شنبه 20 بهمن 1403 - 15:32

کد خبر 800808

شنبه 20 بهمن 1403 - 14:05:00


مردان بیشتر حرف می‌زنند یا زنان؟


خراسان/ ​​​​در فرهنگ‌های مختلف این باور کلیشه‌ای وجود دارد که زنان بیشتر از مردان صحبت می‌کنند، هرچند محققان در سال ۲۰۰۷ این موضوع را رد کردند اما پژوهش جدیدی با تعداد شرکت‌کنندگان خیلی بیشتر نشان داده است که زنان در دوران میان سالی بیشتر از مردان صحبت می‌کنند. براساس گزارش Phys، محققان دانشگاه آریزونا دریافتند که زنان ۲۵ تا ۶۵ ساله به‌طور میانگین ​​روزانه ۳ هزار کلمه بیشتر از همتایان مرد خود صحبت می‌کنند. تفاوت قابل توجهی در نوجوانان (۱۰ تا ۱۷ ساله)، جوانان (۱۸ تا ۲۴ ساله) و سالمندان (۶۵ به بالا) مشاهده نشد.

انتقادها به پژوهش سال ۲۰۰۷
در سال ۲۰۰۷ پژوهشی نشان داد که مردان و زنان تقریباً تعداد کلمات یکسانی(حدود ۱۶ هزار کلمه) در روز صحبت می‌کنند. در آن پژوهش محققان صداهای ضبط‌شده ۵۰۰ شرکت‌کننده مرد و زن را تجزیه‌وتحلیل کردند و این فرض رایج رد شد که زنان بسیار پرحرف‌تر از مردان هستند. اما این مطالعه به دلیل محدودیت‌هایش انتقادهایی را هم به دنبال داشت: شرکت‌کنندگان تقریباً همه دانشجو بودند و بیشتر آن ها در آستین تگزاس زندگی می‌کردند.
 بررسی صدای ضبط‌شده ۶۳۰هزار نفر
اکنون، ۱۸ سال بعد، محققان دیگری به دنبال تکرار این پژوهش با نمونه بزرگ‌تر و متنوع‌تری بودند. آن ها ۶۳۰ هزار صدای ضبط‌شده از ۲۲ مطالعه جداگانه را که در ۴ کشور انجام شده بود، با شرکت‌کنندگانی در محدوده سنی ۱۰ تا ۹۴ تجزیه‌وتحلیل کردند. این مطالعه شامل ۲ هزار و ۱۹۷ نفر بود که ۴ برابر بیشتر از مطالعه سال ۲۰۰۷ است. پژوهشگران دریافتند که تعداد کلمات زنان نسبت به مردان در یک گروه سنی خاصی بیشتر است: ۲۵ تا ۶۴ سال، یعنی گروه سنی که معمولاً هیچ‌کدام دانشجو نیستند (برخلاف شرکت‌کنندگان مطالعه اول). زنان در این گروه سنی به طور متوسط ​​۲۱ هزار و ۸۴۵ کلمه در روز صحبت می‌کنند اما مردان ۱۸ هزار و ۵۷۰ کلمه.
 زنان بیشتر از مردان صحبت می‌کنند
محققان دقیقاً نمی‌دانند که چرا زنان در این بازه ۴۰ ساله، بین ۲۵ تا ۶۴، پرحرف‌تر از مردان هستند اما می‌گویند که یک احتمال این است که آن ها در این سن مشغول فرزندداری هستند و زنانی که اغلب نقش مراقب اصلی فرزند خود را دارند، ممکن است بیشتر از مردان با کودک خود صحبت کنند. محققان می‌گویند که این امر ربطی به هورمون‌ها یا روابط اجتماعی ندارد، چون برای مثال اگر این طور بود باید زنان جوان‌تر (۱۰ تا ۲۴ ساله) هم تحت‌تاثیر هورمون بیشتر از مردان صحبت می‌کردند. بااین‌حال مؤلفه‌های مختلفی در کم‌حرفی یا پرحرفی یک فرد وجود دارد و شاید چندان به جنسیت او ربطی نداشته باشد؛ برای مثال کم‌حرف‌ترین فرد این پژوهش مردی بود که حدود ۱۰۰ کلمه در روز صحبت می‌کرد؛ همچنین پرحرف‌ترین شرکت‌کننده نیز مرد دیگری بود که بیش از ۱۲۰ هزار کلمه در روز حرف می‌زد. یافته‌های این پژوهش در ژورنال Personality and Social Psychology منتشر شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط