پنج‌شنبه 25 بهمن 1403 - 15:18

کد خبر 807023

پنج‌شنبه 25 بهمن 1403 - 12:12:43


کشت گیاهان ممنوعه، چالشی نگران‌کننده در الیگودرز


ایرنا/ یکی از مهمترین چالش های اخیر شهرستان الیگودرز رواج کشت گیاهان ممنوعه است که جلوگیری از آن نیازمند برنامه ریزی های منسجم مسوولان و همکاری کشاورزان و زارعان است.

یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی فعلی برای حاکمیت و خانواده های ایرانی دغدغه توزیع مواد مخدر و کشت گیاهان ممنوعه و توزیع آن است، تخلفی بارز که اگر مهمترین آسیب اجتماعی عصر ما نباشد، بطور قطع از نخستین چالش های بزرگ اجتماعی ، امنیتی برای اداره کشور است.
شرایط اجتماعی، موقعیت منطقه و سطح آسیب پذیری ، وسعت و دیگر مسائل موجود از جمله بیکاری و فقر و عدم توجه به تولید ، صنعت و کشاورزی، دشت های الیگودرز را به امن ترین نقطه برای کاشت گیاهان ممنوعه در منطقه تبدیل کرده تا جاییکه این مساله و آسیب های ناشی از آن واکنش‌های مختلفی را از سوی مردم و مسوولان و نخبگان در پی داشته است.
شهرستان الیگودرز وسیع ترین شهرستان استان لرستان است ، با دارا بودن پنج مرکز بخش و همجواری با پنج استان کشور ، شرایط خاص کوهستانی و صعب العبور بودن و از طرفی بیکاری و عدم توجه دقیق به حوزه اقتصاد و معیشت مردم در برخی ادوار، بی نتیجه بودن تلاش‌ها برای رفع بیکاری و کاهش فقر ، چند سالی است علی رغم تلاش نیروهای امنیتی انتظامی و قضایی در مقابله با این چالش بزرگ اما همچنان سرزمین امن برای سودجویان این خلاف بزرگ است تا جاییکه گویا این روزها الیگودرز بزرگ را با آن همه داشته و نعمت فراوان الهی از قبیل منابع خدادادی و نیروی انسانی و نقاط خاص و بکر گردشگری با برند گیاهان مخدر می‌شناسند.
آنچه در این بین اهمیت دارد و می‌تواند موجبات ریشه کن شدن کاشت گیاهان ممنوعه را در الیگودرز قوت بدهد ، همدلی و وفاق بین مردم و مسوولان محلی ، توجه خاص و ویژه دولت به محرومیت زدایی از منطقه ، نگاه بیشتر و بهتر قوه قضائیه و وضع قوانین فوری توسط قوه مقننه در این راستاست تا مجموعه مدیریت شهرستان با همدلی همه ارکان بتوانند ریشه این فاجعه را بخشکاند.
براستی سهم هر دستگاه در رفع این معضل بزرگ از الیگودرز چقدر و آیا همه دستگاه ها به وظیفه خود عمل کرده اند، آیا مردم نیز در این راستا تکلیفی بر دوش دارند که پاسخ در سطح جامعه حکایت از عدم انجام وظیفه دقیق توسط برخی دستگاه های مرتبط است ، گویا عامه مردم نیز تاکنون عزمی جزم برای مقابله با این امر ندارند، اگر چه بخشی از دلسوزان جامعه برای این مسئله در تلاش هستند.
سرپرست فرمانداری الیگودرز با بیان اینکه دبیرخانه کارگروه مبارزه با مواد مخدر فرمانداری به شدت پیگیر موضوع است به ایرنا گفت: کاشت و تولید گیاهانی مانند ماری جوانا، حشیش، شاهدانه به صورت کامل در کشورمان ممنوع است و هرگونه عملی در این زمینه به منزله جرم کیفری خواهد بود، ضمن اینکه مجازات‌های سنگینی در پی دارد و تکرار آنها می‌تواند باعث تشدید مجازات شود.
مهدی اداوی گفت: بخشداران، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در شهرستان الیگودرز همکاری لازم را با ستاد مبارزه با مواد مخدر دارند و تاکنون نیز جلسات متعددی در این راستا برگزار و تصمیمات موثری اتخاذ شده است.
وی با بیان اینکه لازمه ریشه کن شدن این موضوع همکاری و عمل به وظیفه توسط دستگاه های مختلف مرتبط است، یادآور شد: هماهنگی لازم برای این موضوع صورت گرفته است.
از طرفی این معضل چنان بر روان جامعه تاثیر منفی گذاشته است که این روزها مهمترین مطالبه مردم و مسوولین اتخاذ تصمیم بزرگ و قاطع در سطح ملی برای مقابله جدی با سوداگران مرگ است ، اهمیت مطالبه عمومی تا جایی رسیده که بارها امام جمعه الیگودرز در خطبه های نماز جمعه به مبارزه با این تخلف پرداخته و به تازگی نیز در سفر استاندار به الیگودرز اولین مطالبه امام جمعه الیگودرز برخورد با گردانندگان و تولید کنندگان این گیاه مخدر خطرناک بود.
امام جمعه الیگودرز خواستار تشدید نظارت‌ها و تامین منابع ، اعتبار لازم و اتخاذ تصمیم بهتر برای حل مشکل شد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی سرلک با اشاره به عواقب خطرناک کاشت گیاهان ممنوعه در الیگودرز گفت: این موضوع از مساله اجتماعی منطقه است که می تواند به چالشی امنیتی تبدیل شود.
نیروی انتظامی موفق اما متضرر در مقابله با تولید کنندگان مواد مخدر گیاهی
فرمانده انتظامی الیگودرز نیز با بیان اینکه کشفیات قابل توجهی از مواد مخدر در الیگودرز داشته ایم، گفت: نیروی انتظامی الیگودرز در راستای انجام وظایف قانونی خود در مقابله جدی با سوداگران مرگ اگر چه موفق بوده اما در این راه متحمل خسارات هایی نیز شده است.
سرهنگ‌ علی اسدالهی گفت: طی چند ماه گذشته تعدادی از قاچاقچیان به عوامل انتظامی حمله ور شده که در آن حوادث با شلیک مستقیم گلوله چند نفر از نیروهای انتظامی مجروح شدند.
وی با بیان اینکه برنامه جدی برای مقابله با کاشت و توزیع گیاهان ممنوعه در الیگودرز داریم، اضافه کرد: موفقیت در این راه نیازمند عزم همگانی است و باید همه دستگاه ها به وظیفه خود عمل تا بتوانیم موفق بشویم.
مردم نگران آینده فرزندان خود هستند
یکی از شهروندان الیگودرزی گفت: هرچه فرزندانمان بزرگتر می‌شوند، با شرایط موجود خطر را بیشتر حس می کنیم.
محمد آهوخوش می گوید: کاشت گیاهان دارویی می‌تواند زمینه ساز ترویج اعتیاد در جامعه باشد و هیچ کس به اندازه فرزندانمان که به سن نوجوانی نزدیک می‌شوند، در تیررس این خطر نیستند.
وی از آموزش و پرورش و دیگر نهادهای آموزشی خواست بخشی از آموزش را به آگاه سازی نوجوانان اختصاص دهند.
مرتضی آسترکی نیز  گفت: وقتی خارج از استان می‌شنویم که شهرستان ما محل کاشت گیاهان مخدر است، احساس شرمندگی می کنیم.
وی می‌گوید: البته این حجم کاشت گیاه دارویی توسط سودجویان است که باید با هر روشی کنترل بشود.
این شهروند الیگودرزی ضمن تقدیر از اقدامات شکل گرفته گفت: از دستگاه قضایی و نیروی انتظامی درخواست داریم به صورت ویژه و بهتر به این موضوع ورود کند.
اقدامات پیشگیرانه در راستای آگاه سازی جوانان و نوجوانان
اتفاقات مثبتی به تازگی توسط برخی ارگان‌های فرهنگی و آموزشی از جمله اداره ارشاد، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و کتابخانه های شهرستان شکل گرفته که می‌تواند برای آگاهی مردم موثر باشد.
مسوول کتابخانه عمومی فرزانگان الیگودرز با بیان اینکه یکی از بهترین روش های مقابله با کاشت گیاهان مخدر آگاهی جوانان و نوجوانان است، گفت: بدین منظور در کتابخانه عمومی فرزانگان کلاس آگاه سازی جوانان و نوجوانان از معایب و مضرات مصرف این مواد برگزار شده است.
وی گفت: پخش تراکت با موضوع روش‌های فرار از دام مواد مخدر گیاهی در چندین نوبت در این کتابخانه انجام شده است.
وی گفت: منطقه شرق الیگودرز از گزند این معضل دردامان نبوده و ما نیز بر اساس وظیفه انسانی نسبت به آگاه سازی مردم و جوانان اقداماتی انجام داده ایم.
در مجموع آنچه می‌تواند در سطح محلی راه را برای ادامه کاشت گیاهان ممنوعه ناهموار کند، عزم همگانی ، همدلی و همکاری گروه های مردمی و اهتمام جدی دستگاه های مسوول است، اما این مساله که می‌تواند چالش امنیتی برای ما باشد نیازمند وضع قوانین سخت گیرانه و تامین اعتبار و تقویت ارکان مبارزه با این افراد از جمله نیروی انتظامی است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط