چهارشنبه 19 دی 1403 - 22:06

کد خبر 82670

چهارشنبه 17 خرداد 1402 - 12:55:00


در پشت صحنه سریال «فراری» چه می‌گذرد؟


تسنیم/ سریال «فراری» را پیش از این با نام «هادی» می‌شناسند؛ اما هادی کاراکتر اصلی این سریال است و قصه‌های واقعی از قهرمانان دفاع از حرم را روایت می‌کند. حسین رفیعی و هدایت هاشمی از بازیگران اصلی این سریال در صحنه از دغدغه‌های‌شان می‌گویند.
 رییس سازمان صدا و سیما، معاون سیما به همراه رئیس مرکز سیمافیلم و بقیه مدیران تلویزیون سری به مدرسه‌ای در روستای گلحصار زدند؛ آنجا گروه فیلمبرداری سریال «فراری» مشغول به کارند. حسین رفیعی و هدایت هاشمی را در صحنه می‌بینیم که خیلی صمیمی و علاقه‌مند با نوجوانان در حال کارند. 
وقتی وارد صحنه می‌شویم عوامل از هدف ساخت این سریال می‌گویند؛ سریال «فراری»  با هدف معرفی شهدای مدافع حرم با محورِ شخصیتی به نام هادی از دوران نوجوانی تا بزرگسالی او را به تصویر می‌کشند. در این سریال هدایت هاشمی، نسرین بابایی، حسین رفیعی، بهار نوحیان، شهین تسلیمی، جواد خواجوی، مجید پتکی، شهروز آقایی‌پور، افشین آقایی و حسین اوجاقلو به ایفای نقش می‌پردازند.
البته این‌طور که گفته می‌شود بازیگران دیگری به این سریال اضافه خواهند شد. 
این سریال پیش از این در پل خشتی شهرستان لنگرود و لاهیجان مراحل تصویربرداری خود را طی کرده و در جاده‌های شهریار و رباط کریم استان تهران نیز فیلمبرداری شده است. همچنین به منظور تصویر‌سازی مرتبط با دهه هفتاد که دوره زمانی این سریال است، تیم طراحی دکور مشغول دکور‌سازی بخش‌های جدید این سریال‌اند.
قرار بود آن روز رئیس رسانه ملّی از نزدیک شاهد فعالیت مجموعه عوامل این سریال باشد. بهرنگ ملک محمدی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو هم در این بازدید مدیرانِ تلویزیون را همراهی می‌کرد. چرا که این سریال از جدیدترین تولیدات گروه فیلم و سریال این شبکه تلویزیونی و در 30 قسمت در حال تهیه و تولید است.

سریالی که برآیند یکسری از واقعیت‌ها در مورد زندگی چند شهید است. بارها نامِ شهید صدرزاده از زبان عوامل بیرون می‌آید که ناخودآگاه آن دلاوری‌ها و رشادت‌ها و بزرگمردی‌های دوران دفاع از حرم را برای ما یادآور می‌شود. اما به طور خاص قرار نیست به شخصیتی پرداخته شود بلکه «هادی» کاراکتر اصلی عصاره‌ای از این بزرگمردی‌ها را به نمایش درخواهد آورد. امیر داسارگر که او را بیشتر به کارگردانی «منطقه پرواز ممنوع» می‌شناسیم این سریال را کارگردانی می‌کند.  
وقتی با هدایت هاشمی و حسین رفیعی همکلام می‌شویم از حوزه کودک و نوجوان و دغدغه‌هایشان می‌گویند. داستان گویی وارد جنگ و جبهه نمی‌شود اما با پژوهش‌های بسیار کاری در حال ساخت است که ادای دینی به شهدای مدافع حرم کند. 
پیگیر می‌شویم که چه زمانی این سریال روی آنتن خواهد رفت؛‌ عوامل این‌طور می‌گویند: فیلمبرداری تا آخر سال ادامه دارد اما احتمال دارد پاییز قسمت‌های ابتدایی آن به آنتن برسد. (چرا که قرار است این سریال در دو فصل 15 قسمتی آماده شود و فصل‌های بعدی هم داشته باشد.)
دلیل فیلمبرداری در روستای گلحصار هم مشخص شد؛ داسارگر می‌گوید: دلیل اینکه به آن روستا رفتیم که فضای پایین شهریِ کار را حفظ کرده باشیم. چون این شهدا از همین کوچه و خیابان‌ها به اوج دلدادگی و عاشقی رسیدند.
اما در ادامه لحظاتی از این سریال با حضور پیمان جبلی رئیس رسانه ملّی فیلمبرداری شد. 
او پس از بازدید به این نکته اشاره کرد: من خودم سابقه تدریس در این مقطع را داشتم و اهمیت کار کودک و نوجوان را می‌دانم چون از حوزه‌هایی بوده که کم کار شده است. این کار، خلاء های قبل را پر می‌کند. این سریال یک داستان واقعی است که در بستر زندگی جامعه ایرانی بوده و نشان‌دهنده ارزش‌هایی است که در نسل کودک و نوجوان وجود دارد؛ قصه‌های واقعی که قهرمان‌هایی از نوجوان‌ها تحویل جامعه داده است. «فراری» به یکی از این قصه‌ها می‌پردازد.
وی با اشاره به بررسی بیش از 100 طرح فیلمنامه در رسانه ملی تأکید کرد: دوستان ما در سیما فیلم و در مرکز سیمرغ تعدادی طرح‌ و فیلمنامه‌ را در حال بررسی و اجرا دارند که مجموعه آنها به حوزه‌های دفاع از حرم و امنیت برمی‌گردد که قصه‌های واقعی از این قهرمانان است. این طرح‌ها به تدریج وارد مرحله تولید خواهد شد. سریال «فراری» جزو کارهایی است که در دوره اخیر انجام شده است.
 لازم می‌دانم از همراهی دیگر دستگاه‌ها تشکر کنم. باید به این نکته توجه کنیم که مردم نیاز به حوزه سرگرمی دارند و مجموعه‌های تلویزیونی متناسب با همین اهداف باید تولید شود. باید دست‌مان در تولید مجموعه نمایشی پر باشد. حمایتی که تاکنون صورت گرفته، طبیعی و معمولی بوده در حالی که ما نیاز به حمایت‌های بیشتری داریم؛ حمایت‌هایی در بودجه و تخصیص آن. با زحمت دولت و مجلس، امسال یک بودجه اختصاص یافته است. آنچه ما نیاز داریم این است که این بودجه به طور کامل تخصیص یابد تا مجموعه‌های نمایشی کامل شده و به آنتن برسد. نیاز داریم به حوزه سریال و نمایش به عنوان یک حوزه راهبردی نگاه شود.
رئیس رسانه ملی در جمع عوامل و بازیگران این سریال، به برخی سختی‌ها در ساخت زندگی بزرگان هم اشاره کرده و می‌گوید: بازسازی زندگی بزرگان ملاحظاتی دارد و به ندرت کارهای موفقی از آب در می‌آید. دلیل اول این است که ممکن است بگویند فلان اتفاق نبوده یا درست پرداخته نشده است. کما اینکه اگر قرار باشد روایت نعل به نعل از زندگی یک شهید داشته باشیم، خانواده معترض می‌شود که جزئیات درست نبوده است. در واقع هرچقدر رویداد مهم تر است حساسیت بیشتر می شود. بهترین کار همینی هست که شما انجام می‌دهید که سایه شهید روی درام باشد. این کار به نشان دادن درست شخصیت شهدا هم کمک می‌کند.
پیگیرترین مخاطبان رسانه ملی کودکان‌اند و بالای80 درصد آنها پیگیر آنتن‌اند. ما از هر کاری که در این حوزه باشد استقبال می‌کنیم.
در این سریال، هدایت هاشمی، نسرین بابایی، حسین رفیعی، بهار نوحیان، شهین تسلیمی، جواد خواجوی، مجید پتکی، شهروز آقایی‌پور، افشین آقایی و حسین اوجاقلو به ایفای نقش می‌پردازند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط