دوشنبه 08 بهمن 1403 - 09:43

کد خبر 784911

یک‌شنبه 07 بهمن 1403 - 12:47:58


انگلیسی‌ها خواستار فاصله گرفتن از آمریکای ترامپ هستند


ایرنا/نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که رای‌دهندگان انگلیسی روابط تجاری با اتحادیه اروپا را به آمریکا ترجیح می‌دهند و خواستار فاصله گرفتن از آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ هستند.

به گزارش روزنامه گاردین نوشت: کی یر استار نخست وزیر انگلیس تحت فشار فزاینده ای برای تحکیم روابط اقتصادی نزدیک تر با اتحادیه اروپا با گذشت ۵ سال از برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا) هستند.

این در حالیست که نظرسنجی جدید نشان می دهد که رای دهندگان انگلیسی، تجارت با اتحادیه اروپا را به آمریکا ترجیح می دهند.

این نظرسنجی با استفاده از متد «ام آر پی» از تقریبا ۱۵ هزار رای دهنده که توسط موسسه یوگاو و به سفارش اندیشکده «بهترین برای انگلیس» انجام شد، نشان داد که رای دهندگان بیشتری در انگلیس، اسکاتلند و ولز از همکاری های نزدیک تر با اتحادیه اروپا نسبت به روابط تجاری ترانس آتلانتیک با واشنگتن حمایت می کنند. در تکنیک ام آر پی از داده های بیشتری برای نظرسنجی در سطح محلی استفاده می شود.

حتی در حوزه انتخابیه نایجل فاراژ رهبر حزب راست افراطی «رفرم» (اصلاحات) انگلیس، تعداد بیشتری از رای دهندگان فکر می کنند که انگلیس بهتر است به جای آمریکا در دولت دونالد ترامپ، که متحد رهبر حزب فاراژ است، با همسایگان خود در قاره اروپا روابط تجاری داشته باشد.

نظرسنجی اخیر نشان داد که ۴۶ درصد انگلیسی ها می گویند کشورشان باید روابط تجاری با اتحادیه اروپا را اولویت دهد و تنها ۲۱ درصد موافق روابط تجاری نزدیک تر با آمریکا هستند.

این نتایج در حالی منتشر شده که راشل ریوز وزیر دارایی انگلیس روز یکشنبه به روزنامه آبزرور گفت که برگزیت به اقتصاد انگلیس آسیب وارد کرده و او مصمم است با کاهش فشارهای تجاری بر کسب و کارهای کوچک، بخشی از تولید ناخالص داخلی از دست رفته را احیا کند.

وی در یکی از واضح ترین اظهارات توسط یک مقام ارشد دولتی درباره برگزیت، به این پرسش که آیا برگزیت به جایگاه مالی انگلیس آسیب زده است، پاسخ مثبت داد.

ریوز که همچنین هفته گذشته در مجمع جهانی اقتصاد در داووس با وزیران دارایی اتحادیه اروپا و دیگران درباره راه های احتمالی تقویت مناسبات تجاری میان انگلیس و آن اتحادیه گفت و گو کرده است، اظهار داشت که «برآوردهای خارجی بسیاری» نشان می دهد که برگزیت، تاثیری منفی بر اقتصاد انگلیس داشته است.

وی گفت: من می خواهم با روابط تجاری بهتر با اتحادیه اروپا، بخشی از تولید ناخالص داخلی از دست رفته را جبران کنم.

گاردین نوشت: اظهارات ریوز تکان دهنده است زیرا دولت کی یر استارمر به دلیل ترس از افزایش حمایت از حزب رفرم در بین حامیان برگزیت، نگران حرکت سریع تر برای برقراری روابط نزدیک تر با اتحادیه اروپا است.

بر اساس ترتیبات کنونی پس از برگزیت، که مورد توافق بوریس جانسون نخست وزیر سابق این کشور قرار گرفت، انگلیس در خارج از بازار مشترک اتحادیه اروپا و اتحادیه گمرگی قرار دارد و این بدان معناست که کالاهایی که توسط شرکت های انگلیس به اتحادیه اروپا و برعکس مبادله می شوند، با تاخیرهای زمانبر و پرهزینه در مرزها هنگام بازرسی ها مواجه اند. علاوه بر این شهروندان انگلیسی نمی توانند مانند قبل که تحت مقررات آزادی تردد برای اعضای اتحادیه اروپا بودند، برای کار به این اتحادیه بروند.

نتایج این نظرسنجی چند روز بعد از مراسم تحلیف ترامپ منتشر شده است. ترامپ وعده داده تعرفه های سنگینی را علیه کالاهای وارداتی به این کشور اعمال کند. هر گونه توافق تجاری انگلیس با آمریکا احتمالا به این معناست که این کشور باید واردات غذاهایی مانند مرغ های کلردار و گوشت هورمونی تزریقی را که مقررات کنونی انگلیس و اتحادیه اروپا را نقض می کند، بپذیرد.

این نظرسنجی نشان داد که تمایل به روابط نزدیک تر اتحادیه اروپا و آمریکا، حتی در بین رای دهندگانی که در انتخابات گذشته حمایت خود را از محافظه کاران به کارگرها تغییر داده اند، قوی تر بوده است (۵۷ درصد موافقت کردند). از بین افرادی که در انتخابات گذشته به حزب کارگر رای دادند دو سوم یا (۶۶ درصد) بر این باورند که دولت باید تجارت با اتحادیه اروپا را در اولویت قرار دهد و تنها ۹ درصد خواستار تجارت با آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ هستند.
 
  



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط