پنج‌شنبه 20 دی 1403 - 19:35

کد خبر 763326

چهارشنبه 19 دی 1403 - 12:24:04


زخم وعده‌های تلخ بر بال فرودگاه کرمانشاه


مهر/ پروژه بهسازی و نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه از سال ۹۶ آغاز شده و از این تاریخ تا امروز اسیر وعده‌های نمایشی شده تا همچنان زمان دقیقی برای افتتاح این پروژه اعلام نشود.

فرودگاه بین‌المللی کرمانشاه که در شمال شهر کرمانشاه واقع شده مهم‌ترین و بزرگ‌ترین فرودگاه در منطقه غرب ایران است و با دارا بودن ۲ ترمینال هوایی پذیرای پروازهای داخلی و خارجی است. این فرودگاه در سال ۱۳۵۰ احداث شده و به عنوان فرودگاه «هاب» و مرکز فرودگاه‌های غرب علاوه بر جا به جایی مسافران کرمانشاهی، نقش به سزایی در جا به جایی مسافران استان‌های غرب کشور دارد و میزبان گردشگران کشور عراق نیز است.

اکنون پس از گذشت نیم قرن از فرودگاهی که می‌تواند محل ترانزیت مسافران از قطب تجاری و گردشگری غرب کشور به نقاط مختلف ایران و حتی کشورهای خارجی باشد و شاهراه ورود گردشگران محسوب شود و نقش بسزایی در توسعه فعالیت‌های اقتصادی و گردشگری استان داشته باشد به فرودگاهی نیمه فعال تبدیل شده که ظرفیت پذیرش هواپیماهای پهن پیکر در آن فراهم نیست.

ارزش و اهمیت فرودگاه‌ها در دنیای امروز به حدی است که برخی کارشناسان فرودگاه‌ها را لوکوموتیو اقتصادی توصیف و وجود فرودگاه‌های پررونق و کارآمد را عامل رشد اقتصادی و پیشرفت پایدار یک منطقه می‌دانند.

فرودگاه نقش برجسته ای در پویایی اقتصادی کشور دارد و با توسعه گردشگری و صادرات محصولات کشاورزی از طریق فرودگاه اقتصاد رونق می‌یابد و از آنجا که کرمانشاه دارای استعدادهای فراوانی در زمینه‌های گردشگری، توسعه محصولات کشاورزی، صنعتی، دامی، شیلاتی و… است وجود فرودگاهی در شأن مردم این استان با تمام امکانات لازم و ضروری است.

زخم وعده‌های تلخ بر بال فرودگاه کرمانشاه

کرمانشاه از تفرجگاه‌های دیدنی، آثار تاریخی و مناطق توریستی و گردشگری برخوردار است و با سیاست گذاری و برنامه ریزی و بهره برداری اصولی از ظرفیت‌ها با ایجاد زیرساخت‌ها و بسترسازی مناسب و رونق صنعت توریسم می‌تواند در رشد و توسعه همه جانبه استان مؤثر باشد.

با وجود مراکز دانشگاهی، مراکز درمانی و بیمارستان‌ها برای جذب توریسم و توسعه گردشگری سلامت در استان کرمانشاه می‌توان بخشی از مشکلات اشتغال در استان را حل کرد اگر زیرساخت‌هایی همچون فرودگاهی فعال با تمام امکانات در استان فراهم شود.

بهسازی و بازسازی باند فرودگاه کرمانشاه در افزایش پروازهای داخلی نقش قابل توجهی خواهد داشت و برقراری پروازهای خارجی را نیز امکان‌پذیر می‌کند و با ارتقا وضعیت باند فرودگاه شاهد افزایش پروازها و ورود گردشگران کشور عراق و اعزام حجاج کرمانشاهی از طریق این فرودگاه خواهیم بود.

در گذشته بخش قابل توجهی از پروازهای فرودگاه کرمانشاه به گردشگران عراقی اختصاص داشت که از کرمانشاه به مشهد مقدس سفر می‌کردند؛ اما چند وقتی می‌شود که پروازها به دلیل فراهم نبودن باند مناسب فرودگاهی در کرمانشاه کم رنگ شده و در برخی ایام نیز نزدیک به صفر شده و از این رو ضرورت بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه در دستور کار قرار گرفت.

تاریخچه وعده‌های فرودگاهی در کرمانشاه

با آغاز بهسازی و توسعه فرودگاه کرمانشاه خبرگزاری مهر در کنار مردم استان کرمانشاه پیگیر وعده‌های مسئولین در این حوزه بود و بارها با گزارش‌هایی وضعیت فرودگاه را بررسی کرده است.

استان کرمانشاه در این مدت پیگیر وضعیت بازسازی باند فرودگاه کرمانشاه بوده و با انتشار اخبار و گزارش‌هایی مانند «»،، «» «» «»، «» و «» سعی کرد با مطالبه گری درست و صحیح مسئولان را نسبت به شرایط آگاه و برای پیشبرد پروژه به عنوان مطالبه عمومی ترغیب کند.

از سال ۱۳۹۶ عملیات بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه آغاز شده و همچنان ناتمام باقی مانده و طی این عملیات قرار است که باند فرودگاه برای نشست و برخاست تمام انواع هواپیماهای پهن‌پیکر مناسب‌سازی شود.

کلان وعده بر سر افتتاح کلان پروژه

در گزارش‌هایی که لینک آن برای دسترسی راحت مخاطبان در اختیار مخاطبان قرار گرفته بارها و بارها تاریخچه وعده‌های بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه بررسی و علت عدم تحقق این وعده‌ها واکاوی شده است؛ اما در آخرین وعده میدانی که در خصوص افتتاح بهسازی باند فرودگاه ارائه شد: رضا نخجوانی مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران ۴ آذر از افتتاح پروژه نوسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده با حضور فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی خبر داد و گفت: پروژه نوسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه به عنوان یکی از مهمترین فرودگاه‌ها و هاب پروازهای غرب کشور به اتمام رسیده و آماده افتتاح و بهره برداری است.

زخم وعده‌های تلخ بر بال فرودگاه کرمانشاه

وی با اشاره به تمهیدات شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با توجه به تحریم‌های ظالمانه علیه صنعت هوانوردی و پروازهای بین‌المللی کشورمان اظهار کرد: یکی از مأموریت‌های مهم شرکت فرودگاه‌ها، کنترل و مدیریت فضای کشور به وسیله نرم افزارها و سخت افزارهایی است که بسیاری از آن‌ها در خارج از کشور تولید می‌شوند. اما با گذشت ۴۵ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی و آغاز تحریم‌های صنعت هوانوردی کشورمان از همان سال اول، شاهد هستیم که این صنعت همچنان پابرجاست و روزانه به پرواز داخلی و خارجی متعددی خدمات ناوبری ارائه می‌دهد.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران یادآور شد: در این سال‌ها، سخت افزارها و نرم افزارهای ناوبری هوایی توسط دانشمندان و مهندسان کشورمان با ایمان و همت مضاعف بومی سازی شده و به تولید ملی رسیده‌اند و در آینده نیز شاهد رشد و توسعه فناوری‌های نرم افزاری و سخت افزاری ناوبری هوایی خواهیم بود.

امروز ۱۹ دی ماه است و از وعده یک هفته‌ای مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران ۴۵ روز است که می‌گذرد و خبری از تاریخ دقیق افتتاح نیست.

باند فرودگاه کرمانشاه آماده بهره‌برداری

در آخرین مرحله وعده‌ها طهماسب نجفی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه در بازدید از فرودگاه کرمانشاه اظهار کرد: باند فرودگاه کرمانشاه به طول ۳۴۰۰ متر و عرض ۶۰ متر با ۲ شانه پروازی آماده بهره برداری است.

وی افزود: در بهسازی باند قدیمی حدود ۸۰ سانتی متر تراش آسفالت و خاکبرداری زیرسازی داشتیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه تصریح کرد: با نگاه بین المللی بودن پروژه و نشست و برخاست هواپیماهای خارجی در فرودگاه کرمانشاه، استانداردهای بین المللی در این فرودگاه لحاظ شده و سایر موارد نیز در دست اجرا است.

زخم وعده‌های تلخ بر بال فرودگاه کرمانشاه

وی ادامه داد: در کنار بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه، توسعه فرودگاهی نیز در دستور کار قرار گرفت و بخشی از این پروژه نیز پیشرفت فیزیکی دارد و در پایان توسعه فرودگاهی امکان پارک همزمان ۸ هواپیما در فرودگاه کرمانشاه امکان پذیر خواهد بود.

بهره برداری از فرودگاه در انتظار صدور مجوز

مجتبی بیاتی مدیرکل فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی (ره) کرمانشاه در این بازدید اظهار کرد: تمام کارهای لازم برای بهسازی باند اصلی فرودگاه به اتمام رسیده و منتظر صدور مجوز بهره برداری از باند اصلی فرودگاه کرمانشاه هستیم.

وی افزود: با بهره برداری از باند اصلی فرودگاه کرمانشاه، محدودیت‌هایی نظیر عدم پذیرش هواپیماهای پهن پیکر و عدم پذیرش پروازهای شبانه برداشته خواهد شد.

مدیرکل فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی (ره) کرمانشاه تصریح کرد: روشنایی باند در حال حاضر تکمیل است و دستگاه‌های کمک ناوبری نیز در حال نصب است.

وی ادامه داد: از نظر زیرساختی به صورت کامل آمادگی پذیرش پرواز بر باند جدید فراهم است و با صدور مجوز سازمان هواپیمایی شاهد نشست و برخاست هواپیما بر این باند خواهیم بود.

بیاتی خاطرنشان کرد: فرودگاه کرمانشاه به عنوان فرودگاه هاب منطقه غرب و استان‌های همجوار نقش به سزایی در حوزه حمل و نقل به ویژه در حوزه زیارتی عتبات و حج و همچنین گردشگری با کشور عراق ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: به دنبال بازگرداندن روزهای خوب فرودگاه کرمانشاه با برقراری پروازهای بین المللی به ویژه پروازهای حج از این فرودگاه خواهیم بود.

زخم وعده‌های تلخ بر بال فرودگاه کرمانشاه

مدیرکل فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی (ره) کرمانشاه با اشاره به برقراری پروازها از باند جایگزین تا بهره برداری از باند جدید، گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ پرواز در فرودگاه کرمانشاه در مسیر رفت و برگشت به تهران، مشهد، عسلویه، قشم و کیش هستیم و با بهره برداری از باند جدید و برداشتن برخی محدودیت‌ها پروازها نیز افزایش می‌یابد.

آنچه در تأخیر آغاز، اجرا و اتمام بهسازی پروژه فرودگاه کرمانشاه به وضوح دیده می‌شود این است که این پروژه در ابتدا (سال ۹۹) نیاز به اعتبار ۸۰ میلیاردی داشت که با تعلل مسئولین در سال ۱۴۰۱ این اعتبار به ۳۵۰ میلیارد تومان رسید و باز هم تعلل مدیریتی سبب شد قرارداد این پروژه به گفته مسئولین با ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار منعقد شود و امروز صحبت از ۷۰۰ میلیارد تا هزار میلیارد اعتبار نیز برای این پروژه است و نکته دیگر آنکه در بهره برداری این پروژه عمرانی به طور کلی زمان بندی اجرای پروژه و تأخیر در بهره برداری فراموش شده که باید از مسئولین پرسید چگونه این تأخیر جبران خواهد شد و خبرگزاری مهر در ادامه نیز تا پایان بهره برداری از پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه پیگیر وعده‌ها خواهد بود.


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط