شنبه 20 بهمن 1403 - 19:48

کد خبر 801319

شنبه 20 بهمن 1403 - 14:08:07


ظرفیت دفن اموات در بقاع متبرکه چهارمحال و بختیاری فراهم است


مهر/ مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: ظرفیت دفن اموات در تمامی امامزادگان و بقاع متبرکه چهارمحال و بختیاری فراهم شده است.

حجت‌الاسلام حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: دفن اموات در تمامی بقاع متبرکه و امامزادگان کشور از حرم علی بن موسی الرضا (ع)، حضرت معصومه (س)، حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و حضرت شاهچراغ (ع) گرفته تا دیگر اماکن متبرکه در کشور انجام می‌گیرد و یک سنت دیرینه به شمار می‌رود.
وی ادامه داد: برخی مخالفان این طرح، عنوان می‌کنند که دفن اموات در امامزادگان یک بدعت است در حالی که این موضوع یکی از سنت‌های ارزشمندی است که از سال‌های ابتدایی ظهور اسلام تاکنون وجود داشته و در اکثر بقاع متبرکه چهارمحال و بختیاری به ویژه امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون نیز در گذشته دفن اموات وجود داشته است، آثار و این قبور در شعاع گسترده بقعه فعلی وجود دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه متولی امور امامزادگان و بقاع متبرکه، سازمان اوقاف و امور خیریه است، افزود: بر اساس دستورالعمل قانونی و شرعی دفن اموات مؤمنان و مؤمنات در بقاع کل کشور صورت می‌گیرد.
امیری با بیان اینکه ظرفیت دفن اموات در تمامی امامزادگان و بقاع متبرکه چهارمحال و بختیاری فراهم شده است، تصریح کرد: در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد بیش از ۸۰۰ مترمربع فضا برای دفن اموات آماده‌سازی و جانمایی و از ابتدای امسال تاکنون سه مورد دفن اموات در این مکان انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه قرار نیست امامزادگان چهارمحال و بختیاری به قبرستان عمومی تبدیل شوند، عنوان کرد: خیرینی که در جهت عمران و توسعه امامزاده می‌خواهند سهیم باشند توفیق دفن مهیا شده است و متقاضیان می‌توانند تقاضای دفن اموات خود در این مکان‌های متبرکه را اعلام نمایند، افرادی که داری حسن شهرت هستند (به غیر خودکشی، اعدامی و متظاهر فسق) اجازه دفن دارند و این کار براساس مقررات انجام می‌شود
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه حق‌الدفن اموات در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون امسال یک میلیارد ریال بوده است، یادآور شد: این هزینه‌ای که از خانواده متوفیان دریافت می‌شود به حساب بقعه متبرکه صرف امور زیربنایی و فرهنگی امامزادگان می‌شود.
امیری به اثر مطلوب دفن اموات در امامزادگان نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع علاوه بر اینکه در دین اسلام در سیره علما و بزرگان بوده، برکات معنوی برای متوفی داشته و برای بازماندگان هم آثار روحی مثبت و اثرگذاری دارد، حاضر شدن بر سر قبر اموات مدفون در جوار بقاع متبرکه برای بازماندگان راحت‌تر است و آنان به راحتی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی و حال و هوای معنوی امامزادگان نیز برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه مسائل بهداشتی دفن اموات در امامزادگان به جد رعایت می‌شود، اظهار داشت: شهروندان در این خصوص نگرانی نداشته باشند، ضمن اینکه سنگ قبور به هیچ عنوان برجسته نیست و سنگ قبر در ابعاد کوچک طبق دستورالعمل نصب می‌شود، ضمن اینکه فضای مناسب با رعایت معماری اسلامی، زیبا و جذاب در محل زیرین حسینیه فعلی در حال آماده‌سازی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افزود: بقاع متبرکه از محل اعتبارات ملی و آستانی ردیفی ندارند و نذورات بقاع صرف هزینه‌های این مکان‌های مقدس می‌شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط