چهارشنبه 26 دی 1403 - 14:34

کد خبر 771275

چهارشنبه 26 دی 1403 - 10:41:32


۴ میلیون اصله نهال در چهارمحال و بختیاری قابلیت توزیع دارد


ایسنا/ رئیس اداره جنگل‌بانی و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در طرح یک میلیارد درخت سال ۱۴۰۲، قریب به سه میلیون اصله، در سال ۱۴۰۳ نیز تاکنون حدود نیم میلیون اصله نهال و در مجموع از ابتدای طرح نزدیک به شش میلیون اصله نهال تولید شده و در حال حاضر چهار میلیون اصله نهال در سطح استان قابلیت توزیع دارد.

سلیمان بهمنی، رئیس اداره جنگل‌بانی و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تاکنون در مجموع  حدود ۵ میلیون نهال توسط نهالستان‌های دولتی و یک میلیون نهال توسط نهالستان‌های خصوصی در چهارمحال و بختیاری تولید شده است
رئیس اداره جنگل‌بانی و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند با درخواست کتبی به ادارات منابع طبیعی شهرستان محل سکونت خود، مراجعه و با تکمیل فرم‌های مربوطه در موعد توزیع نهال اقدام به دریافت نهال کنند.
بهمنی درخصوص سطح زیر کشت تولید نهال در استان، گفت: در نهالستان شهید سلیمانی شهرکرد گونه‌های جنگلی و فضای سبز و همچنین زراعت چوبی از قبیل زبان گنجشک، ارغوان، بادام تلخ، افرا، بادام اسکوپاریا، داغداغان، سنجد، توت، زیتون تلخ، کبوده، صنوبر، سرو خمره‌ایی، بنه(پسته وحشی) تولید شده که کاشت آن‌ها سطح زیر کشت درخت و فضای سبز استان را افزایش خواهد داد.
وی در خصوص دلیل انتخاب این گونه‌ها، گفت: بومی بودن و سازگاری این گونه‌ها با شرایط اقلیمی استان و همچنین مقاومت به کم‌آبی، علت انتخاب این گونه‌هاست.
رئیس اداره جنگل‌بانی و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: این گونه‌ها در عرصه‌های جنگل‌کاری، پارک‌های جنگلی، بوستان‌های روستایی، فضای سبز و حاشیه جاده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. 
بهمنی در خصوص اقداماتی که برای اجرای طرح یک میلیارد درخت در استان انجام شده است، گفت: در طرح یک میلیارد درخت در سال ۱۴۰۲، قریب به سه میلیون اصله، در سال ۱۴۰۳ نیز تاکنون حدود نیم میلیون اصله نهال و در مجموع از ابتدای طرح نزدیک به شش میلیون اصله نهال تولید شده و در حال حاضر چهار میلیون اصله نهال در سطح استان قابلیت توزیع  دارد.
رئیس اداره جنگل‌بانی و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در شرایط کم‌آبی در تولید نهال از گونه‌های کم‌آب‌بر و مقاوم به خشکی استفاده می‌شود، تصریح کرد: از گونه‌های اقتصادی مثل صنوبر، انواع بادام و سنجد که مورد استقبال عمومی است استفاده می‌شود.
وی افزود: با وجود آلودگی‌های زیست‌محیطی و وجود صنایع آلاینده در استان و با توجه به اینکه ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه تولید اکسیژن، افزایش پوشش گیاهی درختی است و براساس ماده ۱۵ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی که طبق آن سرانه جنگلی برای هر نفر در کشور باید به ۲۵۰۰ متر مربع برسد، لزوم و اهمیت درختکاری بیش از پیش نمایان می‌شود و بر این اساس توسعه عرصه جنگلی استان در دستور کار قرار دارد.
رئیس اداره جنگل‌بانی و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در مورد تولید چوب نیز گفت: تولید چوب از گونه‌های اقتصادی و زراعت چوب قابل استحصال است که در این خصوص نهال رایگان در اختیار متقاضی جهت کاشت در اراضی مستثنیات قرار می‌دهیم.
وی همچنین با بیان اینکه یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان وظیفه حفاظت از درختان و جلوگیری از قاچاق چوب را بر عهده دارد، گفت: مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی با گشت و پایش در مناطق، از عرصه‌های طبیعی حفاظت می‌کنند و تلفن رایگان ۱۵۰۴ آماده دریافت گزارشات مردمی در این زمینه است. بازدید از کارگاه‌های تولید زغال چوب و کنترل خودروها از جمله اقدامات یگان حفاظت منابع طبیعی استان برای جلوگیری از قاچاق چوب است.
رئیس اداره جنگل‌کاری و جنگل‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری  استان خاطرنشان کرد: قطع درختان و قاچاق چوب یکی از تخلفات مخرب و غیرقابل اغماض است و این اداره با قاطعیت با متخلفان برخورد کرده و متخلف را با تشکیل پرونده به مراجع قضایی ارجاع خواهد داد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط