چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 17:32

کد خبر 780166

چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 22:50:00


کشف ۳۰۰ عامل ژنتیکی جدید مرتبط با افسردگی


خراسان/ محققان تقریباً ۳۰۰ عامل ژنتیکی مرتبط با افسردگی را پیدا کردند که قبلاً برای آن ها ناشناخته بود. این پژوهش به دانشمندان کمک می‌کند تا بهتر پیش‌بینی کنند که کدام افراد بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند. براساس گزارش گاردین، محققان بین‌المللی به رهبری دانشگاه ادینبورگ و کینگز کالج لندن، داده‌های ژنتیکی بیش از ۵ میلیون نفر در ۲۹ کشور را مطالعه کردند؛ در این ۵ میلیون نفر، از هر ۴ فرد یک نفر از اجداد غیراروپایی بود. تحقیقات قبلی در زمینه بررسی ژنتیکی افسردگی عمدتاً شامل جمعیت سفیدپوست و ثروتمندتر بوده است که بیشتر نقاط جهان را نادیده می‌گرفت اما با گنجاندن نمونه‌ای متنوع‌تر، محققان توانستند عوامل خطر ژنتیکی جدیدی را شناسایی کنند.
عوامل ژنتیکی جدید مرتبط با افسردگی
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۳.۸ درصد از جمعیت جهان(تقریباً ۲۸۰ میلیون نفر) در بازه‌ای از زندگی خود به افسردگی مبتلا می‌شوند. درحالی‌که طیف وسیعی از عوامل ازجمله وقایع نامطلوب زندگی، سلامت جسمی و استرس می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد، اما عوامل ژنتیکی نیز مؤثر هستند. پیش‌ازاین محققان بیش از ۴۰۰ عامل ژنتیکی را که خطر افسردگی را افزایش می‌دهند، شناسایی کرده بودند، حالا این رقم به حدود ۷۰۰ عامل ژنتیکی رسیده است. این عوامل کوچک در DNA با نورون‌های چندین ناحیه مغز، ازجمله مناطقی که احساسات را کنترل می‌کنند، مرتبط هستند.
نیاز به آزمایش های بالینی بیشتر
پژوهش جدید نشان داده است که ۳۰۸ ژن با افزایش خطر ابتلا به افسردگی مرتبط هستند. سپس محققان بیش از ۱۶۰۰ دارو را بررسی کردند تا ببینند آیا این داروها روی این ژن‌ها تأثیری دارند یا خیر. علاوه‌بر داروهای ضدافسردگی، محققان مشخص کردند که پرگابالین ، که برای دردهای مزمن استفاده می‌شود، و مودافینیل ، که برای اختلال نارکولپسی یا حمله‌ خواب استفاده می‌شود، بر این ژن‌ها تأثیر دارند   بنابراین به‌صورت بالقوه می‌توان از آن ها برای درمان افسردگی بهره برد. البته به گفته محققان، مطالعات و آزمایش های بالینی بیشتری برای بررسی پتانسیل این داروها در بیماران مبتلا به افسردگی مورد نیاز است. یافته‌های این پژوهش در ژورنال Cell منتشر شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط