یک‌شنبه 14 بهمن 1403 - 14:15

کد خبر 793036

یک‌شنبه 14 بهمن 1403 - 11:50:01


۴۱۰ هزارتن گوجه‌فرنگی در استان بوشهر برداشت شد


ایرنا/ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: از آغاز برداشت گوجه فرنگی در آبان‌ماه سال جاری تاکنون ۴۱۰ هزارتن محصول از این مزارع برداشت و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی شده است.

بحرانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه میانگین برداشت روزانه از این مزارع بیش از شش هزار تن است ادامه داد: پیش بینی می‌شود تا پایان برداشت در اردیبهشت ماه قریب به ۶۶۰ هزارتن محصول تولید شود.
بحرانی بیان کرد: بالغ بر ۱۵۰ هزارتن از گوجه‌فرنگی خارج از فصل استان بوشهر به کشورهای همسایه صادر می‌شود.
وی در باره تنظیم زمان برداشت مزارع با نیازهای بازارهای داخلی و خارجی به کشاورزان توصیه کرد: استفاده بهینه از منابع آب و خاک برای پایداری تولید در سال‌های آتی را مورد توجه قرار دهند.
بحرانی ادامه داد: با توجه به سطح گسترده کشت گوجه‌فرنگی در شهرستان های جنوبی استان بوشهر، وجود صنایع تبدیلی بسیار ضروری است.
وی تاکید کرد: وجود صنایع تبدیلی کمک بزرگی به تکمیل زنجیره تولید، ایجاد اشتغال، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و تولید ارزش افزوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به خارج از فصل بودن کشت گوجه فرنگی در این استان و ریسک پذیری بالای تولید این محصول امکان بروز تنش‌های محیطی و برداشت محصول درجه ۲ و ۳ وجود دارد.
وی افزود: با ایجاد واحدهای فرآوری نیاز به انتقال محصول گوجه فرنگی به استان‌های مجاور نخواهیم داشت و حذف کرایه حمل انتقال به استان‌های مجاور به سود کشاورزان استان خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهارکرد: در زمان حاضر چهار واحد تولید رب گوجه فرنگی با ظرفیت جذب ۷۳هزار تن ماده خام و تولید اسمی ۱۵هزار تن محصول رب گوجه فرنگی و اشتغال ۸۵نفر در این استان فعال هستند.
بحرانی یا تاکید بر اشتغال‌زایی صنایع تبدیلی و غذایی گفت: با راه اندازی این واحد جدید در شهرستان دیر در سال جاری ۵۰۰ تن به ظرفیت تولید رب استان بوشهر افزوده و ۱۵فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.
اجرای عملیات ردیابی ملخ صحرایی در مناطق کانونی به صورت مرتب و مداوم ضرری است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حمله ملخ صحرایی به استان بوشهر اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان حفظ نباتات کشور، ملخ صحرایی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را درنوردیده اند.
وی افزود: سازمان فائو نیز بر انجام ردیابی ملخ صحرایی در مناطق کانونی تاکید کرده است که این ارتباط نیاز است عملیات ردیابی در مناطق کانونی به صورت مرتب و مداوم با استفاده از نرم افزارهای موبایلی ایلوکاست (elm۳) صورت بگیرد.
بحرانی ادامه داد: این اطلاعات بایستی پایش و به سازمان حفظ نباتات ارسال شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با نزدیک شدن به فصل بهار، مساعد شدن شرایط برای بارش های بهاره و سبز شدن پوشش گیاهی در مناطق کانونی، احتمال هجوم ملخ های پروازی را از کشورهای جنوبی خلیج فارس به مناطق ساحلی استان بوشهر افزایش می دهد.
بحرانی با تاکید بر اینکه به همین سبب عملیات ردیابی ملخ صحرایی در استان بوشهر با جدیت باید انجام شود گفت: در صورت ورود ملخ عملیات کنترلی علیه این آفت انجام خواهد گرفت.
وی یادآورشد: در سال های ۱۳۹۸-۱۳۹۷، ۱۳۹۹-۱۳۹۸ و ۱۴۰۰-۱۳۹۹ شاهد حمله ملخ صحرایی به استان بوشهر بودیم که با بسیج همه نیروها و امکانات، عملیات ردیابی و کنترلی موفقی علیه این آفت انجام شد.
همه محصولات زراعی دارای خرید تضمینی، بیمه می شوند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: در این ارتباط طبق ماده ۱۱ قانون برنامه پنج ساله پیشرفت، بیمه محصولات با خرید تضمینی به صورت اجباری در قالب طرح بیمه فراگیر انجام می شود.
وی افزود: محصوالت گندم، کلزا، گلرنگ، کاملینا براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی مشمول این نوع بیمه خواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: در خصوص گیاهان دارویی اطلاعات ثبت شده در سامانه دیمزار، ملاک عمل خواهد بود.
بحرانی با اشاره به اینکه از ابتدای آبان ماه تا پایان فروردین ماه مزارع به صورت ماهواره ای رصد و پایش می شوند افزود: براساس سطح سبز موجود در مزرعه میزان خسارت وارد شده بررسی و ارزیابی خواهند شد.
وی ادامه داد: مزارعی که بیمه نامه برای آنها صادر شده باشد در صورت تحویل محصول، حق بیمه از محصول تحویل داده شده کسر و در غیر این‌صورت از مبلغ غرامت تخصیص یافته کسر خواهد شد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط