جمعه 05 بهمن 1403 - 18:13

کد خبر 782418

جمعه 05 بهمن 1403 - 13:18:33


قاسمپور: پول بادآورده اخلاق را در فوتبال بر باد داده است


ایرنا/ کارشناس فوتبال کشورمان، بی‌توجهی مدیران و پرداخت پول‌های بدون‌ضابطه و بی‌حساب و کتاب به بازیکنان و مربیان را ریشه اصلی گسترش فضای بی‌اخلاقی و فحاشی در لیگ فوتبال ایران دانست.
هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال در حالی سه‌شنبه‌شب به پایان رسید که در برخی از مسابقات این هفته چه در داخل زمین، چه روی نیمکت و چه روی سکوها، شاهد حواشی غیراخلاقی بودیم، از فحاشی‌های رکیک گرفته تا رفتارها و واکنش‌های تحریک‌آمیز که سبب شد لیگ برتر پس از پایان تعطیلات نیم‎‌فصل اول با حواشی تاسف‌برانگیزی استارت بخورد.
اوج این اتفاقات، درگیری کادر فنی فولاد و نساجی پس از پایان بازی با نثار کردن الفاظ رکیک و همچنین فحاشی‌های رکیک تماشاگران و رفتارهای تحریک‌آمیز بازیکنان در جریان بازی چادرملو و سپاهان بود.
ابراهیم قاسمپور، کارشناس فوتبال درباره حواشی غیراخلاقی در شروع دوباره لیگ برتر فوتبال گفت: چنین مسائلی در فوتبال ایران تازگی ندارد و همواره تکرار می‌شود. برخی در فوتبال ظرفیت باخت ندارند و پس از شکست همه چیز را زیر پا می‌گذارند. معتقدم نگاه صرف مالی به فوتبال سبب شده که تنها پول در این فوتبال اهمیت داشته باشد و اخلاق و انسانیت و همه چیز زیر پاگذاشته شود.
وی، با بیان اینکه در فوتبال ایران پول‌های بادآورده، سبب شده تا اخلاقیات از بین برود، افزود: قراردادهایی که بسته می‌شود و پول‌هایی که داده می‌شود، بالاتر از ظرفیت و کیفیت فنی، بازیکنان و مربیان است. پمپاژ بدون ضابطه پول در فوتبال ایران، چنین شرایطی را برای فوتبال ایران به ارمغان آورده است و سبب شده گروهی از بازیکنان و مربیان همه چیز را در پول و برنده شدن ببیینند و بازنده اخلاق باشند.
پیشکسوت تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی اسبق صنعت نفت آبادان، دلیل اوج‌گیری بی‌اخلاقی در لیگ را سوء‌مدیریت مسئولان عنوان کرد و اظهار داشت: مسئولان فوتبال چه در فدراسیون و چه در باشگاه‌ها، برای اخلاق‌گرایی، برنامه و اولویتی ندارند و نتیجه‌گرایی باعث شده مسائل فرهنگی و اخلاقی جایی در برنامه‌های مدیران نداشته باشد.
قاسمپور با اشاره به جریمه‌ها و تنبیهاتی که برای رفتارهای غیراخلاقی در نظر گرفته می‌شود، گفت: در فدراسیون و باشگاه‎‌ها به جریمه به عنوان یک عامل درآمدزا نگاه می‌کنند و جریمه‌ها و محرومیت‌های در نظر گرفته شده چه برای بازیکن و چه مربی، جنبه بازارندگی ندارد و به اندازه‌ای نیست که چنین اتفاق‌هایی دیگر تکرار نشود.
کارشناس فوتبال کشورمان به محرومیت چند مربی که به «ف.ک» مشهور شدند، در یک دهه پیش اشاره کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه چند مربی در ابتدا با محرومیت روبرو شدند اما در ادامه بدون اینکه تاوان اتهاماتی که متوجه‌شان بود را بدهند، به فوتبال برگشتند. چنین برخوردهایی سبب شد که فوتبال ایران روز به روز با فساد بیشتری روبرو شود و مسائل غیراخلاقی در آن جولان بدهد.
وی با بیان اینکه در فوتبال سطح اول دنیا با توجه به برخوردهای سختی که با فساد و مسائل غیراخلاقی می‌شود، چنین مواردی کمتر است، ادامه داد: اگر اراده‌ای در سیستم مدیریتی فوتبال باشد، می‌توان این جنجال‌ها و فساد را ریشه‌کن کرد اما همان‌طور که اشاره کردم مسئولان فوتبال ما برنامه‌ای برای اخلاق‌گرایی ندارند.
قاسمپور، خاطرنشان کرد: بی‌توجهی مدیران فوتبال به اخلاق و مبارزه با فساد در شرایطی است که می‌توان با قرار دادن جریمه‌های سخت در قراردادها، رفتار بازیکنان و مربیان را کنترل کرد و به آنها اجازه نداد که اخلاق را به هر قیمتی در فوتبال زیر سوال ببرند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط