سه‌شنبه 23 بهمن 1403 - 21:50

کد خبر 804595

سه‌شنبه 23 بهمن 1403 - 12:47:23


توسعه زیرساخت‌های آبرسانی به دورافتاده ترین روستاهای آذربایجان شرقی


ایرنا/ حدود یک سوم از جمعیت آذربایجان شرقی در روستاها ساکن هستند و بیش از یک میلیون نفر از آنها زیرپوشش شبکه آب و فاضلاب بوده و از خدمات این شرکت برخوردارند، دولت برای رساندن این خدمات به روستاهای باقی مانده نیز که در دور افتاده ترین نقاط استان واقع شده اند طرح جهاد آبرسانی به روستاها را آغاز کرده و تاکنون دستاوردهای چشمگیری در این زمینه به دست آمده است.

آبرسانی روستایی از جمله موضوع های مهم برای بهبود کیفیت زندگی و توسعه پایدار در روستاها به شمار می رود که عملیاتی کردن آن نیازمند اجرای طرح ها و برنامه های دقیق است و با توجه به تعداد بالای روستاهای بدون آب آشامیدنی پایدار و دارای تنش آبی در آذربایجان شرقی، اجرای این طرح در استان بیش از پیش ضروری به نظر می آید.
در سال‌های اخیر، طرح‌های متعددی برای آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی اجرا شده است که شامل حفر چاه‌های آب، ایجاد مخازن آب، لوله‌کشی و همچنین استفاده از فناوری‌های نوین برای تصفیه آب است.
از جمله چالش‌ها در این زمینه می‌توان به کمبود منابع آبی و دور بودن این منابع از روستاهای هدف، تغییرات اقلیمی و عدم دسترسی مناسب به آب شرب سالم اشاره کرد.
آبرسانی روستایی در آذربایجان شرقی همانطور که گفته شد نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مناسب دارد تا به بهبود سلامت و کیفیت زندگی ساکنان روستاها بیانجامد، طرح جهاد آبرسانی یکی از این طرح های در دست اجراست و قرار است در ۲ فاز اجرا شود.
آبرسانی به دورافتاده ترین روستاها، اولویت شرکت آب و فاضلاب استان است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با اشاره به اولویت طرح های آبرسانی روستایی، اظهار کرد: هدف شرکت این است که حتی دورافتاده‌ترین روستاهای استان نیز از آب شرب سالم و پایدار بهره‌مند شوند.
محمد خانی افزود: طرح های متعددی برای ایجاد و تقویت زیرساخت‌های آبرسانی در حال اجرا است که با بهره برداری از آنها تحولی چشمگیر در مناطق روستایی روی خواهد داد.
وی همچنین بر اهمیت مدیریت منابع آب تأکید کرد و گفت: بهره‌برداری بهینه از تأسیسات موجود و اجرای طرح‌های نوین، نه ‌تنها دسترسی مردم به آب پایدار را تضمین می‌کند، بلکه زمینه‌ساز توسعه اقتصادی و بهبود معیشت روستاییان خواهد شد.
خانی گفت: آذربایجان شرقی در حال تبدیل‌شدن به یکی از استان‌های پیشرو در تامین آب پایدار است برنامه‌ریزی دقیق و اجرای پروژه‌های زیربنایی، نشان‌دهنده عزم جدی این استان برای توسعه عدالت اجتماعی در حوزه آب‌رسانی به ویژه در روستاها است.

 

 

 

 

 

بیشتر بخوانید
۴۵ روستای هشترود در آستانه وصل شدن به شبکه آب پایدار
تنش آبی ۲۳۳ روستای محروم آذربایجان‌شرقی رفع می‌شود
آب شرب ۴۵ روستای هشترود پایدار شد
۱۷۸ روستای آذربایجان شرقی در آستانه برخورداری از آب پایدار
تحقق وعده آبی استاندار آذربایجان شرقی
 

 

بهره ‌برداری از ۲۰۳ پروژه آبرسانی روستایی در آذربایجان شرقی

در روزهای گذشته و همزمان با ایام دهه فجر، گوشه ای از اقدامات انجام شده در حوزه آبرسانی به روستاهای استان به بهره برداری رسید و طرح آبرسانی به ۲۰۳ روستا در ۱۲ شهرستان آذربایجان شرقی به ‌صورت ویدئوکنفرانس و با حضور رئیس‌جمهور بهره برداری شد.

این طرح عظیم، گامی مهم در توسعه زیرساخت‌های روستایی و تأمین آب پایدار برای بیش از ۸۶ هزار نفر از ساکنان روستاهای شهرستان های اهر، هشترود، میانه، سراب، چاراویماق، کلیبر، اسکو، هریس، مرند، مراغه، عجب شیر و شبستر بود.

با بهره برداری از این طرح با ایجاد شبکه‌های انتقال گسترده، احداث مخازن ذخیره‌سازی، ایستگاه‌های پمپاژ و استفاده از فناوری‌های نوین تصفیه، امکان دسترسی پایدار به آب شرب سالم را برای مناطق محروم استان مهیا شده است. بسیاری از این روستاها پیش از این با چالش‌های جدی در تأمین آب روبه‌رو بودند و برای تامین آب شرب خود وابستگی زیادی به تانکرهای سیار داشتند.

افتتاح این پروژه علاوه بر تأمین نیاز اساسی مردم، تأثیرات قابل توجهی بر بهبود سطح بهداشت، افزایش رفاه اجتماعی و کاهش مهاجرت از روستاها به شهرها رونق کشاورزی، دامداری و توسعه اقتصادی این مناطق داشت.

 

 

۲۳۳ روستای آذربایجان شرقی در نوبت برخورداری از آب سالم و پایدار

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی از عملیاتی شدن فاز دوم جهاد آبرسانی به روستاهای استان خبرداد و گفت: عملیاتی اجرایی این طرح با ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی به ۲۳۳ روستا در ۲۱ شهرستان استان آغاز شده و در صورت تامین به موقع اعتبار لازم، ۲۳۳ روستای دیگر نیز به جمع روستاهای برخوردار از آب شرب سالم و پایدار ملحق می شوند.

خانی گفت: فاز نخست در چهار شهرستان خداآفرین، کلیبر، هشترود و ورزقان و شامل مجتمع آبرسانی قشلاقات شهرستان‌های کلیبر و خداآفرین، آلمالو شهرستان هشترود و فاز دو ستارخان شهرستان ورزقان بود اما فاز ۲ این طرح شامل روستاهای همه شهرستان های ۲۱ گانه استان می شود.

وی افزود: هدف از این طرح تامین آب شرب سالم برای روستاهایی است که به دلیل مشکلات زیرساختی از خدمات آبرسانی محروم بودند.

وی با اشاره به اینکه این طرح در مناطق کوهستانی و روستاهای کمتر برخوردار اجرا می‌شود، اظهار کرد: با اجرای این طرح بهداشت عمومی در این روستاها ارتقا یافته و زیرساخت‌های لازم برای بهبود شرایط زندگی روستاییان در مناطق محروم ایجاد می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: اجرای مرحله دوم طرح جهاد آبرسانی، گامی موثر در جهت تحقق عدالت اجتماعی و کاهش نابرابری‌ها در استان است.

خانی، با قدردانی از همکاری بسیج سازندگی و سپاه عاشورا در سرعت‌ بخشیدن به اجرای پروژه‌های آبرسانی، ادامه داد: همکاری این شرکت با این نهادها نقش بسزایی در تسریع روند اجرای پروژه‌ها و ارایه خدمات بهتر به مردم استان ایفا می کند.

به گزارش ایرنا، از مجموع ۲ هزار و ۷۰۰ روستای آذربایجان شرقی حدود ۷۰۰ روستا دارای تنش آبی هستند که با برنامه ریزی‌های انجام شده از سوی دولت و اجرای طرح جهاد آبرسانی، تلاش بر این است تنش آبی در این روستاها رفع شود.

شرکت آبفای آذربایجان شرقی با دارا بودن یک میلیون و ۸۱۰ هزار مشترک، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری در ۷۳ شهر استان را با دربرگیری چهار میلیون و ۲۳۰ هزار نفر را زیر پوشش شبکه آشامیدنی و بهداشتی قرار داده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط