جمعه 03 اسفند 1403 - 07:00

کد خبر 814380

چهارشنبه 01 اسفند 1403 - 14:39:46


ممانعت صهیونیست‌ها از ورود تجهیزات آواربرداری به غزه


تسنیم/مقامات دولتی غزه با اشاره به تشدید بحران انسانی در غزه و نقض پروتکل بشردوستانه آتش‌بس توسط رژیم اشغالگر، اعلام کردند که صهیونیست‌ها اجازه ورود ماشین‌آلات سنگین و تجهیزات لازم برای آواربرداری و بیرون کشیدن پیکرهای شهدا را نمی‌دهند.


 در حالی که صهیونیست‌ها همچنان از عمل به مفاد کامل توافق آتش بس در مرحله اول سر باز می‌زنند، دکتر «اسماعیل الثوابته» رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی نوار غزه طی سخنانی اعلام کرد که این باریکه به 500 عدد ماشین آلات سنگین مانند لودر و جرثقیل و سایر تجهیزات برای آواربرداری نیاز دارد، اما صهیونیست‌ها تنها اجازه ورود 6 مورد از این تجهیزات را داده‌اند.

رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه افزود: از همین شش مورد تجهیزاتی هم که وارد شده برخی از آنها کوچک بوده و برخی دیگر هم خراب است و نیاز به تعمیر و قطعات یدکی دارد. در حال حاضر نوار غزه با یک بحران انسانی شدید در سایه عدم وجود ماشین آلات سنگین برای آواربرداری و بازگشایی جاده‌ها و همچنین بیرون کشیدن پیکر شهدا از زیر آوارها مواجه است.

وی اظهار داشت: این گونه رفتارها بیانگر آن است که صهیونیست‌ها همچنان سیاست‌های غیر انسانی را در دستور کار خود قرار داده‌اند که هدف آن تشدید بحران انسانی در غزه و به شکست کشاندن تلاش‌ها جهت امدادرسانی به این باریکه و بازسازی آن است.

این مسئول دولتی غزه تاکید کرد: ما از میانجی‌ها و طرف‌های ضامن اجرای توافق آتش بس می‌خواهیم که به مسئولیت‌های خود پایبند باشند و اشغالگران را برای توقف این سیاست‌های تهاجمی تحت فشار قرار دهند؛ زیرا این تحرکات، رنج‌های ملت بزرگ فلسطین در نوار غزه و همچنین وضعیت فاجعه بار اینجا را تشدید می‌کند.

آکسفام: شبکه‌ آب و فاضلاب غزه از بین رفته است


سلامه معروف، سخنگوی دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه هم به نوبه خود در مورد بحران انسانی در این باریکه اظهار داشت که تعداد ماشین آلات سنگین وارد شده به غزه بسیار محدود بوده و هنوز هم خانه‌های سیار وارد نشده است.

وی ادامه داد: خانه‌های سیار تحت بازرسی صهیونیست‌ها قرار دارند و ما همچنان در انتظار ورود آنها به غزه هستیم. ما به 500 دستگاه ماشین آلات سنگین در انواع مختلف نیاز داریم که تنها تعداد کمی بولدوزر وارد شده است. ما به مرحله اول توافق آتش بس به طور کامل پایبند بوده‌ایم، اما صهیونیست‌ها این توافق را به ویژه در سطح پروتکل بشردوستانه نقض می‌کنند.

این مقام دولتی غزه تاکید کرد: ژنراتورهای تولید برق و منابع انرژی برخلاف مفاد مندرج در توافق آتش بس هنوز وارد غزه نشده‌اند. صهیونیست‌ها از ورود کمک‌هایی که دارای اولویت اصلی مرتبط با زیرساخت‌ها، بیمارستان‌ها و شبکه‌های برق و آب هستند جلوگیری می‌کنند.

این در حالی است که در جدیدترین ارزیابی انجام گرفته توسط سازمان ملل، اتحادیه اروپا و بانک جهانی مشخص شده که هزینه بازسازی نوار غزه و کرانه باختری 53 میلیارد و 200 میلیون دلار است و روند بازسازی غزه دست کم 10 سال طول می‌کشد. 20 میلیارد دلار از این هزینه هم باید در سه سال اول بازسازی غزه هزینه شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط