سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 00:29

کد خبر 777996

دوشنبه 01 بهمن 1403 - 17:49:36


لکه ننگ


صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در حالی کاخ سفید را ترک می‌کند که با حمایت بی‌دریغ خود از جنایات رژیم صهیونیستی موجب کشته شدن بیش از 40 هزار زن، کودک و غیرنظامیان در غزه شده است
رسانه آمریکایی «فاکس نیوز» همزمان با آخرین روز کاری جوبایدن با انتشار عکسی او را «لکه ننگ» تاریخ آمریکا نامید. این رسانه برای این نامگذاری خود 5 دلیل را بر شمرده است.


1-دروغ گوی بزرگ
فاکس نیوز اعتقاد دارد او در موضوعاتی همچون میزان تحصیلات، علت مرگ پسر، نرخ تورم و امنیت مرزها دروغ گفته است.
2-همیشه غایب
فاکس نیوز اعتقاد دارد جو بایدن کمترین حضور علنی در دفتر کار خود داشته و و بیشترین زمان را تعطیلات گذرانده است.
3- رهبری بی تاثیر!
این رسانه آمریکایی، بایدن را بی‌تاثیرترین و نفوذپذیرترین رهبر سیاسی چند دهه اخیر این کشور نامیده است.
4- تخریب آینده آمریکا
افزایش مهاجرت غیرقانونی و تعهد به توافقات پرهزینه زیست محیطی از دیگر انتقادات فاکس نیوز به دولت بایدن است.
5- بسیار ضعیف و ناکارآمد

فاکس نیوز، اتخاذ سیاست‌های مخرب، افزایش‌های دولتی و تخریب چهره آمریکا در جهان را از دیگر ضعف‌ها و ناکارآمدی‌های دولت بایدن نام برده است.


بعد از 7 اکتبر، دولت بایدن دفاع اسرائیل را به یکی از اولویت‌های اصلی خود بدل و به صورت مستمر از اهداف اسرائیل برای از بین بردن حماس و غزه حمایت کرد. بایدن با انتقال سلاح به اسرائیل بدون هیچ محدودیت و هماهنگی اطلاعاتی و تصویب بسته‌های میلیون دلاری راه کشتار غیرنظامیان، کودکان و زنان فلسطینی را برای رژیم صهیونیستی باز گذاشت. همزمان نیز دولت او بارها قطعنامه شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل را که خواستار آتش‌بس فوری در غزه بودند را وتو کرد.
دولت بایدن، حتی در دورانی که شکاف و اختلاف داخلی در میان سیاستمداران آمریکایی در حمایت بی‌چون و چرا از رژیم صهیونیستی به وجود آمده بود و با وجود اینکه دانشگاه‌ها و خیابان‌های این کشور به محل تجمع در محکومیت جنایات اسرائیل تبدیل شده بود اما بدون توجه به اعتراض‌ها، حمایت قاطع خود را از اسرائیل و ارسال بدون محدودیت سلاح و هماهنگی اطلاعاتی با این رژیم را ادامه می‌دهد. 
حتی در شرایطی که بایدن و تعدادی از مقام‌های بلندپایه دولت او در خصوص تکرار اشتباه‌هایی که آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر مرتکب شد، هشدار داده‌بودند اما دولت بایدن، در خصوص نحوه اداره جنگ توسط اسرائیل به‌خصوص در مورد تلفات غیرنظامی، ساکت بود. این در حالی بود که تعدادی از مقام‌های دولت بایدن به شکل روزافزونی نسبت به افزایش تعداد تلفات غیرنظامیان فلسطینی در غزه واکنش نشان می‌دادند اما جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا اسرائیل قوانین جنگی را رعایت می‌کند، حاضر به پاسخگویی نشد و گفت، حاضر نیست «نقش قاضی یا هیئت منصفه را بازی» کند. بمب‌هایی که آمریکا برای رژیم صهیونیستی تامین کرد بر محله‌های مسکونی، بیمارستان‌ها و مدارس می‌بارید. هر روزه یک بحران انسانی با ابعاد سرسام‌آور در غزه آشکار می‌شود.
جو بایدن در ۳۱ مه طرحی را ارائه کرده بود که بر اساس آن جنگ برای ۶ هفته متوقف می‌شد و سپس طرفین به صورت مرحله‌ای اسرا و زندانیان یکدیگر را آزاد می‌کردند و در نهایت این مسیر به آتش‌بس قطعی ختم می‌شد اما نتانیاهو با آن مخالف کرد و بایدن که اوایل دولت خود حتی حاضر نبود جواب تلفن نتانیاهو را بدهد، با جنایت های او همراه شد و در طول 470 روز از جنگ عزه، 46899 نفر به شهادت رسیدند و 110725 نفر مجروح شدند. این در حالی است که هنوز بیش از 11 هزار نفر در نوار غزه مفقود و زیر آوار هستند. 
تهاجم اسرائیل به غزه بیش از 40 هزار کشته و شمار زیادی بی‌خانمان، مجروح، رنجور، در معرض قحطی و بیماری برجای گذاشته است. غزه با خاک یکسان شده و حجم ویرانی و تلفات، فراتر از چیزی است که در ذهن بگنجد. با جنایت های اسرائیل در غزه نه دیگر خبری از توافق صلح اسرائیل با عربستان نیست. جنگ اوکراین هم هنوز بلاتکلیف ادامه دارد. البته بایدن نتیجه سیاست‌های اشتباه خود در همراهی با جنایت های نتانیاهو و ناتوانی در پایان دادن به جنگ را دید و در انتخابات ریاست جمهوری از ترامپ رقیب خود دونالد شکست خورد و دموکراتها انتخابات را به جمهوری‌خواهان واگذار کردند. امروز حتی نابودی حماس که یکی از اهداف حنگ غزه بود نیز زیر سوال رفته است و ثابت شد حماس زنده است و مردم فلسطین این گروه مقاومت فلسطینی را می‌ستایند. و این شکست در اهداف جنگ آنقدر واضح و آشکار است که حتی سران رژیم صهیونیستی نیز آن را بر زبان آورده‌اند. درواقع سوءمدیریت بایدن در اوکراین و خاورمیانه آسیب‌های عظیم و احتمالاً جبران‌ناپذیری به «نظم قانون محوری» وارد کرد که او گفته بود می‌خواهد آن را تقویت کند. بایدن و تیمش با عدم پایبندی به هنجار‌های جهانی حیاتی و حقوق بشر که خود مدعی آن بودند، زیرپا گذاشتن کامل آنها را دیگر کشورها و حتی دولت بعدی امریکا آسان‌تر کرده‌است.
بایدن اخیرا در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است: «امیدوارم تاریخ بگوید که من وارد کاخ سفید شدم و برنامه‌ای داشتم که اقتصاد را احیا و رهبری آمریکا درجهان را دوباره برقرار کنم.امیدوارم تاریخ ثبت کند که من این کارها را با صداقت و درستی انجام دادم و آنچه در فکرم بود، بی پرده گفتم.»
اینکه آیا تاریخ چنین خواهد کرد، مورد بحث جدی است اما هرگز همدستی بایدن در جنایت‌های رژیم صهیونیستی فراموش نخواهد شد. تاریخ او را به‌عنوان رئیس‌جمهوری قضاوت خواهد کرد که شاهد جان باختن هزاران نفر بود و قدرت عمل داشت، اما این کار را نکرد. حمایت بی‌قیدوشرط دولت او از رژیم صهیونیستی نه‌تنها اعتبار اخلاقی ادعایی آمریکا را تضعیف کرد، بلکه چرخه‌های خشونت و بی‌عدالتی را نیز تداوم می‌بخشد. قوانین و مقررات آمریکا در ظاهر کمک به نیرو‌های نظامی را که به‌طور عمدی غیرنظامیان را می‌کشند یا مجروح می‌کنند یا مرتکب نقض شدید حقوق بشر می‌شوند، ممنوع می‌کند. اما این قوانین نادیده گرفته می‌شوند و جریان کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی کاملا به‌طور کنترل نشده به جریان افتاد. 
 او در حالی از کاخ سفید خارج می‌شود که میزان محبوبیتش تقریبا به پایین‌ترین سطح از زمان آغاز ریاست‌جمهوری‌اش رسیده است. بر اساس آخرین نظرسنجی گالوپ، تنها ۳۹ درصد از پرسش‌شوندگان دیدگاه مثبتی به او دارند که نسبت به ۵۷ درصد نگاه مثبت در ابتدای دوره ریاست جمهوری او کاهش قابل توجهی یافته است.
فردا، مردی که بایدن او را در سال ۲۰۲۰ شکست داده بود، به قدرت بازمی‌گرد، موضوعی که قاعدتا از نظر بایدن پایان نامطلوبی برای دوره ریاست جمهوری‌اش است. سوزان استریچ، نویسنده و استراتژیست حزب دموکرات درباره بایدن گفت: «او دوست دارد میراثش این باشد که فردی بود که ما را از دست ترامپ نجات داد، اما متاسفانه – از نظر او – میراثش بازگرداندن ترامپ به قدرت بوده است، یعنی او پلی بوده است بین ترامپ شماره یک و ترامپ شماره دو.»
 


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط