جمعه 03 اسفند 1403 - 03:48

کد خبر 813967

چهارشنبه 01 اسفند 1403 - 10:48:19


ردپای چند نفوذی در گران‌کردن بلیت سینما!


تسنیم/ این روزها که تنها تفریح مردم رفتن به سینماها شده به یک باره با یک خبر مواجه می‌شویم؛ بلیت سینماها به ۱۱۰ هزار تومان می‌رسد.
  مجتبی برزگر: هر ساله یکی از اتفاقاتی که بدونِ درنظر گرفتن سبدِ مصرفی و معیشتی مردم اتفاق می‌افتد، تغییر قیمت بلیت سینماهاست. البته این نکته را هم نباید نادیده گرفت که به خاطر نوسانات بازار ارز و مشکلات اقتصادی و بحران‌هایی که اتفاق افتاد هر لحظه بر هزینه‌های ساخت یک فیلم و سریال افزوده می‌شود.

بارها این نکته را تهیه‌کنندگان سریال‌های تلویزیونی و خانگی و در جشنواره فیلم فجر سازندگان فیلم‌های سینمایی عنوان کردند. به شوخی سعید خانی تهیه‌کننده فیلم «رها» این نکته را عنوان کرد که آقای وزیر! ما سینما را دوست داریم وگرنه اگر پول ساخت این فیلم را دلار خریده بودم چندین برابر سوده کرده بودم.

یا ابراهیم ایرج‌زاد وقتی که خیلی از رفتارِ دست‌اندرکاران برگزاری مراسمی در مشهد ناراحت شده بود این نکته را مطرح کرد که فیلم «شوهر ستاره» با 20 میلیارد ساخته شده؛ در زمانی که دلار 40 هزار تومان بود نه 90 هزار تومان!

این نکات خودش تصدیق می‌کند که چقدر هزینه فیلم‌ها بالا رفته است. اما نمی‌تواند دلیل افزایش قیمت بلیت سینما را توجیه کند. در زمانه‌ای که دیگر پارک‌ها،‌ شهربازی‌ها، اماکن فرهنگی و هنری دیگر نمی‌تواند در سبدِ خانوار باشد.

آن‌قدر بلیت تئاتر و کنسرت‌های موسیقی و دیگر فضاهای فرهنگی و هنری بالا رفته که خانواده‌ها هم نمی‌توانند در کنار یکدیگر به تماشای این آثار هنری بنشینند و مصرف‌کننده محصولات فرهنگی و هنری دیگر باشند.

هرچند این نوع آثار فرهنگی و هنری زنده و مانا هستند و از گذشته هم قیمت‌های آنها با قیمتِ بلیت سینما قابل مقایسه نبود که برخی از تهیه‌کنندگان و صاحبان سینماها خودشان را با قیمت بلیت‌های تئاتر و موسیقی مقایسه می‌کنند.

حتی نمی‌توانند خودشان را با رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم مقایسه کنند.

البته این را هم نباید نادیده گرفت بسیاری از پرچمداران گران‌کردن بلیت سینماها، عده‌ای هستند که اتفاقاً در جریانِ پلتفرم‌های نمایش‌خانگی مسئولیت هم دارند. هم در جمع سینماگرها و پخش‌کننده‌های فیلم نفوذ و قدرت لازم را دارند و هم در جریان تصمیم‌گیری مدیریتی سینماهای کشور نقش ایفا می‌کنند.

شاید یکی از پشت پرده‌های این گران شدنِ بلیت سینما و اصرارِ بر آن، به همین مدیریت و نفوذ برخی از سینماداران و صنفِ پخش و اکران سینما برگردد.

جریان تصمیم‌گیرنده امروز در سینما حتماً به این موضوع هم توجه ندارد که عده‌ای از روی اقتصاد شخصی‌ خودشان که در گرو رونق پلتفرم‌ها هست سینما را هم حاضرند فدا کنند. از طرفی سینما زمانی دوباره زنده شد که جلویِ باندبازی‌ها و مافیای زیرساختِ اکران و نمایش فیلم‌ها در سینما گرفته شد.

حالا که در تغییرات و تحولات جدید، گروه‌های مافیایی جانِ تازه‌ای گرفته‌اند احتمالاً رسیدن به مدیریت درست اکران هم امکان‌پذیر نخواهد بود. در حالی‌که به جای گران کردن بلیت، مدیریت درست اکران با ایده و پرچمداری قیمت شناور بلیت سینما می‌تواند راهگشا باشد.

قیمت شناور به این معنا که در سانس‌های کم‌جمعیت عصرگاهی می‌توان بلیت‌های ارزان‌قیمت و در سانس‌های شلوغ‌تر استانداردی از قیمت بلیت را درنظر گرفت؛ البته نه 110 هزار تومان!

همچنین با عدم اجرای دو روز نیم‌بها در هفته، حداقل طرح قیمت شناور را اجرا و در بالا بردن قیمت بلیت سینما بازنگری شود.

با این دست‌فرمان، می‌توان گفت در آینده‌ای نزدیک تماشای فیلم در سینما هم از سبد خانوار ایرانی حذف خواهد شد.

به گزارش تسنیم، با تصمیم شورای صنفی نمایش و به‌دنبال تورم کم‌سابقه سال جاری، قیمت بلیت سینماها در پردیس‌های سینمایی به 110 هزار تومان خواهد رسید. این تغییر قیمت بر اساس تصمیم شورای صنفی نمایش است که برای تصویب نهایی باید به تایید سازمان سینمایی برسد.

در حال حاضر قیمت بلیت سینماها 80 هزار تومان است، اما طبق طرح جدید، قیمت بلیت در پردیس‌های سینمایی به 100 هزار تومان خواهد رسید که همراه با 10 هزار تومان ارزش افزوده، هزینه تمام‌شده برای تماشای یک فیلم ایرانی به 110 هزار تومان خواهد رسید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط