جمعه 19 بهمن 1403 - 14:10

کد خبر 799711

جمعه 19 بهمن 1403 - 09:25:29


رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: دوران سیاست هویج و چماق گذشته و خریداری ندارد


ایرنا/ رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس،گفت:آقای ترامپ نمی تواند از سیاست هویج  و چماق استفاده کند چون دوران این سیاست ها  گذشته و در عالم سیاست خریداری ندارد و جمهوری اسلامی این رفتارهای متناقض را منطقی نمی داند.

ابراهیم عزیزی درمورد اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر آمادگی برای مذاکره و در عین حال اعمال تحریم های جدید علیه ایران، گفت: فرمان های ترامپ توخالی است و ما بر این باوریم که این فرمان ها آثار مثبتی برای جامعه جهانی ندارد و حتما آثار منفی به دنبال دارد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: ترامپ در نشست خبری اخیر خود دو موضوع مذاکره و توقف صادرات نفت ایران را مطرح کرد، هم از مذاکره حرف می زندو هم تحریم های جدید اعمال می کند، موضوع مذاکره سیاست چماق و هویج است و معنی و مفهومی ندارد و سال ها این سیاست کاربرد خود را از دست داده باید بپذیریم که امروز ملت ها به واقعیت ها ،میدان وعرصه تحولات نگاه می کنند.

آقای ترامپ اگر می خواهد به مذاکره برگردد باید اول حُسن نیت خود را نشان دهد
نماینده مردم شیراز خاطر نشان کرد: آقای ترامپ اگر می خواهد به مذاکره برگردد باید اول حُسن نیت خود را نشان دهد و تضمین های لازم را به ملت ایران بدهد و همچنین باید آورده این مذاکرات روشن شود چون ما مذاکره را صرفاً برای مذاکره مفید نمی دانیم و به نوعی این اتلاف وقت است.
وی افزود: مذاکره باید چارچوب مشخص، آورده و انتفاع داشته باشد و باید مشخص شود خواسته های طرف مقابل مذاکره چه چیزی است ما که کاملا روشن و شفاف خواسته های خود را در مذاکرات مطرح کرده ایم و باید ببینیم طرف مذاکره در مقام عمل و میدان به عهد پیمان مذاکره پایبند هستندیا خیر.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: ما در موضوع مذاکره چه با طرف آمریکایی و چه اروپایی ها با چند مشکل روبرو بودیم یکی اینکه ما هیچگونه تضمینی بر گفته ها و نوشته ها و پایبندی به عهد و پیمان آنها به دلیل نبود تضمین ها مشاهده نکردیم آنچه که مسلم و مشخص است اینکه باید بفهمیم در مذاکره جدید چه تضمین‌هایی وجود دارد آیا دوباره باید شاهد نقض پیمان ها باشیم؟

موضوع مذاکره باید با یک نگاه واقع بینانه دنبال شود
عزیزی با بیان اینکه در موضوع مذاکره باید چارچوب را مشخص کنیم گفت: در مذاکره باید اهداف و منافع ملی تعریف شوند و همچنین از ظرفیت و توانمندی هایی که داریم و نسبت به گذشته هم افزایش پیدا کرده است استفاده کنیم. ما امروز از ظرفیت های بیشماری در حوزه صنعت هسته ای برخوردار هستیم که این هم به نظر من به برکت خود همین تحریم هاست که فرصت‌های بسیار خوب را به دست آوردیم در عین حال موضوع مذاکره باید با یک نگاه واقع بینانه دنبال شود.
نماینده مردم شیراز با بیان اینکه آقای ترامپ نمی تواند همچنان از سیاست هویج و چماق استفاده کند گفت: دوران این سیاست ها گذشته دیگر کسی نمی پذیرد که ترامپ بخواهد همزمان از سیاست فشار ، تهدید و تشویق استفاده کند این رفتاری متناقض است که در عالم سیاست خریداری ندارد و جمهوری اسلامی این رفتارها را منطقی نمی داند.
عزیزی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران سالهاست مورد فشار و تحریم آمریکا بوده و اینگونه نیست که بخواهند این موضوعات را مطرح کنند چون ملت ما ترسی از این تحریم ها ندارد البته ما معتقدیم که آمریکا وهم پیمانانش یعنی اروپایی ها اصلا چیزی برای تحریم کردن ندارند و فشار حداکثری ادعایی خود را سالهاست که بر ملت ایران وارد کرده اند و با همین فشار حداکثری هم ما به توفیقات بزرگی به ویژه در دانش هسته‌ای، صنعت ، دفاعی و سایر صنایع دانش بنیان دست پیدا کرده ایم.
وی با اشاره به اظهارات رییس جمهور آمریکا درمورد توقف صادرات نفت ایران و اعمال تحریم های جدید در این زمینه، بیان داشت: این موضوع از سیاست‌های نخ‌نمایی است که آمریکایی باید بپذیرند در قبال ایران جواب نمی دهد باید این رفتارها تمام شده تلقی شود اینکه آنها فکر کنند دوباره با فشار و تحریم می توانند مردم ایران را از اصول ،آرمان و اعتقاداتشان دور کنند امکان پذیر نیست. ملت ایران به ارزشها و اصول خود پایبند هستند و با فشار تسلیم نخواهد شد .آزموده را آزمودن خطاست اگر می خواستیم با فشار تسلیم شویم در جنگ ۸ ساله این اتفاق می افتاد باید این سیاست مورد تجدید نظر قرار بگیرد و آنها فکر نکنند که با فشار به اهداف خود می رسند و یا نتیجه ای عائدشان می شود.

آمریکایی ها از سر قلدری با ملت ایران حرف نزنند
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: آمریکایی ها باید به این نتیجه رسیده باشند که باید با ملت ایران با احترام برخورد کنند و با احترام همراه با تکریم حرف بزنند و نه از سر قلدری و زبان زور، باید بپذیرند که امروز یک ضلع موثر تحولات در منطقه و جهان، جبهه اسلام است و باید قبول کنند که اشتباه کردند و جمهوری اسلامی همیشه به دنبال صلح و ثبات در منطقه بوده است.
نماینده مردم شیراز در مورد احتمال فعال کردن مکانیسم ماشه گفت: آمریکایی ها و اروپایی ها در شرایطی نیستند که بخواهند از ابزار اسنپ بک و مکانیزم ماشه استفاده کنند در واقع فقط یک بلوف می زنند ضمن اینکه اگر دست به چنین اقداماتی بزنند جمهوری اسلامی ایران هم اقدامات پشیمان کننده‌ای را به اجرا می‌گذارد که مطمئناً برای جبهه مقابل و اربابان زر ، زور و تزویر دردناک عذاب آور خواهد بود.

سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدار با ترامپ دستاوردی برای رژیم صهیونیستی به دنبال نداشت
وی با بیان اینکه سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدار با ترامپ دستاوردی برای رژیم صهیونیستی به دنبال نداشت، گفت: این گفتگو ها و نشست ها در این مقطع برای پنهان کردن ضعف هایی است که متوجه رژیم صهیونیستی و آمریکایی هاست، آمریکایی ها با پشتیبانی از رژیم صهیونیستی و اسرائیل نیز با بهره گیری از ظرفیت های آمریکایی ها نتوانستند کوچک‌ترین آورده‌ای در رویارویی با جبهه مقاومت به دست بیاورند و به جز کشتار و به شهادت رساندن زنان و کودکان بی‌پناه و بی دفاع هیچ دستاوردی در طول قریب به ۱۵ ماه در غزه نداشتند.
عزیزی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی بعد از طوفان الاقصی در حوزه رزم زمینی و هوایی شکست مفتضحانه ای خورد در واقع توافق اخیر هم یک شکست سیاسی برای رژیم صهیونیستی بود. لذا برای اینکه خودشان را از این باتلاقی که در آن گرفتار شدند نجات دهند با هم رفت و آمد و گفتگو می‌کنند و شاید توطئه های داشته باشند ولی بدانند که ملت های مسلمان بر روی آرمان ها، اصول وارزش های خودشان ایستاده اند و روز به روز قوی تر، محکم تر و ثابت قدم تر از گذشته خواهند شد.

موضوع مذاکره با آمریکا چند هفته ای است که به محور اصلی مباحث تحلیلگران، سیاستمداران، احزاب و گروه های مختلف داخلی اعم از موافق و مخالف و نیز تحلیلگران درحوزه های منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است، ترامپ اخیرا در یادداشتی با تکرار برخی ادعاهای خود علیه ایران از آمادگی برای مذاکره سخن گفت و تاکید کرد که حق داریم جلوی فروش نفت ایران را بگیریم و ایران نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران در موضوع مذاکره با آمریکا همواره نشان داده که با نفس مذاکره به خودی خود مشکلی ندارد به نحوی که مسعود پزشکیان در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان بی سی» (NBC) گفت تهران آمادگی «اصولی» برای مذاکره با آمریکا دارد. پزشکیان افزود: «مشکلی که ما داریم در گفت‌وگو نیست. در تعهداتی است که از گفت‌وگو و مذاکره ناشی می‌شود که ما باید به آن متعهد شویم.»
در همین چارچوب عباس عراقچی وزیر خارجه نیز در گفتگوی تلویزیونی سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ در پاسخ به برخی نگرانی‌ها درباره احتمال مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد و بر اساس رویکردهای طرف مقابل سیاست خود را تنظیم می‌کنیم. همواره بر مذاکرات شرافتمندانه و عزتمندانه و بر اساس احترام متقابل تاکید کرده‌ایم، نه مذاکراتی که بر اساس زور و فشار باشد. به نظر ما فرمولی که در برجام وجود داشت یعنی «اعتمادسازی در برابر رفع تحریم‌ها» همچنان معتبر است.»
عباس عراقچی در این گفت و گوی خود به صراحت تاکید کرد: «به دوستانی که دغدغه دارند اطمینان می‌دهم که سیستم و روال تصمیم‌گیری در کشور شناخته شده است و این موضوع سازوکار خود را دارد. موضوعات مهمی چون مذاکرات هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و مصوبات شورا هم مشخص است که چه مسیری را طی می کند تا اجرایی شود.»
گزاره‌هایی مانند «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد»، «روال تصمیم‌گیری در کشور شناخته شده است» و «موضوعات مهم در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود» حاکی از اشاره صریح وزیر امور خارجه به سیستم «تصمیم‌سازی کلان» در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی است که تایید «رهبرانقلاب» به عنوان «عالی‌ترین مرجع تصمیم‌سازی» در کشور نقش اساسی در آن ایفا می‌کند. بنابراین با در نظر گرفتن چنین ساز و کاری جای نگرانی درباره عدول از ارزش‌های حاکمیت وجود ندارد. این نگاه مثبت و پیشرو جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات همواره در سال های گذشته نیز وجود داشته و نشان از مواضع سازنده در موضوع مذاکرات هسته ای دارد.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید دارد که موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص گفت‌ وگو و مذاکره ثابت است. وی با بیان اینکه مذاکره یک جاده دوطرفه است تصریح کرد: ایران هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده، اما برای مذاکره نیز التماس نخواهد کرد. اکنون به نظر می رسد که نقطه محوری، نحوه آغاز مذاکرات و نوشتار چارچوبی برای روند و فرایند مذاکراتی برای دوری از شرایط تقابلی باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه شب گذشته (پنج شنبه) اقدام دولت آمریکا در تحریم‌ مجموعه‌ای از اشخاص حقوقی و حقوقی به اتهام دخیل‌بودن در فروش نفت خام ایران را کاملا ناموجه و مغایر با قواعد و موازین بین‌المللی دانست و بشدت محکوم کرد.
بقائی تصریح کرد: تصمیم دولت جدید آمریکا برای اعمال فشار بر ملت ایران از طریق ممانعت از تجارت قانونی ایران با شرکای اقتصادی خود، اقدامی نامشروع، غیرقانونی و متخلفانه است که متضمن مسئولیت بین‌المللی دولت آمریکا می‌باشد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، آمریکا را مسئول عواقب و تبعات ناشی از چنین تحرکات یکجانبه و قلدرمآبانه می‌داند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط