دوشنبه 06 اسفند 1403 - 13:54

کد خبر 819636

دوشنبه 06 اسفند 1403 - 10:42:00


موشکباران مواضع دشمن در رزمایش ذوالفقار


تسنیم/ سخنگوی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، گفت: یگان‌هایی از منطقه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش، در پشتیبانی از نیروی دریایی ارتش نسبت به تیراندازی انواع سامانه‌های سبک و سنگین اقدام کردند.

امیر سرتیپ علیرضا شیخ سخنگوی رزمایش ذوالفقار 1403 ارتش اظهار داشت: امروز و در ادامه رزمایش ذوالفقار،  یگان‌هایی از منطقه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش، متشکل از؛ تیپ 188 زرهی، تیپ 223 واکنش سریع، تیپ 55 هوابرد، گروه 455 مهندسی رزمی، گروه 55 توپخانه و گروه 840 موشکی در پشتیبانی از نیروی دریایی ارتش نسبت به تیراندازی از انواع سامانه‌های سبک و سنگین اقدام کردند.

وی حضور سریع یگان‌ها در مناطق درگیر را از مهم‌ترین راهبردهای ارتش در طراحی و اجرای رزمایش‌ها دانست و تأکید کرد: تیپ 55 هوابرد با همکاری تیپ 223 واکنش سریع نیروی زمینی ارتش، پس از فرود در منطقه اجرای رزمایش، به منظور انجام عملیات «پدافند تعجیلی»، پیش از انتقال و اعزام دیگر نیروها به منطقه رزمایش، به صورت واکنش سریع به منطقه، گسیل و با هدف جلوگیری از پراکندگی و پیشروی احتمالی دشمن در عمق خاک خودی، به انجام پدافند زمینی تعجیلی پرداختند.

وی ادامه داد: از دیگر برجستگی‌های این رزمایش، می توان به استفاده از انواع موشک‌های «فتح» با بُرد 120 کیلومتر، «فجر» با بُرد 110 کیلومتر، پهپاد انهدامی «آرش2»، پهپادهای تهاجمی «ابابیل4 و 5» و «مهاجر6»، به منظور اجرای عملیات علیه مواضع، عناصر و نیروهای دشمن موسوم به نیروی نارنجی، به منظور عمق دادن به منطقه عملیات و کمک‌رسانی به نیروی دریایی برای نابودی عناصر دشمن در دریا اشاره کرد.

سخنگوی رزمایش، بهره‌گیری از توان انواع سامانه‌های پهپادی را از دیگر موارد قابل توجه در این مرحله از رزمایش برشمرد و گفت: استفاده انبوه از انواع سامانه‌های پهپادی شناسایی و مراقبتی، انهدامی، تهاجمی و جنگالی بومی در این رزمایش مورد تأکید بوده و به اجرای عملیات پرداختند.

سرتیپ شیخ با بیان اینکه در رزمایش ذوالفقار 1403 ارتش، از توان هم‌افزای نزدیک‌زنی و دورزنی نیروی زمینی ارتش برای نابودی اهداف و مواضع دشمن استفاده شده است، تصریح کرد: در این رزمایش کوشش شد تا از انواع سامانه‌های موشکی ضدزره نظیر «الماس» زمین‌پایه، «دهلاویه» دوقلوی نصب‌ بر نفربرها و نیز انواع سامانه‌های پهپادی و توپخانه‌ای، استفاده و عملکرد آن‌ها مورد ارزیابی واقع شود. ضمن آن‌که یگان‌های مهندسی رزمی نیز، جهت ایجاد سد، موانع و تخریبات، پای کار آمدند تا با مسلح کردن سواحل و زمین‌های مشرف به دریای عمان، زمینه را برای به دام انداختن نیروهای دشمن مهیا کنند.

وی در ادامه با اشاره به نقش یگان‌های هواپایه نزاجا، اظهار کرد: هوانیروز نیز به منظور زمین‌گیر ساختن دشمن، هم به صورت مستقل از عملکرد عناصر خودی درگیر در منطقه رزمایش و هم در قالب انجام پشتیبانی از یگان‌های تک‌وَر، در انواع سناریوهای به کار گرفته شده شامل کمین، تک هماهنگ‌شده و پدافند، به اجرای آتش نزدیک و هواپایه مبادرت ورزید. همچنین سامانه‌های پدافند هوایی نیروی زمینی ارتش برمبنای مأموریتی که بر عهده این نیرو بوده است، با بهره‌گیری از سامانه شهید «مجید» و انواع دوش‌پرتاب‌های «میثاق»، علیه تهدیدهای هوایی در ارتفاع پست، مقابله کردند.

سخنگوی رزمایش ادامه داد: از سوی دیگر، تیپ 188 زرهی با ضرباتی که تیپ‌های 55 هوابرد و 223 نیرو مخصوص به نیروی مهاجم وارد کردند، با انجام یک حمله سریع از طریق به کارگیری تانک‌ها، نفربرها و هماهنگی و پشتیبانی آتش هوایی، دشمن را به داخل دریا، رانده و به نابودی عناصر و تأمین امنیت سواحل اقدام کرد. همزمان نیروی هوایی با پشتیبانی از طریق پهپادهای «کرار» و جنگنده‌های «F4»، از عملیات نیروی زمینی ارتش پشتیبانی کرد.

امیر سرتیپ شیخ، توسعه توانایی‌ها و همکاری‌های متقابل میان نیروی زمینی و دیگر نیروهای ارتش را از دستاوردهای ضمنی این رزمایش برشمرد و گفت: در مواردی که نیاز به هم‌افزایی میان نیروهای زمینی و دریایی جهت نابودی عناصر، تجهیزات و ادوات دشمن وجود داشت، نیروی زمینی ارتش توانست هم از طریق به کارگیری انواع سامانه‌های موشکی ضدزره دوربُرد نظیر فتح و فجر و هم از طریق انجام نشست و برخاست بالگردهای تهاجمی کبرای نیروی زمینی بر روی ناوهای نیروی دریایی ارتش، به مقابله با دشمن بپردازد.

وی در پایان تصریح کرد: از سوی دیگر کوشش شد تا با استفاده از ظرفیت نیروی دریایی، از پهلوگیری ناوها و شناورهای نداجا در سواحل، جهت جابجایی انواع ادوات زرهی، پهپادی، بالگردها، تانک‌ها و نفربرهای نیروی زمینی به منظور انتقال به منطقه رزمایش و مناطق احتمالی نبرد(beaching)،  به نحو مطلوب و شایسته‌ای بهره‌برداری شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط