شنبه 27 بهمن 1403 - 21:17

کد خبر 808894

شنبه 27 بهمن 1403 - 12:14:23


تنش نظامی بین چین و استرالیا در دریای جنوبی چین


ایرنا/دریای جنوبی چین به عنوان یکی از پر تنش‌ترین آبراه‌ها در جهان، این بار شاهد تنش نظامی بین چین و استرالیا بوده که با هشدار پکن به کانبرا مبنی بر دست برداشتن از «ماجراجویی» همراه شد.

 وزارت دفاع چین اعلام کرده است که استرالیا به طور عامدانه با انجام یک گشت زنی دریایی در منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین، پکن را تحریک و روایت‌های غلطی در اینباره ارائه کرده است.

در طرف مقابل وزارت دفاع کانبرا می‌گوید که یک جنگنده جی-۱۶ نیروی هوایی چین یک شلیک اخطار در فاصله ۳۰ متری یک هواپیمای نیروی هوایی استرالیا رها کرده است.

ژانگ ژیائوگانگ سخنگوی وزارت دفاع چین روز جمعه گفت: استرالیا عامدانه حقوق چین در دریای جنوبی چین را نقض و پکن را تحریک کرد، با این حال ابتدا مجرم و مایه دردسر شکایت و روایت‌های نادرست را منتشر کرد.

ژانگ ، هواپیمای نظامی استرالیا را به نادیده گرفتن مسیرهای اصلی در این آبراه شلوغ متهم کرد و گفت که به حریم دیگران نفوذ کرده است و واکنش چین منطقی و دفاع مشروع از حاکمیت بود.

وی تاکید کرد: ما از استرالیا می‌خواهیم که توهم گمانه‌زنی و ماجراجویی را کنار بگذارد.

این مقام چینی از استرالیا خواست که به جای ایجاد مشکل در دریای جنوبی چین به ضرر دیگران و خود، نیروهای دریایی و هوایی خط مقدم را مهار کند.

اظهارات روز جمعه سخنگوی وزارت دفاع پکن یک روز پس از آن مطرح شد که استرالیا مدعی اقدامات «ناامن و غیرحرفه‌ای» جنگنده چینی در مقابل هواپیمای گشتی خود شد. به گفته کانبرا، این هواپیما روز سه شنبه گذشته در حال گشت زنی معمول در آب‌های بین‌المللی بود.

آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا نیز پیشتر به خبرنگاران گفته بود: ما این اقدام را ناامن می‌دانیم. ما این را به صراحت اعلام کرده‌ایم.

ریچارد مارلس، وزیر دفاع استرالیا هم بیان کرد که هواپیمای این کشور در حریم هوایی بین‌المللی قرار داشت و افزود: ممکن بود که خلبان جی-۱۶ چینی نتواند مسیر شلیک اخطار خود را کنترل کند.

مارلس ادامه داد: آزادی کشتیرانی ارتش استرالیا در دریای جنوبی چین با خطر فزاینده ای همراه است. ما این کار را مطابق با قوانین بین‌المللی انجام می‌دهیم. ما تنها کشوری نیستیم که این کار را انجام می‌دهیم.

در این میان پای فیلیپین هم به عنوان کشوری که بیشترین تنش را با چین در این آبراه مهم دارد، به ماجرا باز شد. وزارت خارجه این کشور با اشاره به «مانورهای ناامن» هواپیماهای چینی نسبت به این حادثه ابراز نگرانی کرد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: از همه کشورها انتظار می‌رود به آزادی دریانوردی و پرواز در داخل و بالای خطوط ارتباطی دریایی بین المللی مانند دریای جنوبی چین احترام بگذارند.

چین با کشورهای برونئی، اندونزی، مالزی، فیلیپین و ویتنام بر سر حاکمیت مناطق وسیعی از دریای جنوبی چین اختلاف نظر دارد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط