جمعه 19 بهمن 1403 - 18:34

کد خبر 800181

جمعه 19 بهمن 1403 - 15:39:34


روایت روزنامه فرانسوی «لوموند» از عملگرایی ایران در مواجهه با ترامپ


انتخاب/ روزنامه فرانسوی لوموند نوشت: چندین مقام جمهوری اسلامی اخیراً از مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم‌ها حمایت کرده‌اند.

هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران تصمیم گرفته است به‌سرعت به‌سمت ساخت بمب حرکت کند، اما چهره‌های تندروتر در ایران اخیراً خواستار بازنگری در دکترین هسته‌ای کشور شده‌اند. در ادامه این مطلب آمده است: برای سال‌ها، یک پرچم آمریکا در ورودی کاخ ریاست‌جمهوری تهران نقاشی شده بود تا بازدیدکنندگان هنگام ورود آن را زیر پا بگذارند، اقدامی نمادین برای تحقیر دشمن اصلی جمهوری اسلامی. اما در اواسط ژانویه، چند روز پیش از آغاز به کار دوباره دونالد ترامپ، رسانه‌های ایرانی گزارش دادند که این پرچم پاک شده است و تصاویر ورودی کاخ بدون پرچم منتشر شد. هیچ توضیح رسمی درباره این اقدام ارائه نشد. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که مقامات ایرانی بیشتری خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا برای رفع تحریم‌ها شده‌اند، که می‌تواند نشانه‌ای از تغییر در سیاست خارجی تهران باشد.

اشاراتی از سوی مقامات عالی‌رتبه

در اواسط ژانویه، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در مصاحبه‌ای با شبکه NBC تأیید کرد که تهران "از نظر اصولی" آماده گفت‌وگو با واشنگتن است. 
ترامپ، معمار سیاست "فشار حداکثری" علیه ایران، هنوز در تهران چهره‌ای منفور تلقی می‌شود. ظریف در مصاحبه‌ای با یک رسانه ایرانی گفت: "ما در گذشته با صدام حسین مذاکره کردیم [برای پایان جنگ ایران و عراق]. امروز، ترامپ به اندازه کافی عاقل شده است که از سیاست فشار حداکثری خود دست بکشد."
در ۱۴ ژانویه، علی عبدالعلیزاده، نماینده رئیس‌جمهور در امور اقتصاد دریایی، اعلام کرد که تهران "به این نتیجه رسیده که باید مستقیماً با مقامات آمریکایی صحبت کند، بدون واسطه و پیام‌های غیرمستقیم."
با وجود مخالفت برخی از چهره‌های محافظه‌کار در ایران، به نظر می‌رسد که [نهاد قدرت] دیگر مخالف مذاکرات با آمریکا نیست.

یکی از بدترین بحران‌های کشور

یک منبع نزدیک به مقامات تهران که نخواست نامش فاش شود، گفت: "حذف پرچم آمریکا از ورودی کاخ ریاست‌جمهوری و اظهارات مقامات در حمایت از مذاکرات، معنادار است." او افزود: "در حلقه نزدیکان [نهاد قدرت]، عمل‌گرایان تلاش می‌کنند که نشان دهند مذاکرات اکنون ضروری است؛ در غیر این صورت، ما مستقیماً به سمت فاجعه حرکت می‌کنیم."
جمهوری اسلامی یکی از بدترین بحران‌های خود را از زمان جنگ ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) تجربه می‌کند. 
این منبع افزود: "علاوه بر این بازآرایی نامطلوب منطقه‌ای، خزانه کشور وضعیت مطلوبی ندارد. چین، که اصلی‌ترین خریدار نفت ایران بود، تا پیش از انتخاب مجدد ترامپ روزانه دو میلیون بشکه نفت از ایران می‌خرید، اما این رقم اکنون به ۱.۵ میلیون بشکه کاهش یافته و این روند کاهشی ادامه خواهد داشت."

بحران اقتصادی و نارضایتی عمومی

در زندگی روزمره ایرانیان، احساس رهاشدگی غالب شده است. تابستان گذشته، کشور با قطعی‌های طولانی و مکرر برق روبه‌رو بود. از پاییز، کمبود گاز خانه‌ها و بخش صنعت را فلج کرده است. ارزش ریال نیز به‌شدت کاهش یافته و در سال گذشته ۴۵ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
این منبع در پایان گفت: "سؤال اصلی این است که آیا این صداهای عمل‌گرا موفق خواهند شد خود را مطرح کنند و تهران را به مسیر عقلانیت بازگردانند."


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط