شنبه 27 بهمن 1403 - 22:04

کد خبر 808980

یک‌شنبه 28 بهمن 1403 - 13:01:00


خودروهایی شبیه به سفینه‌های فضایی! از لامبورگینی کانتاش تا بی‌ام‌و i8


پدال/ در کودکی، وقتی خودروهایی که شبیه سفینه‌های فضایی به نظر می‌رسیدند را می‌دیدیم، فکر می‌کردیم قادر به انجام هر کاری حتی پرواز هستند اما وقتی بزرگ‌تر شدیم فهمیدیم خودروسازان خودروهای خود را برای جلب‌توجه به این شکل طراحی می‌کنند. به همین دلیل، خودروهایی که به شکل فضایی طراحی شدند معمولاً در تاریخ ماندگار شدند و حتی با گذشت سال‌ها هنوز آن‌ها را به یاد می‌آوریم. ازاین‌رو، قصد داریم در ادامه با جذاب‌ترین خودروهایی آشنا شویم که شبیه سفینه‌های فضایی طراحی شدند.

۱۰-لامبورگینی کانتاش

کانتاش که هم‌اکنون پنجاه‌ساله شده، به لطف فرم گوه‌ای شکل، ارتفاع پایین و جزئیات خیره‌کننده، بهترین خودروی پوستری جهان بود. داخل کانتاش هم با صندلی‌های اسپرت با پشتی ثابت و داشبورد جعبه‌ای، به همان اندازه فضایی به نظر می‌رسد. پشت سر راننده هم یک موتور ۳.۹ لیتری V12 قرار گرفته بود که در نسخه‌های بعدی حجیم‌تر و قوی‌تر شد. پیش از آنکه بال‌های بزرگ و ورودی‌های تهاجمی در خودروها فراگیر شوند، کانتاش جهان را شوکه کرد و به‌واقع شبیه یک سفینه فضایی جاده‌ای بود.

۹-دلورین DMC-12

هرچند دلورین با پیشرانه V6 ساخت پژو با تنها ۱۳۰ اسب بخار قدرت و کیفیت ساخت ضعیف شاید شبیه خودرویی از فضا نباشد اما اگر به آن نگاه کنید، قطعاً به یاد سفینه فضایی خواهید افتاد. اگر همین طراحی فوق‌العاده نبود قطعاً این پروژه شکست‌خورده امروز کاملاً فراموش شده بود و هیچ‌کس آن را به یاد نمی‌آورد.

۸-زاگاتو استلویو AZ1

بی‌ادبی بود اگر لااقل یکی از ساخته‌های زاگاتو را در این مطلب نمی‌آوردیم. هرچند بسیاری از مدل‌های کلاسیک لانچیا و آستون‌مارتین می‌توانستند در این لیست حضور داشته باشند اما مطمئناً استلویو AZ1 که بر اساس نیسان ساخته شده بود فضایی‌ترین چیزی است که از این شرکت ایتالیایی خارج شده است. از کاپوت پلکانی گرفته تا گلگیرهای صاف و اسپویلر عقب منحصربه‌فرد، همه‌چیز در AZ1 فریاد میزند من یک سفینه فضایی هستم و واضح است که طراحی آن برای این سیاره نیست.

۷-تویوتا سِرا

طراحی‌های عجیب و غیرمعمول را بیشتر در سوپراسپرت‌ها می‌بینیم که ظاهری جسورانه و چشمگیر دارند درحالی‌که خودروهای اقتصادی جمع‌وجور معمولاً محافظه‌کارانه و کسل‌کننده هستند. بااین‌حال، در اوایل دهه ۹۰ تویوتا این قواعد را زیر پا گذاشت و یک کوپه کوچک با درهای پروانه‌ای و یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ضعیف را به بازار فرستاد. تویوتا سرا شبیه هیچ خودرویی قبل و بعد از خود نبود. سرا نشان داد که سبک طراحی سفینه‌های فضایی می‌تواند در خودروهای اقتصادی و ارزان‌قیمت هم اعمال شود. در اوایل دهه ۹۰ از این خودرو حدود ۱۶ هزار دستگاه در ژاپن به فروش رسید.

۶-وکتور M12

هرچند همیشه لامبورگینی به‌عنوان سازنده سوپراسپرت‌های فضایی شناخته می‌شود اما در طول تاریخ، شرکت‌های کوچکی هم بوده‌اند که توانسته خودروهایی حتی فضایی‌تر از شرکت مشهور ایتالیایی تولید کنند که وکتور یکی از آن‌ها است. از بین دو خودروی تولیدی این شرکت یعنی W8 قدیمی توئین توربو و M12 اواسط دهه ۹۰ که از پیشرانه V12 لامبورگینی استفاده می‌کرد، سخت است بگوییم کدام‌یک فضایی‌تر است ولی بااین‌حال، M12 با دماغه تیز، اسپویلر منحصربه‌فرد و چراغ‌های جلوی مخفی، از هر زاویه‌ای هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. از این سوپرکار آمریکایی تنها ۱۷ دستگاه ساخته شد که سه نمونه پیش‌تولید بود.

۵-ب‌ام‌و i8

ب‌ام‌و i8 خودرویی خیره‌کننده بود که به لطف خطوط تهاجمی و طراحی جسورانه، حتی در برابر جذاب‌ترین سوپراسپرت‌های زمان خود هم جلب‌توجه می‌کرد. این ماشین زمانی که در سال ۲۰۱۴ به بازار آمد، در قوای محرکه هم به‌اندازهٔ طراحی آینده‌نگرانه بود. در آن زمان، پیشرانه‌های هیبریدی کوچک فقط در خودروهای شهری استفاده می‌شدند ولی ب‌ام‌و این خودروی اسپرت خود را به یک موتور ۱.۵ لیتری سه سیلندر توربو مجهز کرده بود که در کنار سیستم هیبریدی، ۳۶۲ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد. با وجود طراحی جسورانه، پیشرانهٔ منحصربه‌فرد و قیمت گران، i8 در بازار موفق عمل کرد و طی حدود شش سال بیش از ۲۰ هزار دستگاه فروخت.

۴-فولکس‌واگن XL1

هرچند خودروهایی که شبیه سفینه‌های فضایی به نظر می‌رسند معمولاً سوپرکارهای قدرتمندی با پیشرانه‌های بزرگ و پرمصرف هستند ولی فولکس‌واگن XL1 نقطهٔ مقابل این مسیر است. این فولکس‌واگن کوچک به یک پیشرانهٔ ۰.۸ لیتری دو سیلندر دیزلی به همراه یک موتور الکتریکی مجهز شده بود که مجموعاً تنها ۷۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کردند. هدف از ساخت این خودرو اما قدرت و سرعت نبود بلکه فولکس‌واگن قصد تولید کم‌مصرف‌ترین خودروی جهان را داشت و XL1 که تنها یک لیتر گازوئیل در هر صد کیلومتر مصرف می‌کرد به این هدف رسید.

۳-لوسید ایر

در خودروهای الکتریکی، سازندگان به دنبال کارآمدترین طراحی آیرودینامیکی هستند که این منجر به خلق خودروهایی با ظاهر غیرمتعارف و فضایی می‌شود. یکی از این خودروها، لوسید ایر است. سدان بزرگی که ظاهری فوق‌العاده آیرودینامیک و سیال دارد. همچنین نسخهٔ پرچم‌دار این خودرو که سافایر نام دارد، با ۱۲۳۴ اسب بخار قدرت، کاملاً برای کاوش‌های فضایی آماده است!

۲-مرسدس بنز EQS

سدان الکتریکی دیگری که شبیه سفینه‌های فضایی به نظر می‌رسد، مرسدس بنز EQS است. این خودرو هم مثل لوسید، به‌گونه‌ای طراحی شده است که هوا را مثل چاقوی داغ داخل کره بشکافد. به همین دلیل، EQS فرمی کاملاً آیرودینامیک دارد. سدان الکتریکی پرچم‌دار مرسدس در داخل نیز با داشبوردی موسوم به هایپراسکرین با سه نمایشگر، نورپردازی جسورانه و گجت‌هایی بیشتر از فضاپیمای اسپیس X، کاملاً شبیه سفینهٔ فضایی به نظر می‌رسد.

۱-تسلا سایبرتراک

هیچ‌کدام از ساخته‌های تسلا تاکنون به‌اندازهٔ سایبرتراک بحث‌برانگیز نبوده‌اند و با اینکه مدت‌ها از عرضهٔ این پیکاپ جنجالی به بازار می‌گذرد، هنوز هم اختلاف‌نظرها در مورد طراحی آن فروکش نکرده است. ایلان ماسک و تیمش قصد داشتند با عرضهٔ این خودروی عجیب، بخش پیکاپ‌ها را تغییر دهند زیرا هیچ وانت دیگری در تاریخ خودروسازی حتی از دور هم شبیه به سایبرتراک نبوده است. چه از این خودرو خوشتان بیاید یا آز آن متنفر باشید، سایبرتراک دقیقاً شبیه خودرویی است که روی سطح ماه تردد می‌کند و بنابراین کاملاً لایق جایگاه اول در لیست ما خواهد بود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط