یک‌شنبه 07 بهمن 1403 - 16:09

کد خبر 783111

شنبه 06 بهمن 1403 - 11:40:00


خلاصه داستان‌ و جزئیات فیلم‌های جشنواره فجر 43


مجله دیجی کالا/ تا چند روز دیگر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر آغاز می‌شود. امسال پس از ۵ سال، که سینما درگیر مسایل سیاسی و بیماری کرونا و دیگر حاشیه‌ها شده بود، از رخوت خارج شده است. بسیاری از بازیگران دوباره با آثاری در این رویداد حضور دارند و ساختار مدیریتی آن از شکل تماما ارگانی خارج شده، در ماه گذشته هیات انتخاب جشنواره از سوی منوچهر شاهسواری معرفی شدند که خود نشان از تغییرات زیاد در این دوره دارد. هیاتی که تنها یک مدیر دولتی در آن حضور دارد و قرارگیری دو منتقد سینما و دو زن در ترکیب آن توجه‌ها را جلب کرده. آرش خوشخو، محمد گبرلو، منیر قیدی، رعنا آزادی‌ور، محمد مصباح، سعید سهیلی و حسن کرمی اعضای این هیات انتخاب هستند. فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳ شامل ۳۳ فیلم و ۴ انیمیشن می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.
معرفی فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳:


«۱۹۶۸»
کارگردان: امیرمهدی پرویزی
بازیگران: امیر نوروزی، امیراحمد قزوینی و پادینا کیانی
اگر از برنامه اکران جشنواره فیلم فجر ۴۳ آگاه شده‌اید، حالا زمان معرفی فیلم‌های این دوره است. ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۴۷، بازی فوتبالی در تهران میان دو تیم ایران و اسراییل برگزار شد. تیم فوتبال ایران با زدن ۲ گل به دروازه اسراییل برنده این مسابقه بود. اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و پس از این مسابقه اتفاقاتی روی می‌دهد که بر شرایط سیاسی آن دوران اثر گذار است. فیلم «۱۹۶۸» به تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و در سازمان فرهنگی هنری روح‌الله تولید شده.

«آبستن»
کارگردان: مصطفی و‌ محمد تنابنده
بازیگران: عباس غزالی، سوگل خلیق و توماج دانش بهزادی
مصطفی و محمد تنابنده برادران محسن تنابنده بازیگر و نویسنده مشهور تلویزیون و سینما هستند. این دو تا به حال در آثار زیادی به عنوان نویسنده و دستیار کارگردان حضور داشته‌اند. «آبستن» اولین تجربه کارگردانی این دو برادر به صورت مشترک است. فیلم قصه چند جوان را روایت می‌کند که هر کدام درگیر مشکلی شخصی هستند و در مرز آستارا در کلبه‌ای در کنار آب جمع شده‌اند تا به کمک یک آدم‌پران به صورت قاچاقی از مرز خارج شوند، اما… «آبستن» به شکل سکانس پلان فیلمبرداری شده و در واقع فیلم یک سکانس پلان طولانی است.

«آنتیک»
کارگردان: هادی نائیجی
بازیگران: پژمان جمشیدی، بیژن بنفشه‌خواه، ستاره پسیانی، امیر نوروزی و غلامرضا نیکخواه
انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است؛ اما در بازِ ضریح پر از پول یک امامزاده، مسیر زندگی‌شان را تغییر می‌دهد» فیلم درباره دو دله‌دزد است که گذرشان به یک امامزاده می‌افتد و تصمیم می‌گیرند با تأسیس امامزاده‌ای قلابی پول‌وپله‌ای به جیب بزنند… این خلاصه داستان فیلم «آنتیک» است. یکی از آثار کمدی حاضر در جشنواره که باید در کنار آثار جدی مورد قضاوت قرار بگیرد. این فیلم سومین تجربه هادی نایئجی در زمینه کارگردانی است.

«اسفند»
کارکردان: دانش اقباشاوی
بازیگران: رضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، سعید آل بوعبادی، خیام وقارکاشانی
فیلم «اسفند» درباره مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی، از فرماندهان دوران جنگ، در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را روایت می‌کند. این عملیات از بزرگ‌ترین تهاجم‌های ایران به عراق به حساب می‌آید و طی آن ابراهیم همت و حمید باکری به شهادت رسیدند. اقباشاوی سه سال درگیر ساخت این فیلم بود و «اسفند» محصول سازمان هنری اوج است.

«اشک هور»
کارگردان: مهدی جعفری
بازیگران: رویا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر، تورج الوند، ساره رشیدی و شبنم گودرزی
در این دوره از جشنواره دو فیلم با محوریت زندگی و مبارزات شهید علی هاشمی حضور دارند. «اشک هور» پس از «اسفند» دومین فیلم درباره زندگی این شهید است. فیلمی که بیشتر به زندگی خود شهید پرداخته. مهدی جعفری قرار بود براساس کتابی که درباره زندگی علی هاشمی نوشته سریالی درباره زندگی او بسازد. اما پیش از جشنواره اعلام شد نسخه سینمایی این سریال در جشنواره اکران خواهد شد.

«بازی خونی»
کارگردان: حسین میرزامحمدی
بازیگران: ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی
حسین میرزامحمدی کارگردان درام «کت چرمی» است که حالا سراغ یک موضوع سیاسی تاریخی رفته. «بازی خونی» فیلمی از قیام شهر آمل در اوایل انقلاب است. یک درام تاریخی که فعلا تنها این خلاصه داستان درباه آن منتشر شده:« سال‌ها از جنگ گذشته و سرنوشت علی هم‌چنان نامعلوم است. بدران آخرین بار علی را در میان آتش و دود در جزیره دیده است.»

«بازی را بکش»
کارگردان: ابراهیم عزیزی
بازیگران: محسن کیایی، هدی زین‌العابدین، محمد بحرانی، متین حیدری‌نیا و پوریا رحیمی سام
معرفی فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳ را با «بازی را بکش» ادامه می‌دهیم که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «موسی، از پیش‌کسوتان فوتبال، برادرش را در یک سانحه ورزشی از دست می‌دهد. او در مسیر کشف راز مرگ برادرش با حقایق عجیبی روبه‌رو می‌شود.» مصطفی و محسن کیایی تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده دارند. «بازی را بکش» در ابتدا «توتو» نام داشت و قرار بود در شهریور امسال اکران شود، اما در نهایت با این نام به جشنواره رسید.

«بچه مردم»
کارگردان: محمود کریمی
بازیگران: گوهر خیراندیش، رضا کیانیان، حسن معجونی، بهروز شعیبی، سیامک صفری، سیاوش چراغی‌پور
«تاجی: هر قصه‌ای رو دقت کنید می‌بینید قهرمانش از یه جایی رو پای خودش وایساده. الیورتوییست یه جور، سهراب و فریدون اون جور، حضرت یوسف چهار سالش بود رفت عزیز مصر شد. حضرت موسی رو بگو؛ همین دنیا که اومد دادنش به آب. ماشالا نره غول شدین، پاتون اینجاس سرتون اونجا. وقتشه خودی نشون بدین» این خلاصه‌ منتشر شده از فیلم »بچه مردم» است به کارگردانی محمود کریمی. او از مستندسازان مشهور و یکی از چهره‌هایی است که مخاطب او را به ساخت پشت صحنه‌های برنامه خندوانه به یاد می‌آورد. حالا کریمی فیلمی ساخته با موضوع یک بچه سرراهی.

«پیش مرگ»
کارگردان: علی غفاری
بازیگران: مهدی نصرتی، الناز ملک، ساناز سعیدی و حسام منظور
علی غفاری را با فیلم‌های «استرداد» و «تک تیرانداز» می‌شناسیم. حالا او سراغ داستانی دیگر درباره جنگ رفته و در فیلم «پیش مرگ» برشی از زندگی یکی از چهره‌های ملی، یعنی شهید سعید قهاری پس از دوران جنگ می‌پردازد. شهید سعید قهاری در سال ۵۸ در ماجرای پاوه در کنار دکتر چمران حضور داشت و بعدها هم در کنار شهید احمد متوسلیان، احمد کاظمی و… در عملیات‌های مختلف حاضر شد. مهدی نصرتی نقش شهید قهاری را در این فیلم بازی می‌کند.

«تاکسیدرمی»
کارگردان: محمد پایدار
بازیگران: مجید صالحی، هادی کاظمی، آناهیتا درگاهی، حسن معجونی و فرزین محدث
محمد پایدار یکی دیگر از فیلم اولی‌های جشنواره امسال است که سراغ یک سوژه کمدی در دل تاریخ معاصر رفته. «تاکسیدرمی» حداقل روی کاغذ، یکی از فیلم‌های منحصربه‌فرد جشنواره فجر ۴۳ محسوب می‌شود که اگر خوب در آب دربیاید، می‌تواند یک معرفی خوب برای یک فیلمساز جوان باشد. داستان درباره سه شکارچی است که در جنگل‌های شمال دنبال گوزن زرد هستند. درون‌مایه داستان به علاقه برادر شاه به شکار گوزن برمی‌گردد. علاقه‌ای که در روزهای فرار درباریان از ایران در بحبوحه انقلاب این شاهزاده را به جنگل می‌کشاند. فضای کمدی و فانتزی «تاکسیدرمی» این اثر تبدیل به یکی از آثار متفاوت جشنواره کرده است.

«ترک عمیق»
کارگردان: آرمان زرین‌کوب
بازیگران: رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه
آرمان زرین‌کوب را بیشتر در مقام تهیه‌کننده تلویزیونی می‌شناسیم. اما او حالا با اثری متفاوت برای اولین‌بار به عنوان کارگردان در جشنواره فیلم فجر حضور دارد. فیلم «ترک عمیق» پیش‌تر در جشنواره‌های جهانی حضور داشته و حالا قرار است اولین اکرانش در ایران در جشنواره فیلم فجر باشد. داستان درباره مردی است که پس از مدتی از بیمارستان اعصاب و روان مرخض شده. اما زنش در و پنجره‌های خانه را قفل می‌کند. بازی رضا بابک و گلچهره سحادیه دو بازیگر مطرح دهه ۶۰ و ۷۰ سینما و تئاتر ایران در این فیلم یکی از ویژگی‌های قابل توجه «ترک عمیق» است.

«چشم بادومی»
کارگردان: ابراهیم امینی
بازیگران: ساره بیات، مهدی هاشمی، علی باقری و ستایش دهقان
داستان «چشم بادومی» درباره دختر نوجوانی عاشق یکی از گروه‌های خواننده کره‌ای است و برای حضور در کنسرت آنها بلیت سئول می‌گیرد. اما مادرش با این کار مخالف است. ابراهیم امینی با فیلم‌نامه‌هایی که برای محمدحسین مهدویان می‌نوشت به شهرت رسید. او سال گذشته تئاتر پرمخاطب «ترور» را به صحنه برد و حالا با اولین تجربه کارگردانی خود در جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.

«خاتی»
کارگردان: فریدون نجفی
بازیگران: سارا بهرامی، سعید آقاخانی، فرید سجادی حسینی، آناهیتا افشار
فیلم درباره اتفاقاتی است که در زمینه محیط‌ زیست و حیوانات در یک روستا می‌افتد. موضوعی که پای روابط انسانس آدم‌ها را به میان می‌آورد و باعث کوچ آنها می‌شود. گروه بازیگران فیلم یکی از گروه‌های قابل توجه جشنواره امسال است. اما جزییات بیشتری درباره داستان فیلم رسانه‌ای نشده. نویسندگی این اثر برعهده احمد رفیع‌زاده می باشد.

«خدای جنگ»
کارگردان: حسین دارابی
بازیگران: ساعد سهیلی، داریوش کاردان، حسین سلیمانی، پیام احمدی‌نیا و نادر فلاح
«خدای جنگ» چهارمین فیلم این دوره از جشنواره است که درباره یکی از شخصیت‌های مهم سیاسی و ارتشی ایران ساخته شده. فیلم درباره زندگی شهید حسن طهرانی‌مقدم است. در خلاصه داستان «خدای جنگ» آمده:« لیبیایی‌ها قطعاتی را از موشک‌ها برمی‌دارند تا ایرانی‌ها نتوانند از موشک‌ها در جنگ تحمیلی استفاده کنند. ابراهیم شریفی و نیروهایش با تلاش شبانه‌روزی موفق می‌شوند قطعات را جایگزین کنند. اما در پیداکردن پیچی با آلیاژ نقطه‌ذوب بالا به مشکل برمی‌خورند. درنهایت، آن‌ها موفق به پرتاب موشک می‌شوند.» دارابی پیش از این دو فیلم «مصلحت» و «هناس» را به جشنواره فیلم فجر آورده و امسال با داستانی ملتهب در این رویداد حضور دارد.

«دال»
 کارگردان: ابوالفضل جلیلی
بازیگران: ؟
ابولفضل جلیلی از آن دست کارگردان‌های ایرانی است که معمولا آثاری متفاوت از دل اجتماع را روایت می‌کند. او ۲۳ سال از جشنواره فیلم فجر دور شده بود. اما حالا با اثری به نام «دال» به این جشنواره آمده. اما هنوز هیچ خبری از این فیلم رسانه‌ای نشده است.

«دست تنها»
کارگردان: امیرحسین ثقفی
بازیگران: مجید مظفری، محمود نظرعلیان و علی اوجی
امیرحسین ثقفی در آثاری که تا به حال ساخته نشان داده که سینمای مخصوص به خودش را دارد. سینمایی که راوی قشر پایین جامعه است. حالا او در تازه‌ترین فیلمش سراغ داستان دو مرد خیابانگرد رفته. گریم مجید مظفری در این فیلم در نقش یک بی‌خانمان بسیاری از توجه‌ها را جلب کرده. این فیلم در سکوت خبری ساخته شده است.

«رها»
 کارگردان: حسام فرهمند
بازیگران: شهاب حسینی، غزل شاکری
یکی از فیلم‌های قابل توجه جشنواره امسال «رها» به کارگردانی حسام فرهمند است. فیلمی اولین ساخته این کارگردان محسوب می‌شود و بازگشت شهاب حسینی به گروه بازیگران حاضر در جشنواره فجر است. در خلاصه داستان فیلم رها آمده است: توحید ۵۵ ساله به همراه همسر و فرزندانش زندگی متوسطی دارند. تا اینکه یک اتفاق خیلی ساده، داستان زندگی آنها را بهم می‌ریزد. از نکات قابل توجه این فیلم حضور مرضیه برومند به عنوان مشاور کارگردان است.

«زمانی در ابدیت»
 کارگردان: مهدی نوروزیان
بازیگران: لیلا حاتمی، نوید پورفرج، بیتا فرهی، بابک حمیدیان
فیلم «زمانی در ابدیت» داستان مریم را روایت می‌کند که همسرش به‌ طور مرموزی ناپدید شده و او را همراه با دختر ۱۲ ساله‌شان در بلاتکلیفی رها کرده است. مریم امیدوار است که همسرش زنده باشد و روزی به خانه بازگردد، اما در این میان زندگی او پیچیده‌تر می‌شود. مهدی نوروزیان، کارگردان ایرانی-بریتانیایی است که از میان آثارش می‌توان به فیلم کوتاه «کشتن جو» (Killing Joe) در سال ۱۹۹۹ اشاره کرد که نامزد جایزه اسکار در هفتادودومین دوره جوایز آکادمی شد. هم‌چنین، فیلم بلند «لئو» (Leo) محصول سال ۲۰۰۲ با بازی جوزف فاینز و الیزابت شو از دیگر آثار اوست. همچنین نیکی کریمی بازیگر و کارگردان مشهور تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده داشته است.

«زیبا صدایم کن»
 کارگردان: رسول صدرعاملی
بازیگران: امین حیایی
فیلم جدید رسول صدرعاملی پس از سال‌ها مانند آثار قبلی او درباره مسایل نوجوانان است. «زیبا صدایم کن» براساس کتابی به همین نام نوشته فرهاد حسن‌زاده ساخته شده. فیلم درباره دختر نوجوانی است که پدر خود را از یک آسایشگاه روانی فراری می‌دهد تا برایش تولد بگیرد. اما مشکلات روحی پدر برای دختر ایجاد دردسر می‌کند. صدرعاملی اینبار هم از حضور بازیگران نوجوان جدیدی استفاده کرده. اما طبق شنیده‌ها بازی امین حیایی در این فیلم از اتفاقات دیدنی جشنواره خواهد بود.

«سونسوز»
 کارگردان: رضا جمالی
بازیگران: مریم مومن، حمدالله سلیمی، بهروز الله‌وردی‌زاده، صفت آهاری
فیلم سونسوز اولین ساخته سینمایی رضا جمالی، یک کمدی ماجرایی به زبان ترکی است. ماجرای فیلم درباره این است که در ۲۰ سال گذشته در روستا کودکی متولد نشده و مردان، زنان را مقصر می‌دانند. کاظم، فیلمسازی پیر، ۲۰ سال پیش مستندی درباره نازایی زنان روستا ساخت که خود زنان آن را دزدیده و از بین بردند. اکنون، پس از دو دهه، کاظم متوجه می‌شود که مشکل از مردان بوده و تصمیم می‌گیرد با ساخت فیلمی جدید، حقیقت را آشکار کند. اما در این مسیر با مشکلاتی مواجه می‌شود… مریم مومن تنها بازیگر شناخته شده این فیلم است.

«شاه نقش»
 کارگردان: شاهد احمدلو
بازیگران: بهرنگ علوی، هومن برق نورد، نسیم ادبی، مینا وحید، عنایت بخشی
شاهد احمدلو معمولا علاقه خاصی به پرداختن به بدنه سینما و ماسیل مربوط به ساخت آثار سینمایی دارد. در تازه‌ترین اثر خود هم سراغ مصائب بازیگران قدیمی که کنارگذاشته‌ شده‌اند رفته. در خلاصه فیلم آمده شهاب و ناصر قصد شرکت در انتخابات شورای مرکزی صنف خود را دارند. هر کدام سعی می کنند در انتخابات صنف برنده شوند. احمدلو سعی کرده سراغ بازیگری و قدیمی‌های بازیگری برود و به این شکل ادای دینی به آنها کند.

«شمال از جنوب غربی»
 کارگردان: حمید زرگرنژاد
بازیگران: امیرآقایی، مصطفی زمانی، بهناز جعفری، مهدی زمین‌پرداز
کامیونی پر از مواد منفجره برای بمب‌گذاری از عراق وارد استان‌های شمالی کشور شده که در مرحله تعقیب و مراقبت، گم می‌شود. «شمال از جنوب غربی»  داستان یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق را روایت می‌کند؛ عراق در دوران دفاع مقدس تصمیم می‌گیرد یک کامیون پر از مهمات را وارد کشور و در یکی از نقاط حساس کشور آن را منفجر کند. این خلاصه داستانی است که از این فیلم منتشر شده. نام آن شباهت زیادی به «شمال از شمال غربی» آلفرد هیچکاک دارد. یک اکشن ماجرایی ساخته حمید زرگرنژاد که تجربه ساخت آثار جنگی را در کارنامه دارد. جزییات بیشتری درباره این فیلم فعلا رسانه‌ای نشده است.

«شوهر ستاره»
 کارگردان: ابراهیم ایرج‌زاد
بازیگران: حامد بهداد و فریبا نادری
«شوهر ستاره» از آن فیلم‌های کنجکاوی‌برانگیز این دوره از جشنواره است. ایرج‌زاد که پیش از این با دو فیلم «تابستان داغ» و «عنکبوت» نظرها را به خود جلب کرده، حالا سراغ سوژه‌ای احتماعی دیگر رفته. جزییاتی از داستان و حضور دیگر بازیگران این فیلم منتشر نشده. اما طبق شنیده‌ها علی اوجی تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده دارد و همسر فریبا نادری سرمایه فیلم را تامین کرده است. از ویژگی‌های مهم «شوهر ستاره» بازگشت حامد بهداد به جشنواره فیلم فجر است.

«صد دام»
 کارگردان: پدرام پورامیری
بازیگران: پریناز ایزدیار، رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر، آزاده صمدی، امیراحمد قزوینی
مردی به دلیل شباهت به صدام حسین، رهبر تکفیر شده عراق، قرار است در نقش بدل او بازی کند. «صد دام» اولین تجربه مستقل کارگردانی پدرام پورامیری است. او پیش از این بیشتر آثارش را با همراهی حسین امیری دوماری می‌نوشت یا کارگردانی می‌کرد. با توجه به حضور رضا عطاران و ژانر کمدی «صد دام» احتمالا با فیلمی متفاوت رو به‌ور خواهیم بود. همچنین این فیلم اولین تجربه پریناز ایزدیار در ژانر کمدی هم خواهد بود.

«صیاد»
کارگردان: جواد افشار
بازیگران: علی سرابی، مارال بنی‌آدم، هومن برق‌نورد، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی
«صیاد» یکی از فیلم‌های بحث‌برانگیز این دوره از جشنواره است. فیلمی که قرار است راوی زندگی یکی از شخصیت‌های مهم و اثرگذار در ارتش جمهوری اسلامی باشد. شهید صیاد شیرازی که سال‌ها در جنگ از خود رشادت نشان داد و سال‌ها پس از جنگ در جلوی خانه خود به شهادت رسید. جواد افشار از کارگردان‌های مطرح تلویزیون این فیلم را جلوی دوربین برده و بازی در نقش شهید صیاد شیرازی به علی سرابی رسیده است.

«فریاد»
کارگردان: محمدرضا اردلان
بازیگران: بهزاد دورانی، مهرداد ضیایی، علیرضا مهران، یاسین طلوعی
در میان فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳، از «فریاد» خبر زیادی منتشر نشده، بنابراین به یک معرفی کوتاه از آن اکتفا می‌کنیم. تا اینجا یک خلاصه داستان کوتاه از فیلم در دسترس قراره گرفته که نشان می‌دهد قصه درباره یک پسر نوجوان که در یک مرغ‌داری ناخواسته درگیر یک قتل می‌شود. محمدرضا اردلان این فیلم را به تهیه‌کنندگی بهمن اردلان از صدابرداران مشهور سینمای ایران ساخته. فیلم مجوز ساخت ویدیویی داشته اما حالا در جشنواره و در کنار سایر آثار برای رقابت حاضر است.

«کفایت مذاکرات»
 کارگردان: سهیل موفق
بازیگران: مهران غفوریان، محسن کیایی، ایمان صفا، رویا میرعلمی، المیرا دهقانی
سهیل موفق از کارگردان‌های حوزه کودک در سینما بود که حالا برای اولین‌بار فیلمی را برای رده سنی بزرگسالان ساخته. این فیلم مدتی منتظر اکران بود، اما سازندگان آن تصمیم گرفتند آن را به عنوان یکی دیگر از آثار کمدی این دوره از جشنواره به رقایت در این رویداد بسپارند. خلاصه داستان و جزییات زیادی از فیلم منتشر نشده است.

«گوزن‌های اتوبان»
 کارگردان: ابوالفضل صفاری
بازیگران: نوید پورفرج، الناز شاکردوست، صدف اسپهبدی، پیمان قاسم‌خانی
ابولفضل صفاری از کارگردان‌های جوان است که چند اثر دیگر تا به حال ساخته. «گوزن‌های اتوبان» اولین فیلم اجتماعی این کارگردان با نگاهی به معضل زندگی در کنار شبکه‌های اجتماعی و موضوع بلاگرها است. پسر جوانی مشهور به عابس طی یک اتفاق باعث مشکلاتی برای یک بلاگر مشهور می‌شود و این موضوع مسیر زندگی عابس و همسرش را تغییر می‌دهد.

«لولی»
کارگردان: رضا فرهمند
بازیگران: داریوش امینی، ژیلا آل‌رشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی
در خلاصه داستان «لولی» آمده: «در خلاصه فیلم لولی آمده است: سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند از منصور حقیقت را بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش غلبه کند، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد.» رضا فرهمند از مستندسازان قدیمی با تهیه‌کنندگی جلیل اکبری‌صحت از منتقدان شناخته‌شده، «لولی» را برای اکران در جشنواره آماده کرده‌اند. فیلمی که طبق شنیده‌ها یک درام اجتماعی متفاوت است.

«ماریا»
کارگردان: مهدی اصغری
بازیگران: صابر ابر، پانته‌آ پناهی‌ها، حسین محجوب، کامیاب گرانمایه و مهشید خدادی
اصغری از کارگردان‌های فیلم اولی جشنواره است که با یک اثر متفاوت به این رقابت آمده. «ماریا» پیش از جشنواره فیلم فجر در چند فستیوال خارجی شرکت کرده و مورد توجه قرار گرفته است. این فیلم داستان تمرین بازیگری یک دختر جوان را روایت می‌کند که ناخواسته تمیرینی که او نقش یک روسپی را برعهده دارد پخش می‌شود حالا هیچ‌کس باور نمی‌کند که این یک تمرین بود. این ماجرا پس از دو سال هنوز برای این دختر جوان حاشیه ایجاد می‌کند.

«مرد آرام»
 کارگردان: بهنوش صادقی
بازیگران: مهدی هاشمی و شمیلا شیرازد
بهنوش صادقی تنها کارگردان زن این دوره از جشنواره محسوب می‌شود. «مرد آرام» دومین اثر بلند سینمایی صادقی است که براساس فیلمنامه‌ای از خواهرش مهنوش صادقی آن را جلوی دوربین برده. این فیلم درباره مشکلات یک مرد افغانستانی است که رد ایران زندگی می‌کند. در خلاصه داستان «مرد آرام» آمده:« نوبهار با اکراه، زنِ مرد سالمندی به نام زمان شده است. ابتدای زندگی مشترک آن‌ها اتفاقاتی رقم می‌خورد که احساسات نوبهار را کاملاً نسبت به زمان تغییر می‌دهد.»

«موسی کلیم الله»
کارگردان: ابراهیم حاتمی‌کیا
بازیگران: مریلا زارعی، علیرضا کمالی، بهنام تشکر، بهاره کیان‌افشار
یکی از فیلم‌های مذهبی جشنواره فجر ۴۳ از فیلمسازی که نیاز به معرفی ندارد. ابراهیم حاتمی‌کیا یکی از چهره‌های همیشه فعال جشنواره فیلم فجر بوده که چند سالی از ساخت آخرین فیلمش «خروج» می‌گذرد. او در این مدت مشغول ساخت سریال «موسی کلیم‌الله» بود. در نزدیکی جشنواره خبر رسید که قرار است حاتمی‌کیا با برشی از این سریال که در قالب یک نسخه سینمایی تدوین شده به جشنواره بیاید. فیلم «موسی کلیم‌الله» بیشتر به تولد و کودکی حضرت موسی می‌پردازد.

«ناتور دشت»
کارگردان: محمدرضا خردمندان
بازیگران: هادی حجازی‌فر، میرسعید مولویان، شبنم قربانی، بابک کریمی، سعید آقاخانی، علی مصفا
معرفی فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳ را با «ناتور دشت» به پایان می‌رسانیم. محمدرضا خردمندان از کارگردان‌های جوان سینمای که چند سال اخیر را مشغول ساخت سریال در تلویزیون بوده، حالا با فیلمی به جشنواره آمده که نامش به دلیل شباهت با یک اثر مشهور ادبی، مورد توجه قرار گرفته. البته «ناتوردشت» با کتاب «ناطور دشت» دی جی سلینجر هیچ ارتباطی ندارد و تنها در نام شبیه هم هستند. از خبرها اینطور به نظر می‌رسد که فیلم تازه خردمندان درباره یک محیط‌بان است.

جشنواره‌ جشنواره‌ها
طبق آخرین خبرها قرار است بخشی جنبی در جشنواره امسال وجود داشته باشد که ساختار آن شبیه جشنواره جنشواره‌ها در بیشتر فستیوال‌های سینمایی است. اخباری ضد و نقیض بر این است که فیلم‌های «پیر پسر» ساخته اکتای براهنی، «رکسانا» ساخته پرویز شهبازی و شاید «قاتل و وحشی» ساخته حمید نعمت‌الله در این بخش به اکران در بیایند. اما هنوز خبر قطعی از سوی روابط عمومی جشنواره مبنی بر این موضوع منتشر نشده است. 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط