چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 14:09

کد خبر 805801

چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 12:15:00


مواد غذایی که باید پخته شوند


خراسان/برخی غذاها مانند گوشت خام و تخم مرغ و همچنین میوه‌ها و سبزیجات مختلف باید به درستی تهیه شوند تا خطرات آن به حداقل برسد. فرد باید خطرات احتمالی سلامتی مرتبط با مصرف تعدادی از غذاهای رایج را که خام مصرف می‌کند، درک کند. در این مطلب به خطرات مرتبط با این غذاها در صورت مصرف خام اشاره کرده‌ایم.
تخم مرغ| سالمونلا که یک باکتری است که می‌تواند باعث مسمومیت غذایی جدی شود، ممکن است در تخم‌مرغ‌های خام یا نیم‌پز وجود داشته باشد. تب، گرفتگی شکم، اسهال و استفراغ برخی از علایم این مسمومیت هستند. استفاده از تخم مرغ پاستوریزه در دستور‌العمل‌هایی که نیاز به تخم مرغ خام دارند، مانند سس مایونز خانگی یا برخی شیرینی‌ها، برای کاهش این خطر ضروری است.
برخی از انواع قارچ|اگرچه خام خوردن برخی از انواع قارچ‌ها مانند قارچ دکمه‌ای بی‌خطر است، اما بسیاری از انواع وحشی یا برخی از انواع کشت‌شده قارچ حاوی سمومی هستند که می‌توانند منجر به آسیب اندام‌ها، حالت تهوع و استفراغ شوند. پختن قارچ قابلیت هضم آن‌ را افزایش می‌دهد و به خنثی کردن مواد شیمیایی سمی کمک می‌کند.
سیب زمینی| سولانین، ماده‌ای سمی که می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکلات عصبی شود، در سیب زمینی خام، به ویژه قسمت‌های سبز و جوانه‌ها وجود دارد. این سم با پخته شدن سیب زمینی به طور کامل از بین می‌رود و مصرف آن را بی خطر می‌کند.
لوبیا|لکتین، نوعی پروتئین موجود در لوبیای خام، می‌تواند باعث تهوع و ناراحتی شدید معده شود. هنگامی که لوبیا پخته می‌شود، لکتین‌ها کاملا خنثی می‌شوند و خوردن آن‌ها بی خطر است.
کدو تنبل| در حالی که گوشت کدو تنبل را می‌توان به صورت خام در مقادیر کم مصرف کرد، اما معمولا برای افزایش شیرینی و قابلیت هضم آن پخته می‌شود.
بادمجان| بادمجان خام می‌تواند تلخ و حاوی سولانین باشد. پختن، آن را بی خطر می‌کند و طعم آن را افزایش می‌دهد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط