چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 17:39

کد خبر 797480

چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 12:26:46


رویکردی نوین برای درمان سرطان استخوان با پژوهش امیدبخش محققان سمنانی


ایسنا/ محققان دانشگاه علوم پزشکی سمنان دریک مطالعه جدید که در مجله New Journal of Chemistry منتشر شده است، روش امیدوارکننده‌ای را برای درمان استئوسارکوم، یکی از مهاجم ترین انواع سرطان استخوان، معرفی کردند.

دکتر مرجان بهرامی نسب مجری طرح و عضو هیات علمی گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان امروز 17 بهمن‌ماه در همین ارتباط اظهار کرد: محققان یک داربست زیست‌تخریب‌پذیر (قابل جذب در بدن) از ترکیب نانوهیدروکسی‌آپاتیت و ژلاتین طراحی کرده‌اند که مشابه بافت طبیعی استخوان بوده و با داروی ضدسرطان بربرین بارگذاری شده است.

وی با بیان اینکه بربرین ماده موثره زرشک است که اثر ضد سرطانی دارد، افزود: با وجود اثربخشی بربرین، جذب محدود آن دراستفاده خوراکی و تزریقی،  منجر به کاهش اثربخشی می گردد. بنابراین انتقال این دارو از طریق داربست به موضع می‌تواند غلظت بالاتری از آن را به محل تحویل دهد و در نتیجه اثربخشی آن را افزایش دهد.

عضو هیات علمی گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان  ادامه داد: این داربست ترکیبی، به منظور دستیابی به دو هدف اصلی: ترمیم نقص‌های استخوانی پس از برداشت بافت توموری و دارورسانی به صورت موضعی در محل جهت جلوگیری از عود مجدد تومور ساخته شد.

رویکردی نوین برای درمان سرطان استخوان با پژوهش امیدبخش محققان سمنانی

وی به نتایج موفقیت آمیز این تیم تحقیقاتی پرداخت و گفت: آزمایش‌ها نشان داد که داربست‌های حاوی بربرین رشد سلول‌های سرطانی را به طور قابل‌توجهی مهار می‌کنند، مهاجرت سلولی (به عنوان معیاری از متاستاز و گسترش تومور به یک اندام دیگر) را کاهش می‌دهند و مرگ سلول‌های سرطانی (آپوپتوز) را افزایش می‌دهند.

این نخبه عضو دانشمندان یک درصد دنیا تصریح کرد: خاصیت زیست‌تخریب‌پذیری این داربست‌ها، امکان آزادسازی تدریجی بربرین را فراهم می‌کند که اثربخشی ضدسرطانی آن را به حداکثر و عوارض جانبی دارو را به حداقل می‌رساند.

این پزشک پژوهشگر اظهار کرد: این سیستم نوآورانه می‌تواند تحولی در درمان سرطان استخوان پس از جراحی ایجاد کرده و جایگزینی ایمن‌تر و مؤثرتر ارائه دهد. این روش می‌تواند امیدی تازه برای بیماران مبتلا به سرطان استخوان باشد، چرا که علاوه بر ترمیم نقص‌های استخوانی پس از جراحی، خطر عود مجدد تومور را نیز کاهش می‌دهد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط