سه‌شنبه 23 بهمن 1403 - 16:23

کد خبر 804398

چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 08:01:00


مقایسه بایک X55 و کیا سلتوس توربو؛ چینی یا کره ای؟


/ بایک X55 و کیا سلتوس توربو دو کراس اوور بازار ایران هستند که یکی از آنها توسط دیار خودرو و دیگری توسط کوشا خودرو عرضه می شوند.
 
کراس‌اوورهای خانوادگی رشد روزافزونی در سبد خودرویی مشتریان سراسر جهان داشته و همین موضوع باعث شده تا خودروسازان نگاه ویژه‌ای به این سبک طراحی بدنه داشته باشند. بازار امروز ایران نیز، علاوه بر خودروهای مونتاژی، با برخی کراس‌اوورهای وارداتی تنوع این سبک تولیدات را برای مشتریان افزایش داده و حق انتخاب‌های بیشتری پیش روی آنها گذاشته است. در این میان، بایک X55 محصول وارداتی دیار خودرو و کیا سلتوس کراس‌اوور وارداتی کوشا خودرو، دو نمونه از محصولات وارداتی چینی و کره‌ای هستند که در جنبه‌های مختلف می‌توانند رقیب همدیگر باشند. در ادامه به مقایسه بایک X55 و کیا سلتوس می‌پردازیم تا جنبه‌های مثبت و منفی آنها برای خریداران و علاقه‌مندان بیشتر روشن شود.
 
درباره بایک X55 و کیا سلتوس توربو
بایک X55 یک کراس‌اوور تقریباً جمع‌وجور محسوب می‌شود که در سال ۲۰۲۲ به سبد محصولات کمپانی بایک موتور اضافه شد. این خودرو در کشور چین با نام بایک موفانگ نیز شناخته می‌شود و برای اولین بار از سیستم‌عامل شرکت هواوی در بخش مالتی‌مدیا خود استفاده می‌کند. شرکت دیار خودرو مسئولیت عرضه این محصول برای بازار ایران را بر عهده دارد.

اما کیا سلتوس یکی از محصولات نسبتاً جدید و متفاوت کمپانی کره‌ای کیا موتورز محسوب می‌شود که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹ در کشور هندوستان رونمایی شد. این خودرو از لحاظ طراحی با دیگر محصولات کیا موتورز تفاوت‌های زیادی دارد و برای بازارهایی مثل اروپا، آمریکای شمالی و کشورهای در حال توسعه نظیر هند در قالب نسخه‌های مختلف تولید می‌شود. کوشا خودرو ابتدا مدل تنفس طبیعی با امکانات کمتر و سپس کیا سلتوس توربو را با پیشرانه متفاوت و تجهیزات بیشتر به سبد محصولات وارداتی خود برای بازار ایران اضافه کرد و آن را از سال ۱۴۰۲ روانه میدان ساخت.

ویدیوی معرفی بایک X55

ویدیوی معرفی کیا سلتوس توربو

مقایسه طراحی بدنه
به‌جرئت می‌توان گفت یکی از بحث‌برانگیزترین جنبه‌های کیا سلتوس نوع طراحی متفاوت و تقریباً ناهماهنگ بدنه و به‌ویژه نمای چهره آن است که در مقایسه با سایر تولیدات مدرن کیا موتورز و محصولات رقیب چینی از جمله بایک X55 نمی‌تواند جذابیت خود را آن‌چنان که باید و شاید به رخ بکشد.

اما در عوض، بایک X55 تلفیقی از عناصر لوکس، مدرن، هماهنگ و دلنشین است که به واسطه خطوط سیال و روان بدنه می‌تواند نظرهای زیادی را به خود جلب کند. خصوصاً طراحی نمای چهره با وجود چراغ‌های کشیده و جلوپنجره یکپارچه نسبت به نمای روبه‌روی کیا سلتوس با آن حالت خاص چراغ‌ها، زیبایی و تجمل بیشتری را در ذهن بیننده منعکس می‌کند.

بنابراین، به طور کلی می‌توان گفت که بایک X55 طراحی لوکس و زیباتری را از خود به نمایش می‌گذارد اما احتمالاً افرادی که روی برند و کشور سازنده تعصب دارند ممکن است با این نظر ما موافق نباشند.

مقایسه مشخصات فنی بایک X55 و کیا سلتوس توربو
در بحث مقایسه فنی کیا سلتوس توربو و بایک X55 می‌توان گفت که همه آمار و ارقام به نفع محصول چینی حکم می‌دهند. بایک X55 به یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ تزریق مستقیم با قدرت ۱۸۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۰۵ نیوتن‌متر به همراه گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته دوکلاچه مجهز است. این موتور و گیربکس، شتاب ۰ تا ۱۰۰ بایک X55 را به رقم جذاب ۷.۸ ثانیه می‌رساند و آن را در رده پرشتاب‌ترین کراس‌اوورهای خانوادگی بازار قرار می‌دهد.

اما کیا سلتوس به موتور ۱.۴ لیتری توربوشارژ مجهز شده که قدرتی نزدیک به ۱۴۰ اسب بخار و ۲۴۲ نیوتن‌متر گشتاور را به گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه خشک منتقل می‌کند. با وجود آنکه محصول کره‌ای حدود ۳۸۰ کیلوگرم سبک‌تر از بایک X55 است، اما شتاب آن کندتر بوده و برابر ۹.۵ ثانیه است. نکته مثبت کیا سلتوس نسبت به حریف، مصرف سوخت کمتر است که معادل ۶.۳ لیتر در برابر ۷.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.

خودروبایک ایکس ۵۵کیا سلتوس توربو
موتور۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوشارژ۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوشارژ
حجم موتور۱.۵ لیتر۱.۴ لیتر
توان خروجی۱۸۵ اسب بخار – ۳۰۵ نیوتن متر۱۴۰ اسب بخار – ۲۴۲ نیوتن متر
گیربکس۷ دنده دوکلاچه اتوماتیک۷ دنده دوکلاچه اتوماتیک
انتقال قدرتمحور جلومحور جلو
شتاب ۰-۱۰۰۷.۸۴ ثانیه۹.۵ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۷.۷ لیتر در۱۰۰کیلومتر۶.۳ لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت۲۰۰ کیلومتربرساعت۱۹۰ کیلومتربرساعت
وزن۱۶۶۵ کیلوگرم۱۲۸۵ کیلوگرم
حجم باک۵۳ لیتر۵۰ لیتر
ابعاد بدنه۱۶۸۰-۱۸۸۶-۴۶۲۰ میلیمتر۱۶۵۰-۱۸۰۰-۴۳۸۵ میلیمتر
فاصله محوری۲۷۳۵ میلیمتر۲۶۳۰ میلیمتر
حجم صندوق ۳۵۰ لیتر۴۳۳ لیتر

کیا سلتوس از لحاظ اجزای فنی نیز نکات منفی نسبت به بایک X55 دارد. گذشته از کیفیت ساخت این اجزا که باید دید در طول زمان دوام فنی کدام‌یک بالاتر است، اما باید بدانید کیا سلتوس توربو دارای گیربکس دوکلاچه خشک است که معمولاً در ترافیک‌های سنگین و تحت فشار دچار مشکل شده و طول عمر آن کاهش پیدا می‌کند.

از طرف دیگر، سیستم تعلیق آن محور پیچشی بوده و نسبت به تعلیق عقب مولتی‌لینک که در بایک X55 استفاده شده، توانایی کمتری در ارتقای هندلینگ و کاهش ناپایداری اتاق ارائه می‌دهد.

مقایسه کابین و فضای داخلی
رویارویی بین سنت و مدرنیته در سال‌های اخیر گسترش پیدا کرده و حالا در صنعت خودرو نیز می‌توان آن را احساس کرد. این قاعده در نوع طراحی داخلی کیا سلتوس و بایک X55 شاهد هستیم. نمای داخلی کیا سلتوس، به‌ویژه طرح داشبورد این خودرو، تا حدودی ساده و مطابق با الگوهای طراحی متعادل و متعارف امروزی صورت گرفته است. تنها وجه اشتراک این خودرو با کابین‌های مدرن، استفاده از نمایشگر سراسری یکپارچه مالتی‌مدیا با کلاستر است که جنبه‌های مدرنیستی این کابین را افزایش داده است. اما در عوض، دریچه‌های تهویه وسط فرم کاملاً قدیمی داشته و نمای کلی داشبورد را تا حدودی از مد افتاده نشان می‌دهند.

اما طراحی داشبورد بایک X55 مطابق با نمای بیرونی آن تقریباً حالتی روان و سیال داشته و فرمی مدرن ارائه می‌دهد. سبک کلی طراحی این داشبورد به‌گونه‌ای مینیمالیستی انجام شده و جزئیات کمتری در آن دیده می‌شود که همین مورد باعث شده طراحی آن آینده‌نگرانه‌تر به نظر برسد.

از لحاظ مواد و متریال داشبورد، سطح کیفی مواد استفاده‌شده در بایک X55 تقریباً مرغوب‌تر به نظر می‌رسد و از این جهت کیفیت کلی بالاتری را به شما ارائه می‌دهد. البته باید دید که در طول زمان مواد و پلاستیک‌های داشبورد یا رودری‌ها چطور دوام می‌آورند. همچنین بایک X55 به دلیل برخورداری از فاصله محوری بزرگ‌تر می‌تواند فضای پای بیشتری را در اختیار سرنشینان ردیف اول و دوم خود بگذارد و کابین نسبتاً جادارتری در مقایسه با حریف کره‌ای دارد. حجم صندوق کیا سلتوس ۴۳۳ لیتر ظرفیت دارد که در مقایسه با گنجایش ۳۵۰ لیتری صندوق عقب بایک X55، فضای بیشتری را برای لوازم و چمدان‌های مسافرتی در دسترس قرار می‌دهد.

مقایسه تجهیزات و امکانات بایک X55 و کیا سلتوس توربو
خوشبختانه هر دو خودرو جزو محصولات فول آپشن موجود در بازار هستند و از اکثر تجهیزات نوین نظیر کروز کنترل تطبیقی، ترمز خودکار اضطراری، سقف پانورامای برقی، گرمکن و سردکن صندلی‌های جلو، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، دستیار رانندگی بین خطوط، رادار تابلوخوان و برخی دیگر از تجهیزات رایج خودروهای امروزی بهره می‌برند.

در این میان، وجود سیستم رادار هشدار نقطه کور و سیستم پارک اتوماتیک برای بایک X55 کمی برتری ایجاد کرده و آن را نسبت به حریف کره‌ای از این جهت به خودروی بهتری تبدیل کرده است.

خودروبایک ایکس۵۵  کیا سلتوس توربو
کروز کنترل دارد(تطبیقی)دارد (تطبیقی)
کنترل پایداریدارددارد
کنترل شروع حرکت در سربالاییدارددارد
رادار خط خواندارددارد
سیستم کمک رانندگی بین خطوطدارددارد
سنسور پارک عقبدارددارد
سنسور بارانداردندارد
سنسور باد تایرهادارددارد
ترمز ABSدارددارد
ترمز EBDدارددارد
ترمز پارک برقی و اتوهلددارددارد
دیلایتدارددارد
سنسور نوردارددارد
فرمان برقیدارددارد
دکمه های کنترل روی فرماندارددارد
نمایشگر مالتی مدیادارددارد
دوربین عقبدارددارد
دوربین ۳۶۰ درجهنداردندارد
کیسه هوادارد (۶ عدد)دارد (شش عدد)
تهویه اتوماتیکدارددارد
تنظیم برقی صندلی رانندهدارددارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلوداردندارد
سردکن و گرمکن صندلی جلودارددارد
شارژر وایرلسدارددارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبیدارددارد
سانروفدارددارد
سقف پانورامادارددارد

نتیجه‌گیری؛ کیا سلتوس توربو ارزنده‌تر است یا بایک ایکس ۵۵؟
با توجه به نکاتی که در مورد مقایسه کیا سلتوس توربو و بایک X55 در این مطلب ارائه شد، می‌توان نتیجه گرفت که بایک X55 در مواردی مثل توان فنی، شتاب، طراحی ظاهری، کیفیت ساخت کابین، میزان فضای داخلی و تنوع آپشن‌ها نسبت به حریف کره‌ای تا حدودی برتری دارد و خودروی بهتری به شمار می‌رود. همچنین به‌کارگیری گیربکس دوکلاچه روغنی به‌جای مدل‌های خشک و سیستم تعلیق مولتی‌لینک به‌جای محور پیچشی باعث شده تا از این جهات هم بایک X55 خودروی بهتری نسبت به کیا سلتوس محسوب شود.

اما کیا سلتوس توربو به دلیل برخورداری از برند معتبرتر، صندوق عقب بزرگ‌تر و احتمالاً کیفیت فنی بالاتر سبب می‌شود تا این خودرو گزینه‌ای کارآمد و نسبتاً مناسب برای خانواده‌های ایرانی باشد. همچنین در بازار نیز احتمالاً رونق معاملات بیشتری نسبت به بایک X55 خواهد داشت و خرید و فروش آن آسان‌تر صورت خواهد گرفت.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط