شنبه 20 بهمن 1403 - 13:21

کد خبر 800585

شنبه 20 بهمن 1403 - 08:00:31


وزیر دفاع آمریکا: ترامپ از پیمان امنیتی آکوس حمایت می‌کند


ایرنا/- پیت هگست وزیر دفاع آمریکا در دیدار با ریچارد مالز معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع استرالیا در پنتاگون به وی اطمینان داد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا حمایت خود را از پیمان امنیتی آکوس اعلام کرده است.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، هگست در دیدار با همتای استرالیایی خود گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور (ایالات متحده) از اهمیت همکاری امنیتی سه جانبه میان آمریکا، استرالیا و انگلیس (پیمان آکوس) آگاه است و آن را به رسمیت می‌شناسد.

وزیر دفاع آمریکا در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی وی در پنتاگون اطمینان از تحکیم اتحاد ایالات متحده با متحدانی مانند استرالیا است، تاکید کرد: اتحاد میان آمریکا و استرالیا به تقویت امنیت جهانی منجر خواهد شد.

وزیر دفاع استرالیا نیز در دیدار با همتای آمریکایی خود با قدردانی از حضور نظامی ایالات متحده در اقیانوس هند و آرام، بر اهمیت پیمان آکوس که هدف آن ارتقای قابلیت‌های دفاعی استرالیا از جمله دستیابی کانبرا به زیردریایی‌های هسته‌ای است، تاکید کرد و گفت: استرالیا به طور قابل توجهی بودجه دفاعی خود را افزایش داده و مبلغ اولیه ۵۰۰ میلیون دلار برای تولید زیردریایی با پیشرانه هسته‌ای را به نهاد مربوطه در صنعت زیر دریایی آمریکا پرداخت کرده است.

وی در ادامه همچنین با تاکید بر همکاری‌های دو جانبه در زمینه چالش‌های امنیتی منطقه‌ای و اهمیت حضور نظامی آمریکا در اقیانوس آرام، ارتقای توان دریایی استرالیا را موضوعی حیاتی برای دو کشور دانست و از آن به عنوان یک نیروی بازدارنده در منطقه ایندوپاسفیک و در سطح جهانی یاد کرد.

وزیر دفاع استرالیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمایت دیرینه این کشور از راه حل دو دولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطین، این راه را تنها راه استقرار صلح در خاورمیانه دانست.

به نوشته رویترز، بر اساس پیمان آکوس قرار است استرالیا سه میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت صنعت زیر دریایی آمریکا پرداخت کند و واشنگتن در اوایل دهه ۲۰۳۰ چندین زیردریایی هسته‌ای کلاس ویرجینیا را به استرالیا خواهد فروخت و از سوی دیگر، بریتانیا و استرالیا به‌ زودی یک زیردریایی جدید کلاس آکوس خواهند ساخت.

به گزارش ایرنا، پیمان آکوس در سال ۲۰۲۱ برای مقابله با قدرت رو به رشد چین تشکیل شد. رکن اول این پیمان دفاعی بین استرالیا، آمریکا و انگلیس شامل ارائه زیردریایی‌های هسته‌ای به کانبرا می‌شود اما آنها احتمال پیوستن دیگر کشورها از جمله ژاپن به رکن دوم توافق را مطرح کردند که این بخش از توافق، توسعه تسلیحات با فناوری بالا را در بر می‌گیرد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط