یک‌شنبه 30 دی 1403 - 12:48

کد خبر 775931

یک‌شنبه 30 دی 1403 - 09:34:19


تاثیر مثبت اضطراب پزشکان بر نتایج جراحی‌هایشان


خراسان/مطالعه‌ای جدید نشان داده در صورتی که جراحان در اتاق جراحی سطح بهینه‌ای از اضطراب را داشته باشند، بیماران آن‌ها عوارض کمتری را تجربه می‌کنند. براساس این مطالعه که شامل ۷۹۳ عمل جراحی است و توسط ۳۸ پزشک در چهار بیمارستان در شهر لیون فرانسه انجام شده است، نتایج جراحی به عوامل متعددی از جمله سن، وضعیت سلامتی و شرایط بیمار بستگی دارد. با این حال به نظر می‌رسد که سطح اضطراب پزشک هم نقش مهمی ایفا می‌کند. 
 نحوه انجام این پژوهش
محققان در این مطالعه از دستگاه‌های پایش ضربان قلب برای ثبت تغییرات ضربان قلب پزشکان به عنوان معیاری برای اضطراب استفاده کردند. این دستگاه‌ها ضربان قلب پزشکان را در ۵ دقیقه اول جراحی ثبت کردند. محققان سپس با پیگیری وضعیت بیماران و نتایج جراحی دریافتند که سطح مشخصی از اضطراب جراحان با عوارض کمتری برای بیماران پس از جراحی در ارتباط است. با این حال این اضطراب با مدت اقامت بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) ارتباطی ندارد.
بستگی داشتن اضطراب پزشکان به عوامل مختلف
جیک آوتری، محقق اصلی این مطالعه به «یورونیوز» گفت: «فیزیولوژی جراحان برای بیماران اهمیت دارد». توضیح احتمالی برای این نتایج غیرمنتظره این است که سطح متوسطی از اضطراب می‌تواند به پزشکان کمک کند وارد حالت «غرقگی» شده و عمیقا روی کارشان متمرکز شوند. این در حالی است که اضطراب بیش از حد ممکن است عواقب فاجعه‌بار داشته باشد. سطح تجربه پزشکان و نوع عمل جراحی هم احتمالا نقش دارد. در این مطالعه، بیشتر جراحی‌ها انتخابی و همه جراحان پزشکانی با مسئولیت‌های بالا بودند. آقای آوتری افزود که اقامت در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ و میر در این مطالعه نادر بود و ممکن است نتایج متفاوتی در صورتی که تعداد بیشتری از بیماران در این مطالعه گنجانده می‌شد، دیده شود. این مطالعه نشان داد که پزشکان باتجربه معمولا بدون این که تحت تاثیر قرار بگیرند قادرند که اضطرابشان را بهتر مدیریت کنند. آقای آوتری گفت: «اندازه‌گیری اضطراب پزشکان به عوامل مختلفی وابسته است و مشخص کردن یک دلیل برای آن تقریبا غیرممکن است». او افزود: « می‌توان گفت افراد در این جا در سطح بهینه‌ای برای عملکرد قرار دارند و این موضوع در نتایج بیماران آن‌ها مشخص است». به گفته آقای آوتری، دانستن سطح اضطراب یک جراح در آینده می‌تواند برای بهبود نتایج مراقبت‌های بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال، می‌توان سطح اضطراب پزشک را همزمان روی دیوار اتاق عمل نمایش داد تا همکاران متوجه شوند که آیا زمان مناسبی برای پرسیدن سوال و ایجاد اخلال در کار جراح است یا نه.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط