پنج‌شنبه 04 بهمن 1403 - 00:23

کد خبر 780785

چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 20:54:05


۲۳ مزرعه الگویی اراضی دیم در همدان ایجاد شد


ایرنا/ رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان از ایجاد ۲۳ مزرعه الگویی و پنج پایگاه نوآوری به‌ منظور افزایش ضریب نفوذ دانش و معرفی ارقام جدید در راستای جهش تولید و تبدیل زمین‌های آیش به کشت سبز این سازمان خبر داد.

رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان اظهار کرد: یافته‌های خوبی در عرصه‌های کشاورزی داریم که دانش آن باید به کشاورزان منتقل شود.
وی ادامه داد: باید از کشاورزان نخبه برای ترویج کشاورزی روز استفاده کرد و علوم جدید را به روی زمین برد تا شاهد بهره وری باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه برنامه‌های جهاد کشاورزی باید خروجی محور باشد ، یادآور شد: با شعار نمی توان آیش زرد را حذف کرد و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی استان نباید در آیش زرد رها شود.
وی با بیان اینکه باید قبل از کاشت تا فروش محصولات کشاورزی در کنار کشاورزان باشیم، افزود: با کشت گیاهان دارویی و بصورت تناوبی خاک تقویت می شود که این مسأله باید ارزیابی شده و تاثیر مثبت آن به همگان اعلام شود.
بهراملو با اشاره به اینکه قانع کردن کشاورز به کشت مارچوبه سخت است، تصریح کرد: باید اطلاعات روز کشاورزی را به گوش ۱۲۰ هزار کشاورز استان رساند و توجیه اقتصادی و فنی هر کشت را برای آنها توضیح داد.
وی بیان کرد: در صدد هستیم پنل های خورشیدی را در هشت هزار چاه استان نصب کنیم که نه تنها قطعی برق نداشته باشیم بلکه مازاد آن نیز فروخته شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه درصدد حداکثر تولید در محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات هستیم، اضافه کرد: با افزایش عملکرد در واحد سطح گیاهان دارویی به همت متخصصان می‌توان کشت این محصولات را برای کشاورزان به صرفه کرد.
وی ادامه داد: ۵۲۰ هزار هکتار از اراضی استان برای اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها اختصاص یافته است که از این میزان ۲۵۰ هزار هکتار اراضی آیش است که به کشت های تناوبی اختصاص می یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان افزود: پنج هزار هکتار از دیمزارهای استان امسال در راستای برنامه‌های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت گیاهان دارویی در طرح جهش تولید اختصاص یافت.
وی افزود: بر اساس بررسی آخرین آمار وضعیت جهش تولید گیاهان دارویی در دیمزارهای استان همدان، در قالب کشت گیاهان دارویی از سال ۱۴۰۱ شروع شده و سهمیه استان طبق برنامه در سال اول هزار هکتار بود که یک هزار و ۲۳۷ هکتار عملیاتی شد.



پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط