چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 20:16

کد خبر 806274

چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 18:13:01


مدیرعامل آنتروپیک: هوش مصنوعی تا سال 2026 با کشوری از نابغه‌ها برابری می‌کند


دیجیاتو/ «داریو آمودی»، مدیرعامل شرکت آنتروپیک (Anthropic)، در سخنرانی اخیر خود در «AI Action Summit» در پاریس، هشدار داد هوش مصنوعی ظرف 2 تا 3 سال آینده با کشوری از نابغه‌ها برابری خواهد کرد. این پیش‌بینی به معنای آن است که هوش مصنوعی به توانایی‌هایی پیدا می‌کند که درحال‌حاضر فقط در ذهن انسان‌های برجسته و نخبه جای دارد.

انتقاد مدیرعامل آنتروپیک از روند کند حکمرانی جهانی بر هوش مصنوعی
طبق گزارش «Venturebeat»، آمودی در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد این تکنولوژی می‌تواند به نقطه‌ای برسد که تمام قابلیت‌های جامعه‌ای هوشمند را در خود جای دهد. این اظهارات آمودی یکی از پیش‌بینی‌های دقیق و مشخص میان رهبران صنعت هوش مصنوعی است.

طبق پست موجود در وب‌سایت آنتروپیک، تا سال 2026 یا 2027، سطح توانمندی سیستم‌های هوش مصنوعی به سطح کشوری کاملاً جدید از افراد بسیار باهوش خواهد رسید: «کشوری از نابغه‌ها درون یک مرکز داده.»

آمودی در نشست پاریس، از کُند بودن روندهای جهانی در حکمرانی هوش مصنوعی انتقاد کرد. او نشست پاریس را «فرصتی ازدست‌رفته» خواند و اعلام کرد این رویداد نتوانسته به سرعت‌گیرها و چالش‌های اساسی دنیای هوش مصنوعی رسیدگی کند. او همچنین به نبود توافق بین‌المللی برای تنظیم و نظارت بر این فناوری اشاره کرد. درحال‌حاضر، کشورهای مختلف به‌ شیوه‌های متفاوتی به هوش مصنوعی واکنش نشان می‌دهند و این نداشتن هم‌راستایی می‌تواند در آینده به چالش‌های بزرگی تبدیل شود.

عدم توافق بین‌المللی در اجلاس پاریس
آمودی همچنین به رقابت‌های فزاینده بین کشورها در زمینه توسعه هوش مصنوعی اشاره کرد. درحالی‌که کشورهای دموکراتیک در تلاش‌اند در این عرصه پیشرو باشند، کشورهای اقتدارگرا می‌توانند از هوش مصنوعی برای دستیابی به سلطه نظامی جهانی بهره ببرند. او تأکید کرد باید در نظارت بر هوش مصنوعی بیشتر دقت شود تا این تکنولوژی به ابزاری برای تمرکز قدرت در جهان تبدیل نشود. آمودی در بیانیه خود اضافه کرد تهدیدات امنیتی ناشی از هوش مصنوعی می‌تواند به آسیب‌های بزرگی منجر شود، ازجمله در زمینه تولید نیمه‌رساناها و مشکلات مرتبط با امنیت سایبری.

نشست پاریس به‌وضوح شکاف‌های عمیق در رویکردهای بین‌المللی به مقررات هوش مصنوعی را نشان داد. معاون رئیس‌جمهور آمریکا، «جی‌دی ونس»، مقررات پیشنهادی اتحادیه اروپا را به‌دلیل وسعت زیاد رد کرده و آنها را موانعی برای پیشرفت تلقی کرد. ایالات متحده و بریتانیا به‌طور خاص از امضای تعهدات نشست خودداری کردند.

این اختلافات نشان‌دهنده چالش‌های فزاینده در دستیابی به اجماع جهانی درباره نحوه تنظیم و کنترل فناوری‌های نوین است؛ در نتیجه، ممکن است هوش مصنوعی تا سال 2026 در مسیر پیشرفت فوق‌هوشمند قرار بگیرد، درحالی‌که جامعه بین‌المللی شاید نتواند به توافقی کلی برای تنظیم و کنترل آن برسد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط