شنبه 29 دی 1403 - 16:36

کد خبر 774643

شنبه 29 دی 1403 - 10:20:17


سطح زیرکشت سیب‌زمینی در همدان کاهش می یابد


ایرنا/ معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: سطح زیرکشت سیب زمینی در سال زراعی گذشته در این استان ۲۰ هزار هکتار بود که در سال زراعی جاری با افزایش بهره وری آب محور، سطح زیرکشت این محصول کاهش می یابد.

حمزه خانجانی، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان یادآور شد: در سال زراعی جاری هر هکتار سیب زمینی براساس ارزیابی کنتورهای حجمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان هفت هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب مصرف می کند که در هر هکتار میانگین ۴۰ تن محصول تولید می شود.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بهره وری سیب زمینی را پنج و نیم کیلوگرم بر مترمکعب در هر هکتار در سال جاری ذکر کرد و افزود: تنش های محیطی نظیر افزایش دمای هوا و قطعی و ناترازی برق در چاههای کشاورزی بر عملکرد سیب زمینی در مزارع تاثیر گذاشته است.

وی با بیان اینکه استفاده از بذر مرغوب و سالم سیب زمینی و روش های نوین به زراعی و آبیاری، تولید این محصول را افزایش می دهد افزود: همدان مهمترین قطب تولید سیب زمینی کشور است که همه ساله مازاد این محصول به دیگر استانها و کشورهای همسایه صادرمی شود.

همدان رتبه اول تولید سیب زمینی کشور را دارد

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: همدان رتبه اول تولید سیب زمینی کشور را دارد و بارانداز این محصول در کشور محسوب می شود.

خانجانی خاطرنشان کرد: هزار و ۵۰۰ انبار فنی و ۸۵ سردخانه برای نگهداری سیب زمینی در همدان وجود دارد و در حال حاضر بیش از ۴۲۰ هزار تن سیب زمینی خوراکی در انبارها موجود است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان اظهار کرد: گندم، جو، یونجه، سیب زمینی و چغندرقند از مهم ترین محصولات زراعی استان همدان است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط