شنبه 13 بهمن 1403 - 15:25

کد خبر 791259

شنبه 13 بهمن 1403 - 12:35:00


سارقان عزت‌نفس کودکان


خراسان/ گاهی باید به کودکان اجازه داد تا به طور مستقل مسائل و مشکلات خود را حل کنند و شخصا و به تنهایی با عواقب تصمیمات خود مواجه شوند. این توصیه‌ یک روان پزشک و نویسنده کتاب‌های پرفروش روان پزشکی به نام «دانیل آمِن» است. به گزارش «یورونیوز»، او در قسمتی از پادکست «تافته جدا بافته» که به تازگی پخش شد، گفت: «والدین اغلب این اشتباه را مرتکب می‌شوند که برای بچه‌هایشان به اصطلاح می‌خواهند «سنگ تمام بگذارند» غافل از این که «کودکان ضعیف النفس» تربیت می‌کنند».
از انجام پروژه کلاسی تا برآوردن همه خواسته‌ها
آمن خاطرنشان کرد: «چنین رفتارهایی مانند انجام پروژه کلاسی برای فرزندتان به منظور کمک به آن‌ها در گرفتن نمره بهتر یا برآوردن خواسته آن‌ها صرفاً برای متوقف کردن عصبانیت شان، تاب‌آوری ذهنی و احساس استقلال کودکان را محدود می‌کند». تحقیقات نشان می‌دهد که کودکانی که تاب‌آوری ذهنی بالاتری دارند، شانس بیشتری برای تبدیل شدن به بزرگ سالانی شاد و موفق دارند. آمن توضیح داد که «وقتی دخترم تکالیفش را در خانه جا می‌گذاشت، هیچ‌کس برایش به مدرسه نمی‌برد. به همین ترتیب، اگر او به حرف مادرش گوش نمی‌داد و در روزهای سرد ژاکت نمی‌پوشید، باز هم برایش نمی‌بردیم». وی افزود:‌ «بسیار مهم است که وقتی کودک شما می‌گوید «حوصله‌ام سر رفته»، به جای این که شما این وضعیت را [اصلاح کنید]، فقط بگویید «خب راست می گی، نمی‌دونم حالا می‌خوای چه کار کنی». او توضیح داد که «اگر برای حل مشکلات فرزندانتان زیاده‌روی کنید [یا اصطلاحا بخواهید سنگ تمام بگذارید]، ضمن بالابردن عزت نفس خود، عملا عزت نفس فرزندان خود را می‌دزدید. همان طور که استقامت ذهنی [انسان‌ها] از طریق ذهن حل المسائلی ایجاد می‌شود.»
پس باید چه کار کرد؟
توفا کلاین، روان‌شناس کودک از کالج بارنارد پیشتر به شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفته بود که «تاب‌آوری ذهنی کودک مستلزم تنبیه‌های سخت یا اتخاذ رویکرد سختگیری از سر عشق و خیرخواهی نیست.» خانم کلاین در عین حال این را هم خاطرنشان کرد که «محافظت از کودکان در برابر ناامیدی هم نمی‌تواند به رشد تاب‌آوری آن‌ها کمک ‌کند». در عوض، می‌توانید به فرزندانتان اجازه دهید که شکست‌ها، اشتباهات و سایر لحظات سخت را تجربه کنند و در عین حال به آن‌ها اجازه می‌دهید بدانند که همچنان از آن‌ها حمایت می‌کنید و دوستشان دارید. دانیل آمن در نهایت گفت: «به جای مداخله بیش از حد، به کودکان اجازه دهید مشکلات و 
راه حل های خود را کشف کنند.»


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط