جمعه 21 دی 1403 - 14:11

کد خبر 77248

پنج‌شنبه 11 خرداد 1402 - 15:02:59


۵۲ میلیارد ریال برای مرمت آثار باستانی ساوه تخصیص یافت


ایرنا/ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه گفت: امسال برای مرمت آثار تاریخی این شهرستان ۵۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی تخصیص یافته است.

رضا ایاز، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه با بیان اینکه این میزان اعتبار برای ۶ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی این شهرستان هزینه می شود اظهار کرد: این آثار شامل مسجد جامع با ۱۵ میلیارد ریال، کاروان سرای آوه با ۱۵ میلیارد ریال، بازار تاریخی ساوه با ۱۰ میلیارد ریال، مسجد سرخ با ۶ میلیارد ریال، تفرجگاه قیزقلعه‌سی با چهار میلیارد ریال و بقعه اشموئیل نبی با ۲ میلیارد ریال است.
وی اضافه کرد: این اعتبارات برای تداوم عملیات مرمت بدنه مسجد جامع، طاق، حجرات، ایوان ها و شترخانه کاروان سرای آوه، سقف، بدنه و طاق های مسجد سرخ، طاق ، دالان حاج ملک و تیمچه نبوی زاده، مرمت بقعه اشموئیل نبی و راه دسترسی قیزقلعه‌سی هزینه می شود.
مسجد جامع ساوه نمودهایی از سه مقطع تاریخی (قبل از اسلام، قرون اولیه اسلام و دوران صفوی) در آن دیده می‌شود و در سال ۱۳۱۰ به عنوان نخستین مکان تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌است.
مجموعه تاریخی بازار ساوه مربوط به دوره صفوی است در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۲۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسجد سرخ نیز یکی از بناها و مساجد شهرستان ساوه است که در مجموعه مسجد انقلاب این شهرستان قرار دارد و به موجب تزئینات و کتیبه‌های قرمزرنگی که در آن تعبیه شده به مسجد قرمز شهره شده‌است؛ این اثر نیز در ۹ آذر ۱۳۸۹ به شماره ۲۹۴۰۷ و مناره آن در سال ۱۳۱۰ به شماره ۱۵۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.
قلعه دختر ساوه یا قیز قلعه یکی از مهم‌ترین آثار شگفت‌انگیز معماری کشور در مناطق مرتفع و سخت‌گذر ایران در دوره باستان است قلعه دختر ساوه نیایشگاهی برای عبادت و احترام به آب و ناهید در پیش از اسلام و قبل از خشکیدن دریاچه ساوه در دوره ساسانیان بوده است.

شهرستان ساوه دارای ۴۳۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که تاکنون ۱۳۰ مورد از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط