جمعه 03 اسفند 1403 - 17:19

کد خبر 815017

پنج‌شنبه 02 اسفند 1403 - 07:50:44


هزینه معیشت کارگران از ۵۰ میلیون تومان بیشتر می‌شود


ایسنا/یک فعال کارگری با بیان اینکه اگر هزینه‌های سبد معیشت کارگران بر اساس شاخص‌ها و استانداردهای بین المللی سازمان جهانی کار محاسبه و سنجیده شود قطعا از ۵۰ میلیون تومان بیشتر می‌شود، گفت: شورای عالی کار باید به سمت واقعی کردن دستمزد کارگران برود و شرط واقعی کردن مزد این است که یک سبد معیشت واقعی تعریف شود.


ناصر چمنی در گفت وگو با ایسنا، در ارزیابی میزان هزینه سبد معیشت کارگران اظهار کرد: درحال حاضر هزینه‌های معیشت کارگران طوری نیست که برای تعیین آن به اقدام خارق العاده دست بزنیم چون همه در این کشور زندگی می کنند و با قیمت‌ها،‌ هزینه‌ها،‌ اجاره بها و وضع اقتصاد و معیشت بیگانه نیستند بنابراین آمارها و ارقام گویای شرایط زندگی کارگران و قدرت خرید آنهاست و نمی‌توان در یک اتاق در بسته آمارها را نوشت و اعلام کرد.

وی ادامه داد: وقتی هزینه سبد معیشت کارگران حدود ۳۰ میلیون تومان اعلام می‌شود می‌توان به فاصله بین دستمزد و هزینه‌های زندگی و خط معیشت پی برد.

این فعال کارگری در ادامه شاخص‌های سازمان جهانی کار را مورد اشاره قرار داد و گفت: سازمان جهانی کار استانداردهای خاص خود را برای تعیین دستمزد دارد و اگر با استانداردهای جهانی بخواهیم برای کارگران دستمزد تعیین کنیم، هزینه سبد معیشت کارگران قطعا از ۵۰ میلیون تومان بیشتر می‌شود.

چمنی گفت: استانداردهای اولیه سازمان جهانی کار شامل کالری مصرفی و مورد نیاز، مسایل آموزشی، بهداشتی،‌ رفاهیات و حتی تفریحات است و اگر همه اینها را درنظر بگیریم سبد معیشت بالاتر از ۵۰ میلیون تومان می‌شود ولی ما بسیاری از این شاخصه‌ها را محاسبه و رعایت نمی‌کنیم و می‌بینیم که طبق آمارها امروز فاصله بین دستمزد و هزینه‌های زندگی به جایی رسیده که رقم هزینه سبد معیشت به مرز ۳۰ میلیون تومان رسیده است ولی ما برای گذران زندگی کارگران حقوق و دستمزد تعیین می‌کنیم و شاید سفر و تفریحات از سبد معیشت آنها خط خورده باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر بخش اعظم دریافتی کارگران صرف هزینه‌ مسکن و اجاره بها می‌شود، گفت: امروز جامعه کارگری از خیلی از هزینه‌های آموزش و بهداشت و درمان خود می‌زند چون بیشتر دریافتی کارگران یا به مسکن و اجاره بها می رود یا صرف خرید اقلام خوراکی می‌شود بنابراین تاکید ما این است که سبد معیشت کارگران واقعی شود.

این فعال کارگری در پایان گفت: امسال شورای عالی کار باید به سمت واقعی کردن دستمزد کارگران برود و شرط و واقعی کردن مزد این است که یک سبد معیشت واقعی تعریف شود. بیش از ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران را جامعه کارگری تشکیل می‌دهند و باید هزینه‌های سبد معیشت آنها را واقعی ببینیم و بر اساس آن دستمزد را تعیین کنیم.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط