جمعه 19 بهمن 1403 - 03:02

کد خبر 799436

پنج‌شنبه 18 بهمن 1403 - 20:24:10


واکنش روسیه به سیاست فشار حداکثری ترامپ درباره ایران


ایرنا/ ماریا زاخارووا گفت: «مسکو با وجود فشار حداکثری رئیس‌جمهوری ایالات متحده علیه ایران، همکاری خود با تهران را تقویت خواهد کرد؛ تحریم‌ها مانع این روند نمی‌شود.»
 
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در نشست خبری هفتگی خود گفت: ما با وجود فشار حداکثری آمریکا علیه ایران به همکاری با دوستان ایرانی ادامه می‌دهیم.

وی تأکید کرد: روسیه و ایران به طور مستمر همکاری‌های دوجانبه سودمند را در راستای منافع مردم کشورهایمان تقویت می‌کنیم.

دونالد ترامپ رئیس جمهور جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا عصر سه‌شنبه به وقت محلی (۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری ادعا کرد که آماده گفت‌و‌گو با رئیس جمهوری ایران است. ترامپ با تکرار ادعا‌های واشنگتن مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک شده است، ادعا کرد: «ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. ما نمی‌خواهیم سخت‌گیری زیادی بر ایران اعمال کنیم.» رئیس جمهور آمریکا در عین حال ادعا کرد: حق داریم فروش نفت ایران را به سایر کشور‌ها متوقف کنیم.

ساعاتی بعد، رئیس‌جمهور آمریکا با تعدیل موضع چند ساعت قبل خود، خواستار توافق هسته‌ای با ایران شد. ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی خود «سوشال تروث»، نوشت که گزارش‌ها درباره آماده شدن آمریکا و رژیم اسرائیل برای «نابودی ایران» اغراق‌آمیز هستند. وی با بیان اینکه اولویتش رسیدن به یک توافق صلح هسته‌ای قابل راستی آزمایی با ایران است، گفت: ما باید فوراً کار بر روی آن را شروع کنیم و زمانی که این توافق امضا و نهایی شد، یک جشن بزرگ در خاورمیانه برگزار کنیم.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه شب ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ در واکنش به سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اعمال مجدد تحریم‌های حداکثری علیه ایران در شبکه ایکس نوشت: آنچه «فشار حداکثری» خوانده می‌شود یک تجربه شکست خورده است. تکرار آن فقط بار دیگر به «مقاومت حداکثری» منجر می‌شود. افراد زیرک به جای آن «عقلانیت حداکثری» را انتخاب می‌کنند.

عراقچی افزود: دستیابی به تضمین‌های عملی مبنی بر اینکه ایران به سلاح هسته‌ای نخواهد رسید دشوار نیست، مشروط بر اینکه متقابلا تضمین‌های عینی برای خاتمه موثر اقدامات خصمانه علیه ایران - از جمله فشار‌های اقتصادی و تحریم‌ها - ارائه شود.

سخنان ترامپ درباره غزه به تنش بیشتر منجر می‌شود
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی دیگری گفت: اظهارات ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا درباره کوچاندن فلسطینیان از غزه تنها به تنش بیشتر در منطقه خاورمیانه منجر می‌شود.

وی افزود: هر گونه استدلال و اظهارنظر با ماهیت عوام‌فریبانه، بیهوده و یا ظالمانه در مورد هر اقدام دیگری با ماهیت تسکینی در مرحله کنونی، نتیجه معکوس دارد و به حل مشکل کمکی نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اینگونه اقدامات و اظهارنظر‌ها تنها به افزایش تنش و مشکلات از قبل تشدید شده منجر می‌شود.

زاخارووا تأکید کرد: اکنون مأموریت اصلی طرف‌ها در موضوع خاورمیانه، اطمینان از اجرای توافق (رژیم) اسرائیل و جنبش حماس در مورد توقف درگیری‌ها است.

وی ادامه داد: اطمینان از اجرای طولانی‌مدت این توافق ضروری است و حل این مشکل، هدف اصلی همه طرف‌های علاقه‌مند به حل و فصل کامل مسأله فلسطین است.

نقش احتمالی آمریکا در حل بحران اوکراین
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش احتمالی واشنگتن در حل بحران اوکراین، گفت که همه چیز به اقدامات خاص دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و تیمش بستگی دارد.

وی یادآور شد: در حال حاضر سخنان زیادی در این باره مطرح شده است، اما شاهد اقدامی نبوده‌ایم؛ بنابراین زود است که در مورد چشم انداز مذاکرات در این باره اظهارنظر کنیم.

مدت‌ها است که چشم آمریکا به منابع طبیعی اوکراین است
اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه ایالات متحده از اوکراین انتظار دارد در ازای کمک‌های مالی و نظامی واشنگتن، تضمین‌هایی برای تامین فلزات کمیاب خاکی ارائه کند، موضوع پرسش دیگری بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ گفت: افرادی از جمله در واشنگتن به این موضوع از منظر تجاری برخورد می‌کنند و صرفاً محاسبات مالی انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: ایالات متحده مدت‌ها است که چشمش به منابع طبیعی اوکراین بوده است.

زاخارووا گفت: آمریکایی‌ها پیش از این با کمک مقامات کی‌یفً به منابع کشاورزی دست یافته‌اند و مواد معدنی در ردیف بعدی قرار دارند.

وی افزود: اکنون که خواسته‌های حامیان رژیم کی‌یف بر روی زمین و خاک این کشور محقق شده است، به دنبال این هستند که ببینند چه چیز دیگری در آنجا باقی مانده است و نوبت به زیر خاک رسیده است.

بنا بر این گزارش، پیش از این، فایننشال تایمز به نقل از یک منبع نزدیک به ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین گزارش داد که کی‌یف اجازه انتقال فلزات کمیاب به ایالات متحده را در ازای دریافت کمک داده است و این نشان می‌دهد که سخنان ترامپ با مفاد طرح به اصطلاح پیروزی زلنسکی مطابقت دارد.

امیدواری به حل موضوع خانه روسی در باکو
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اعلام جمهوری آذربایجان مبنی بر خاتمه فعالیت خانه روسی در باکو گفت: مسکو انتظار دارد که این موضوع به شکل مثبتی حل شود.

زاخارووا گفت: طرف روسی آمادگی خود را برای انجام اقدامات لازم برای تکمیل ثبت خانه روسی و انجام این کار مطابق با قوانین جمهوری آذربایجان بر اساس توافقنامه دوجانبه مسکو و باکو اعلام کرد.

پیش از این، گزارش شد که وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در یادداشتی، پایان فعالیت خانه روسی در باکو به دلیل عدم ثبت حقوقی طبق قوانین محلی کشور میزبان را به روسیه اعلام کرده است.

 
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط