جمعه 18 آبان 1403 - 12:11

کد خبر 7947

پنج‌شنبه 10 فروردین 1402 - 14:35:00


نورانی نژاد: جریان اصولگرا نسبتی با توسعه سیاسی ندارد


منیبان/ سخنگوی حزب اتحاد ملت می‌گوید: جریان اصول‌گرا جریانی نیست که نسبتی با توسعه سیاسی داشته باشد.

حسین نورانی نژاد، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، ضمن ارزیابی تعامل دولت سیزدهم با گروه‌ها و جناح‌های رقیب گفت: واقعیت این است از دولتی که با این همه مشکل دست به گریبان است و مسائل چندانی را هم تاکنون حل نکرده است نمی‌توان خیلی انتظار داشت که در حوزه احزاب کار مثبتی انجام داده باشد و قاعدتا در اولویتش نبوده است. اما از آن طرف در این دولت رویه جدیدی را در اشکال‌ تراشی در زمینه فعالیت احزاب شاهد هستیم.

او افزود: در حال حاضر در کشور نظام حزبی نداریم به این معنی که انتخابات ما حتی نیمه‌ حزبی هم نیست. در ساختارهای انتخاباتی حزبی و نیمه‌ حزبی وجود دارد اما کمتر پیش می‌آید که هیچ نسبتی بین انتخابات و احزاب وجود نداشته باشد. در کشور ما راه‌های ورود به قدرت نه‌ تنها از مسیر احزاب نمی‌گذرد بلکه حتی اگر فرد عضو احزاب نباشد و تنها به یک فرد و چهره سیاسی خاص نزدیک باشد شانس موفقیت بیشتری دارد. در این شرایط ابتدا باید سیاست‌هایمان نسبت به تحزب تغییر کند در ثانی این فضای تبلیغاتی ضد حزبی تغییر پیدا کند که ابتدا فضایی برای تحرک احزاب شکل بگیرد.

نورانی‌نژاد با اشاره به نوع تعامل کمسیون ماده ۱۰ وزارت کشور با احزاب تصریح کرد: نکته بعدی اینکه هر دولتی که سر کار باشد در بخش وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ نگاه‌شان نگاه گشایش گرانه و کمک به فعالیت احزاب باشد نه اینکه در راستای مانع‌تراشی برای احزاب فعالیت کنند. اگر بخواهم مثال بزنم باید به این ترتیب بگویم که کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مانند شورای نگهبان عمل نکند. با توجه به اینکه در گذشته انتخابات خوبی نداشتیم و مداخله زیادی از سوی اصحاب قدرت و ثروت صورت می‌گرفت و انتخابات را از معنای خود انداخته بود، شورای نگهبان شکل گرفت که از حق انتخاب مردم دفاع کند و مانع از دخالت دولت‌ها و دیگر نهادهای قدرت در انتخاب مردم شود اما عملا مشاهده کردیم که این شورای نگهبان تبدیل به سخت‌ترین فیلتر برای انتخابات شد و به مرور انتخابات را در چند دوره اخیر از معنی انداخت.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در ادامه اظهار کرد: بنابراین رویه دولت و به‌طور کل حکومت با احزاب مانند رویه شورای نگهبان با انتخابات نباشد. به این معنی که اگر نهادهایی هستند که قرار است به مسئله احزاب بپردازند نقش گشایش‌گر، نقشی که به توسعه فعالیت‌های حزبی و در واقع منجر به توسعه سیاسی شود ایفا کنند.

نورانی‌نژاد ادامه داد: البته که جریان اصول‌گرا جریانی نیست که نسبتی با توسعه سیاسی داشته باشد و این توقع زیادی از جریان اصول‌گرا است اما با توجه به اینکه وارد فضایی شده‌ایم که پیامدهای عدم وجود نهادهای واسطه میان جامعه و حکومت را مشاهده می‌کنیم چنانچه در همین پنج، شش ماه گذشته دیدیم به دلیل نبود این قبیل نهادها چه تنش سختی بین جامعه و حاکمیت پیش آمد، اگر بخواهند روی تن حکومت پوستی بکشند که هر تنشی این قدر سوزان و دردناک نشود نقش نهادهای مدنی و احزاب را جدی در نظر بگیرند و کمک کنند که احزاب جایگاه خودشان را پیدا کنند.

او در پاسخ به اینکه حزب اتحاد ملت تاکنون در مورد انتخابات مجلس دوازدهم جلسه‌ای برگزار کرده یا خیر، خاطرنشان کرد: خیر، حزب اتحاد ملت تاکنون درباره انتخابات مجلس دوازدهم صحبتی نداشته و تاکنون رغبتی هم نداشتیم.

نورانی‌نژاد در واکنش به اینکه خاطره انتخابات مجلس یازدهم از حافظه حزب اتحاد ملت پاک نشده است، یادآور شد: متاسفانه فعلا تغییر رویه‌ای را در حاکمیت مشاهده نمی‌کنیم. ضمن اینکه در جامعه هم رغبتی برای ورود به این حوزه مشاهده نمی‌کنیم. در حقیقت باید مجموعه‌ای از تغییر رفتار و رویکردها در حاکمیت رخ دهد که مردم مجددا برای مشارکت سیاسی انگیزه پیدا کنند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط