سه‌شنبه 25 دی 1403 - 06:54

کد خبر 82598

چهارشنبه 17 خرداد 1402 - 11:21:00


مشکلات متقاضیان چانگان‌های وارداتی و گلایه از ‌اطلاع‌رسانی نامناسب سایپا ‌


فارس/ با اعلام سایپا مبنی بر شروع عرضه و ضرورت واریز وجه برای تحویل چانگان‌های وارداتی، عده‌ای از متقاضیان به بروز برخی موانع در ثبت‌نام و ناهماهنگی‌ها از سوی شرکت سایپا، اشاره کردند.‌

متقاضیان خرید خودروهای وارداتی چانگان +CS35 بیش از 3 ماه است که در انتظار واریز وجه و تحویل خودروهای وارداتی هستند، اما بالاخره پس از اعلام اخیر سایپا برای ثبت‌نام، این متقاضیان در واریز وجه و ثبت‌نام‌ با یک سری مشکلات مواجه شده‌اند به‌طوری که در برخی موارد، حتی به ‌ناخواسته باید از خرید خودرو انصراف دهند. 

* عدم ارسال پیامک به خریداران خودروهای وارداتی که مشمول خرید شده‌اند
‌تعدادی از متقاضیان خرید خودروهای وارداتی چانگان، دیروز در تماس با خبرگزاری فارس اعلام کردند در حالی که نامشان در اولویت خرید خودروهای وارداتی (طبق فهرست درج شده در سایت سایپا) قرار گرفته است، اما شرکت سایپا، هیچ‌گونه اطلاع رسانی در این خصوص انجام نداده است و این افراد از این موضوع بی‌اطلاع‌ بوده‌اند. 


متقاضیان خرید خودروهای وارداتی چانگان از شرکت سایپا، عنوان کرده‌اند که براساس اعلام شرکت واردکننده (سایپا)، مقرر بود پیامک اطلاع‌رسانی برای آن دسته از مشتریانی که در اولویت تحویل خودرو وارداتی قرار گرفته‌اند، ارسال شود اما برخلاف انتظار و با وجود اعلام قبلی از سوی شرکت، مشتریان خرید خودرو چنین پیامکی دریافت نکرده‌اند. 

یکی از متقاضیان گفت: امروز به‌صورت تصادفی وارد سایت سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به آدرس (saleauto.ir) شدم و متوجه شدم که نامم در اولویت تحویل خودروهای وارداتی قرار گرفته است، همین امروز تا فردا مهلت دارم مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان به‌صورت یکجا به حساب خودروساز واریز کنم تا در سه ماه آینده بتوانم خودروی خود را تحویل بگیرم در حالی که اگر از قبل اطلاع‌رسانی انجام شده بود، امکان تأمین وجه را داشتم. 

این متقاضی‌ خرید خودروهای وارداتی گفت: در واقع اسم ما به عنوان کسی که می‌تواند خودرو وارداتی خریداری کند، از چند روز قبل در سایت مذکور آمده بود و فرصت سه - چهار روزه‌ای داده شد تا نسبت به واریز وجه اقدام کنند، اما از آنجا که شرکت سایپا اطلاع‌رسانی انجام نداد‌ ما از این موضوع بی‌خبر بودیم.

یکی دیگر از متقاضیان چانگان‌های وارداتی گفت: مهلت 3 روزه به خریداران خودروهای وارداتی برای واریز وجه یک میلیارد و 200 میلیون تومانی، فرصت بسیار کوتاهی است. ضمن اینکه دو روز از این سه روز نیز تعطیلات رسمی بوده است، بنابراین در صورتی که حتی اطلاع رسانی لازم هم انجام شده بود، در این مدت کوتاه، باز هم امکان تامین و واریز وجه وجود نداشت.

متقاضیان خرید خودروهای وارداتی عنوان کرده‌اند که در تماس با شرکت سایپا متوجه شده‌اند که این مهلت قابل تمدید نیست و در صورتی که وجه مورد نیاز را تا فردا 17 خرداد به حساب شرکت واریز نکنند، این اقدام آنها به منزله انصراف از خرید خودرو وارداتی است و حتی از اولویت خرید نیز خارج می‌شوند. 

‌این در حالی است‌ در هفته گذشته شرکت خودروسازی سایپا به عنوان واردکننده خودروهای چانگان، اعلام کرد که آن دسته از متقاضیانی که در بهمن‌ سال 1401 با فراخوان وزارت صمت نسبت به تعریف حساب وکالتی نزد سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اقدام و سپس در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی نسبت به ثبت‌نام و انتخاب خودروی چانگان CS35 پلاس اقدام کرده‌اند، با اولویت ثبت‌نام هر متقاضی بر اساس سامانه عرضه خودروهای وارداتی، امکان واریز وجه و ثبت‌نام بر اساس موجودی خودروهای چانگان فراهم می‌شود.

این شرکت‌ همچنین اعلام کرد: با توجه به تعداد خودروهای وارداتی موجود در گمرک بر اساس اولویت تعیین شده در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی، نسبت به فراخوان واریز وجه و ثبت‌نام هر یک از متقاضیان اقدام خواهد شد؛‌ متقاضیانی که پس از کنترل محدودیت‌های ثبت‌نامی، پیامک اطلاع‌رسانی برای آنها ارسال می‌شود، از ساعت 14 روز شنبه مورخ 13 خرداد می‌توانند با مراجعه به سایت فروش اینترنتی گروه سایپا به نشانی https://saipa.iranecar.com  نسب به واریز وجه و ثبت‌نام اقدام کنند بنابراین در اطلاعیه شرکت قید شده که به متقاضیان که در اولویت قرار می‌گیرند پیامک ارسال می‌شود. 

* تحویل چانگان فقط به 130 مشتری/ بلاتکلیفی خریداران خودروهای وارداتی
‌همچنین یکی از متقاضیان خرید خودروهای وارداتی گفت که از سوی شرکت سایپا، پیامک ثبت‌نام و واریز وجه برای وی ارسال شده و براین اساس مشمول خرید خودرو شده است، ‌بنابراین اقدام به واریز وجه به حساب شرکت وارد کننده خودرو (سایپا) کرده است و پس از تکمیل این فرآیند به وی اعلام شده که برای تکمیل مدارک، باید به نمایندگی (صرفا یک نمایندگی مشخص شده است) مراجعه کند، اما با وجود آنکه کل پول را واریز کرده است، در نمایندگی ‌به وی اعلام شد که هنوز نامش در فهرست افرادی که قرار است خودرو به آنها تحویل داده شود، نیست.

‌این متقاضی خرید خودرو وارداتی به فارس گفت: براساس اعلام نمایندگی فقط نام 130 خریدار در فهرست بوده است و با وجود اینکه پرداخت وجه انجام داده‌ایم، نمایندگی به ما اعلام کرد هنوز نام شما در فهرست ما نیست، بروید تا زمانی که نامتان به فهرست‌های ما اضافه شود.

* پیامک آدرس غلط اینترنتی واریز وجه خرید خودرو برای مشتریان خودروهای وارداتی
از جمله مشکلات دیگری که متقاضیان خرید خودرو‌های وارداتی اعلام کرده‌اند، عدم تطابق آدرس برای واریز وجه خودرو با آدرس ارسالی از سوی شرکت (سایپا) است.

خریداران خودروهای وارداتی عنوان کردند که در پیامک ارسالی از سوی شرکت آمده است که باید برای واریز وجه خرید خودرو به سایت  https://saipav.iranecar.com مراجعه کنند در حالی که ظاهرا باید به آدرس https://saipav2.iranecar.com/auth/signin برای واریز وجه مراجعه کنند و این موضوع نیز مشکلاتی را برای خریداران خودرو به‌وجود آورده است. 

در مورد دیگر یکی از متقاضیان خرید خودروی وارداتی اعلام کرده که پس از دریافت پیامک از شرکت سایپا برای واریز وجه خرید خودرو اقدام کرده است و به وی اعلام شده برای تحویل خودرو باید به نمایندگی سایپا مراجعه کند اما در آنجا متصدی به وی اعلام کرده است که نامش در لیست تحویل گیرندگان خودرو نیست و فقط اسم 130 نفر به نمایندگی برای تحویل خودرو چانگان از سوی شرکت اعلام شده است. 

از زمانی که کلیات واردات خودرو در هیئت وزیران در اردیبهشت ماه 1401 مصوب شد تاکنون بیش از یک سال می‌گذرد. 

در این مدت آئین‌نامه واردات خودرو مصوب و اصلاح شد و در اسفندماه سال گذشته نیز فرآیند ثبت‌نام از متقاضیان خودروهای وارداتی انجام شد که براساس آن مقرر شد متقاضیان خرید این خودروها مبلغ 500 میلیون تومان را در حسابی نزد یکی از بانک‌ها بلوکه کنند.

براساس اعلام وزارت صمت قرار بود تعدادی از این خودرو‌ها در ابتدای امسال به متقاضیان تحویل داده شود اما تا این لحظه هیچ خودرویی به مشتریان تحویل داده نشده است.

مهدی ضیغمی، مدیرکل طرح واردات خودرویی وزارت صمت، می‌گوید: طولانی شدن فرآیند تحویل خودرو‌های وارداتی به متقاضیان به علت عدم تطابق استاندارد خودروهای وارداتی با استانداردهای داخلی بوده است که تا حدودی کار ترخیص خودروها از گمرکات را با مشکل مواجه کرد. 

براساس اعلام وزارت صمت قرار بود تا نیمه اول سال 1402 حدود 200 هزار خودرو به کشور وارد شود اما هنوز هیچ خودروی وارداتی به متقاضیان تحویل نشده است. 

‌امید قالیباف، سخنگوی وقت وزارت صمت، اواخر آذر‌ 1401 اعلام کرده بود طبق برنامه‌ریزی انجام شده در 3 ماه پایانی سال (1401)، ‌تعداد 100 هزار دستگاه و به همین تعداد هم در 3 ماهه اول  1402، خودرو از طریق واردات تامین و تحویل مردم می‌شود. 

از نکات قابل توجه که خریداران خودروهای وارداتی به آنها اشاره داشته‌اند این است که شرکت سایپا از متقاضیان خواسته است تا مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان را به صورت یکجا به حساب شرکت واریز کنند و این در حالی است که براساس اطلاعیه‌ منتشر شده در سامانه خرید خودروهای وارداتی ذکر شده که خریدار باید در زمان عقد قرارداد (در مرحله تخصیص خودرو) مبلغی را شامل قیمت خودرو و هزینه‌ها تا ورود خودرو به گمرک بپردازد و بعد از آن نیز در زمان تحویل خودرو هزینه‌های مربوط به مالیات، عوارض و حقوق گمرکی و هزینه‌های شماره‌گذاری و سایر موارد را بپردازد. 

براساس آخرین اطلاع رسانی که از سوی مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودرویی وزارت صمت در 9 اردیبهشت انجام شد این مقام مسئول از ترخیص 2000 دستگاه خودرو وارداتی از گمرکات خبر داده بود، به گفته وی‌ این خودروها در محموله‌های مختلف وارد کشور شده که اولین محموله آن توانسته همه  شرایط لازم برای واردات را داشته باشد‌.

به گفته مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت‌ از تعداد 2 هزار دستگاه خودروی وارداتی، 1108 خودروی چانگان به متقاضیان عرضه خواهد شد.

همچنین محمد علی تیموری، مدیرعامل سایپا، درباره وضعیت واردات خودرو گفته بود که اگر مسائل ارزی توسط بانک مرکزی مرتفع شود و بانک مرکزی ارز لازم را برای واردات این خودروها تخصیص دهد، سایپا مشکلی برای تأمین ریال ندارد بنابراین حتماً قادر خواهد بود تا پایان سال 100 هزار خودرو وارد کشور کند.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط