چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 19:27

کد خبر 780545

چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 16:30:26


رئیس‌جمهور پاناما: کانال پاناما هدیه آمریکا نبوده است


ایسنا/ رئیس‌جمهور پاناما یادآور شد که آبراه پاناما هدیه یا امتیازی از سوی ایالات متحده نبوده و اظهارات «دونالد ترامپ» دراین‌باره اشتباه است.

«خوزه رائول مولینو» رئیس‌جمهور پاناما امروز (چهارشنبه) در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» گفت که کانال پاناما به کشور پاناما تعلق داشته و امتیاز یا هدیه‌ای از سوی آمریکا نبوده است.
او در یکی از نشست‌های اجلاس داووس با اشاره به ادعای ارضی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بر سر کانال پاناما گفت: «با تمامی اظهارات ترامپ مخالف هستم؛ اولاً چون اشتباه است و دوماً چون کانال پاناما به پاناما تعلق دارد. این کانال هدیه‌ای از سوی آمریکا نبوده است.»
مولینو گفت این کشور آمریکای مرکزی همکاری فعالانه‌ای با بانک‌ها و شرکت‌های آمریکایی دارد، از دلار آمریکا به‌عنوان واحد پول خود استفاده می‌کند و نظام بانکی پاناما هم با بانک‌های آمریکایی تعامل دارد.
رئیس‌جمهور پاناما همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا نسبت به احتمال حمله نظامی آمریکا برای پس‌گرفتن کنترل این کانال نگران است، گفت: «جدی باشید!». رئیس جمهور پاناما در بخش دیگری در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا به رئیس جمهوری پاناما تبریک می‌گویید گفت: قبلا و در همان زمان اعلام نتایج به او تبریک گفتم!

دولت پاناما پیش‌تر با ارسال نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به اظهارات دونالد ترامپ درباره کنترل کانال پاناما اظهار نگرانی کرد.

ترامپ در سخنرانی تحلیف خود در روز دوشنبه گفت که ایالات متحده قصد دارد کنترل کانال پاناما را از دولت پاناما «پس بگیرد». ترامپ مدعی است که کنترل این کانال از سوی آمریکا به دولت پاناما واگذار شده، اما این کانال اکنون در اختیار چینی‌هاست. او همچنین پاناما را به دریافت هزینه اضافی از کشتی‌های آمریکایی متهم کرد، به‌ویژه کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا.

کانال پاناما یک آبراه غیرطبیعی و ساخته دست انسان در کشور پاناما است که اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس ارتباط می‌دهد. این آبراه که در جریان یکی از بزرگ‌ترین و دشوارترین پروژه‌های مهندسی در جهان ایجاد شده، یکی از سرشناس‌ترین و مهم‌ترین آبراه‌های جهان است. در گذشته کشتی‌ها برای عبور از اقیانوس آرام به اقیانوس اطلس مجبور بودند آمریکای جنوبی را دور بزنند، اما پس از ایجاد این کانال، کشتی‌ها به‌طور مستقیم از اروپا به آمریکا و از آنجا به آسیای شرقی می‌روند.


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط