چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 13:38

کد خبر 805731

چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 11:40:00


توقیف ۲ تریلی با رانندگی نوجوانان فاقد گواهینامه در جاده‌های یزد


ایسنا/ رئیس پلیس راه استان یزد گفت: ماموران پلیس راه «اردکان-نایین»، دو دستگاه تریلی را به علت تخلفات حادثه ساز توقیف کردند. 

سرهنگ رحیم حاجی ده آبادی، رئیس پلیس راه استان یزد در این رابطه تصریح کرد: ماموران پلیس راه «اردکان- نایین» هنگام گشت زنی در کمربندی غربی، دو دستگاه تریلی را به علت تخلف و برای اعمال قانون، متوقف کردند ولی پس از بررسی مدارک راننده‌ها متوجه شدند که هر دو راننده نوجوانانی فاقد گواهینامه هستند.

وی افزود: در همین راستا نیز تریلی‌های مذکور روانه پارکینگ و افراد متخلف نیز به مراجع قانونی معرفی شدند.

رئیس پلیس راه استان تاکید کرد: سهل انگاری برخی افراد و استفاده از رانندگان بدون گواهینامه، می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را داشته باشد.

همین چند روز قبل نیز ماموران پلیس راه، هنگام گشت زنی در محورهای مواصلاتی یزد یک دستگاه تریلی اسکانیا را با راننده‌ای ۱۱ ساله و فاقد گواهینامه متوقف کردند.

متاسفانه هر از چند گاهی شاهد انعکاس چنین اخباری مبنی بر رانندگی نوجوانانی کم سن و سال و بدون گواهینامه نه تنها در معابر شهری بلکه در سطح راه‌های مواصلاتی استان هستیم و به نظر لازم است اهتمام بیشتری برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی از سوی مسئولان با تدابیری فرهنگی و رسانه‌ای در این خصوص صورت گیرد.

البته برای بررسی عمیق‌تر علل شیوع این موارد در جامعه باید از جامعه‌شناسان و اساتید دانشگاه بهره گرفت و مراجع قضایی نیز برخوردهای بازدارنده‌تری برای این موارد به ویژه جهت مسببان این اتفاقات در نظر بگیرند.

در حال حاضر رانندگی بدون گواهینامه از منظر دو  قانون «مجازات اسلامی» و «رسیدگی به تخلفات رانندگی» جرم محسوب می‌شود و در هر کدام از این قوانین مجازاتی جداگانه برای آن در نظر گرفته شده است که ممکن است تمامی آن‌ها شامل حال راننده متخلف شود.

از نظر قانون مجازات اسلامی، هر کسی بدون داشتن گواهینامه رسمی نسبت به رانندگی یا تصدی وسایل نقلیه موتوری مستلزم داشتن گواهینامه اقدام کند، به حبس تعزیری تا دو ماه، پرداخت جزای نقدی تا یک میلیون تومان یا هر دو مورد محکوم می‌شود. ارتکاب مجدد این جرم نیز منجر به صدور حکم ۲ تا ۶ ماه حبس می‌شود.

بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نیز حکم رانندگی بدون گواهینامه، توقیف وسیله نقلیه و معرفی راننده به مراجع قضایی است.

هرچند قانون گذار شدت مجازات را بر اساس گروه‌های سنی مختلف دسته بندی کرده ولی به نظر می‌رسد برای گروه‌های سنی زیر ۹ سال و ۹ تا ۱۵ سال از بازدارندگی لازم برخوردار نیست، ضمن این که جرایم مذکور مربوط به زمانی است که پلیس خودروی راننده بدون گواهینامه را متوقف می‌کند و در صورت بروز تصادف جانی و مالی بدون گواهینامه، وضعیت متفاوت خواهد شد.

طبق قانون در صورتی‌ که راننده بدون گواهینامه مقصر باشد و تصادف منجر به جرح شود، هم جریمه رانندگی بدون گواهینامه و هم پرداخت دیه نقدی متناسب با اعضای آسیب‌دیده شاکی شامل حال او خواهد شد. اگر تصادف بدون گواهینامه‌ای متاسفانه منجر به فوت شود نیز فرد خاطی ملزم به پرداخت دیه کامل انسان خواهد شد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط