یک‌شنبه 23 دی 1403 - 02:28

کد خبر 767359

شنبه 22 دی 1403 - 21:33:00


پیش‌بینی نشریه کانورسیشن: دنیا در سال ۲۰۲۵ چه رخدادهای سیاسی را شاهد خواهد بود؟


شفقنا/ نشریه اینترنتی کانورسیشن در مطلبی پر از جزئیات مختلف درباره فضای سیاسی جهان در سال ۲۰۲۵ نوشته که عرصه سیاسی جهان در سال جاری- چه در زمینه بین‌المللی و چه در زمینه سیاست‌های داخلی کشورهای مختلف- تحت تاثیر عواملی مانند تغییرات بالقوه انتخاباتی، نوسانات اقتصادی و بی‌اعتمادی عمیقی که در مورد چشم‌انداز آینده صلح و رفاه جهانی وجود دارد، رقم خواهد خورد.

به گزارش نشریه اینترنتی کانورسیشن؛ این نشریه هم‌چنین نوشته که در سال جاری رویدادهای سیاسی سرتاسر جهان به نوعی تحت تاثیر بازگشت دونالد ترامپ به کاخ ریاست‌جمهوری آمریکا قرار خواهد گرفت. این یعنی تاثیرات شخصیت غیرقابل پیش‌بینی ترامپ و سیاست‌های جنجالی و پوپولیستی او در چهار گوشه جهان احساس خواهد شد.

[در سال ۲۰۲۵] در انتخاباتی که در سه قاره مختلف برگزار خواهد شد، دولت‌های چپ‌گرا به دنبال انتخاب مجدد خواهند بود. در آلمان اولاف شولتز و حزب سوسیال دموکرات- که در سال‌های اخیر حضوری موثر داشته- به دنبال دومین دور ریاست جمهوری خواهد بود. این انتخابات همچنین قدرت راست افراطی آلمان را نیز مورد آزمایش و ارزیابی قرار خواهد داد. با این حال به دلیل این‌که آلمانی‌ها معمولا به صدراعظم‌شان چند دوره وقت می‌دهند، شولز احتمالاً در پایان سال ۲۰۲۵ در قدرت باقی خواهد ماند!

در استرالیا نیز آنتونی آلبانیز از حزب کارگر استرالیا به دنبال ابقا در قدرت خواهد بود. این موضوع قرار بود در کانادا نیز روی دهد و جاستین ترودو- که از همه‌سو با درخواست‌های کناره‌گیری مواجه بود- پس از نزدیک به یک دهه ریاست جمهوری قرار بود یک بار دیگر برای ابقا در سریر قدرت با سیاستمداران محافظه‌کار کانادایی رقابت کند. با این حال کناره‌گیری ترودو بازی را تغییر داد…

دموکراسی، اقتصاد

کشورهای قدرتمندی مانند چین و روسیه هم‌چنان توسط رهبران قدیمی و پا به‌سن‌گذاشته‌ای اداره می‌شوند که حداقل در سال ۲۰۲۵ میزبان انتخابات مهمی نخواهند بود. با این حال، هر دوی این کشورها به دلیل فقدان مکانیسم‌های جانشینی، در صورت مواجهه با مسایلی مانند بیماری، مرگ یا برکناری رهبران اصلی کشور با بی‌ثباتی یا مواردی به مراتب بدتر روبرو خواهند شد.

اعلام ناگهانی و دراماتیک حکومت نظامی در همین یکی دو ماه پیش در کره جنوبی نشان داد که دینامیسم سیاسی یک کشور چگونه و با چه سرعت غیرقابل ممانعتی می‌تواند از کنترل خارج شود. این اتفاق در عین حال یادآوری آشکاری بود درباره این که چگونه دوقطبی شدن و افراط و اقتدارگرایی سیاسی می‌تواند دموکراسی را تضعیف کند. با این حال چنین تصمیمی هم‌زمان این را نیز نشان داد که چگونه دموکراسی در مدت‌زمانی چنین محدود- که رئیس‌جمهور کره جنوبی به دلیل اقداماتش استیضاح شد- دوباره می‌تواند کنترل فضای سیاسی یک کشور دموکراتیک را به دست گیرد!

در کل؛ درباره رویدادهایی که تصور می‌رود به احتمال زیاد در سال آینده روی خواهند داد، برای سیاستمداران این نکته آموزنده وجود دارد که دشواری انتخابات برای سیاستمداران ریشه در خود انتخابات ندارد، بلکه دشواری اصلی انتخابات در عمل به وعده‌هایی است که یک سیاستمدار در مبارزات انتخاباتی داده‌- یا خواهد داد.

برای افرادی مانند ترامپ و دیگرانی چون کایر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا هم مهم‌ترین نکته سال ۲۰۲۵ به احتمال زیاد توجه ویژه به اقتصاد خواهد بود.

در حقیقت اقتصاد در سال ۲۰۲۵ نقش بزرگی در زمینه سیاسی جهان ایفا خواهد کرد. یک اقتصاد قوی- که قادر به ایجاد شغل و رفع بیکاری باشد- می‌تواند مرهمی برای ناامیدی توده‌های مردم قلمداد شده و جایگاه و کارنامه سیاستمداران را درخشان جلوه دهد. از سوی دیگر، رکود اقتصادی یا تورم نیز نابرابری را تشدید و فقر را افزایش خواهد داد و خود این هم می‌تواند موجب افزایش درخواست‌های مردمی و توده‌ای برای اقدام سیاسی ‌شود.

طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول؛ رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۵ «پایدار، در عین حال ضعیف» خواهد بود. نکته اما در این است که حتی شرایط اقتصادی پایدار و باثبات نیز- اگر مطابق با انتظارات شهروندان نباشد- منجر به پیامدهای سیاسی جبران‌ناپذیری خواهد شد.

در طول مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری ایالات متحده، بیشتر موفقیت‌های دونالد ترامپ مدیون و مرهون احساس ناامنی اقتصادی بسیاری از آمریکایی‌ها- حتی با وجود کاهش تورم و پایین ماندن نرخ بیکاری- بود. جالب این که این پدیده را در دیگر انتخاباتی نیز که در سال ۲۰۲۴ برگزار شد شاهد بودیم.

بی‌ثباتی اقتصادی

در سال ۲۰۲۵ احتمال خطرات اقتصادی بسیاری می‌رود. یکی از این خطرات و نگرانی‌ها حباب‌ها هستند- که به عنوان مثال این روزها پیرامون هوش مصنوعی مشاهده می‌شود. در واقع هیاهوی کنونی پیرامون هوش مصنوعی که باعث شده ارزش بازار انویدیا- سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی- تنها در دو سال از ۴۰۰ میلیارد دلار به بیش از ۳.۳ تریلیون دلار رسیده باشد، نگران‌کننده است.

یکی دیگر از حباب‌ها را این روزها در زمینه ارزهای دیجیتال و دو برابر شدن قیمت بیت‌کوین در سال گذشته شاهدیم. با این حال این موضوع اهمیت به مراتب بیشتری دارد که مشکل حباب‌ها صرف وجود حباب نیست، بلکه حباب‌ها به این دلیل مشکل‌سازند که وقتی می‌ترکند، با رکود یا بحران همراه‌اند!

جنگ‌های تجاری و حمایت‌گرایی اقتصادی دیگر نگرانی اقتصادی سال ۲۰۲۵ خواهد بود- به خصوص با توجه به این که این دو عامل در نبردهای اقتصادی بین ایالات متحده و کشورهای رقیب به عنوان سلاح اقتصادی به کار گرفته می‌شوند.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط