمان دادن به خود: مدتی باید با خود تنها باشید و به خود زمان دهید تا با این قضیه کنار بیایید.
دوری از خاطرات : سعی کنید خاطرات را فراموش کنید و لوازمی که شما را یاد خاطرات می اندازد را دور کنید.
تخلیه ذهن از افکار منفی: ذهن خود را خالی کنید. ذهنتان را از احساسات منفی پاک کنید و گذشته را تداعی نکنید.
پذیرفتن واقعیت و عدم تلاش برای انکار موضوع: واقعیت را بپذیرید و هرگونه تلاشی که شما را به گذشته برمی گرداند بی نتیجه است.
راهکارهای اجتماعی پس از طلاق عاطفی: می توانید برای بهبود حال خود نزد روانشناس و مشاوره بروید تا شما را راهنمای کند.
ارتباط با دوستان مناسب: بعد از اینکه با احساسات خود کنار آمدید، شما نیاز به افراد جدیدی دارید و ارتباط خود را تقویت کنید.
سرگرمی و فعالیت اجتماعی: سعی کنید فعالیت های خود را افزایش دهید و خود را مشغول نگهدارید.
از تجربه تلخ سابق، راه جدیدی را برای ساختن احساسات و عواطف نو امتحان کنید.
در نهایت برای بهبود حال خود و فرزندتان به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید.
بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ | پیشگیری
برای محافظت و ادامه یک زندگی شاد و موفق تلاش باید کرد. در تمام مشکلات زندگی و برنامه های کاری و فرزندان، حفظ و مدیریت زندگی سخت بنظر میرسد ولی با همکاری زوجین غیر ممکن نیست و برای رشد یک ازدواج موفق تلاش لازم است. گاهی راه حل های بهتری به غیر از طلاق وجود دارد. می توان با اقدامات پیشگیرانه از طلاق عاطفی جلوگیری کرد. یکی از دلایل مهمی که باعث طلاق عاطفی میشود، نداشتن شناخت کافی زوجین از یکدیگر و برطرف نکردن نیازهای عاطفی یکدیگر است. که این دو اصل جزء نیازهای اساسی زوج میباشد. البته نیازهای اساسی برای مردان و زنان متفاوت است. بطور مثال نیازهای مهمی که در مردان تعریف شده، حمایت خانواده، تحسین، اعتبار و بهاء دادن ،همراهی در تفریحات و... است. ولی در زنان: محبت، گفت وگو، راستگویی و صداقت در زندگی زناشویی و... می باشد.
نکات مهم برای جلوگیری از طلاق عاطفی
بیشتر از آن که در انتظار دریافت چیزی از همسرتان باشید، چیزی به او ببخشید و سعی کنید قدردان باشید.
صحبت با همسر می تواند بسیار کمک کننده باشد. پیش از مذاکره و گفتگو سعی کنید خود را به جای همسرتان قرار دهید.
از همسرتان انتظارات غیر واقعی نداشته باشید؛ هیچگاه او را با کسی مقایسه نکنید.
سعی کنید نسبت به همه چیز دید مثبتی داشته باشید.
تحسین و تعریف به موقع می تواند یک انگیزه قوی باشد؛ سعی کنید همسرتان را به کارهایی که دوست دارد ترغیب کنید.
مهم ترین هدفتان باید داشتن یک خانواده سالم، آرام و شاد باشد. افکارتان را طبقه بندی کنید. روی اهدافتان متمرکز باشید.
هرگز با همسرتان وارد جنگ قدرت نشوید و به جای این کار با او به توافق برسید.
همسرتان را به خاطر اشتباهاتش سرزنش نکنید، به اشتباهات خودتان هم اشاره کنید و از همسرتان عذرخواهی کنید اما تلاش کنید که اشتباهاتش را تکرار نکند.
وقایع و اشتباهات و خاطرات تلخ گذشته را فراموش کنید و تلاش کنید که زندگی امروزتان را تغییر دهید.
صمیمیت فیزیکی را فراهم کنید؛ توجه داشته باشید که بخشی از احساسات صمیمیت و حمایت از ارتباط غیر کلامی حاصل می شود.(با همسر خود تماس فیزیکی برقرار کنید)
بپرسید، گوش دهید و همدلی کنید؛ با همسرتان صحبت کند مکالمات فعال داشته باشید جواب هایش را بشنوید و نظرات خود را هم بیان کنید
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
نمایی زیبا از طبیعت سوئیس
-
چرا امامان با اینکه علم داشتند سم را میخوردند؟
-
حضور نتانیاهو در دادگاه برای پنجمین بار
-
وزیر آموزش و پرورش خبر داد: درآمدزایی مدارس با فروش برق!
-
به شادی مردم اعتماد مکن برف!
-
پزشکیان در دیدار با مقام ارشد روسیه: عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب، جدی است
-
سرپرست معاونت عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد
-
جملاتی که پزشکان نباید بگویند
-
فروش ۱۳۵۰۰ تن از محمولههای چای دبش در استان تهران
-
توضیحات مهم برای کبد
-
خانمم پولدار است اما خرجی خانه را نمیدهد
-
اذعان «گاردین» به اجماع جهانی علیه نسلکشی صهیونیستها در غزه
-
بازگشت ساکت به رفسنجان، بعد از یک سال!
-
بهبود عملکرد سیستمهای مخابرات فیبر نوری
-
بازگشت ورزشگاه قدیمی تهران با تغییرات اساسی
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
زمان بعدی حراج شمش طلا اعلام شد
دوشنبه 03 دی 1403 - 16:45:00
روایت تجارت نیوز از امتناع دولت برای جبران خسارت قطعی برق
دوشنبه 03 دی 1403 - 17:00:00
این گروه از افراد اعتبار مالیاتی دریافت می کنند
دوشنبه 03 دی 1403 - 16:15:38
شاخص بورس در یک قدمی ارتفاع ۲.۸ میلیون واحد ایستاد
دوشنبه 03 دی 1403 - 15:54:32
ثبت شناسه آیفون ۱۵ و ۱۶ در سامانه همتا تا ۱۰ روز آینده
دوشنبه 03 دی 1403 - 15:29:21