سهشنبه 21 آبان 1404 - 18:33
هر شکلاتی را نخورید
مهر/رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از روغنهای جایگزین کره کاکائو در برخی شکلات ها هشدار داد.
زهره پوراحمد، با اشاره به اهمیت نوع چربیهای مورد استفاده در شکلاتهای صنعتی، گفت: کره کاکائو یکی از اصلیترین مواد در تولید شکلاتهای با کیفیت است اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده میشود که میتواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.
وی افزود: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد اما در مقابل روغنهای جانشین معمولاً شامل اسیدهای چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانیمدت آنها میتواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود
تفاوت کاکائو و شکلات
پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانههای درخت کاکائو به دست میآیند اما تفاوتهای مهمی دارند کاکائو به پودر یا کرهای گفته میشود که از دانههای کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانهها باقی میماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانههای کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.
پوراحمد همچنین گفت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالاهای مرغوبتر با کیفیت بهتر و سالمتری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغنهای بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایینتری برخوردارند.
لزوم آگاهی مصرفکنندگان در خرید شکلات
رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلاتهای صنعتی، تصریح کرد: تولید شکلات با کیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیتهای فنی یا کاهش هزینهها به استفاده از روغنهای جایگزین ارزانقیمت روی میآورند که علاوه بر افت کیفیت محصول میتواند سلامت مصرفکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.
وی از مصرفکنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درجشده روی بستهبندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغنهای پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
پوراحمد در پایان گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب میشود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالی که محصولات حاوی روغنهای جایگزین معمولاً بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد میکنند شناخت این تفاوتها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب میتواند به حفظ سلامت مصرفکنندگان کمک کند.
به گزارش به نقل از ایفدانا، زهره پوراحمد، با اشاره به اهمیت نوع چربیهای مورد استفاده در شکلاتهای صنعتی، گفت: کره کاکائو یکی از اصلیترین مواد در تولید شکلاتهای با کیفیت است اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده میشود که میتواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.
وی افزود: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد اما در مقابل روغنهای جانشین معمولاً شامل اسیدهای چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانیمدت آنها میتواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود
تفاوت کاکائو و شکلات
پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانههای درخت کاکائو به دست میآیند اما تفاوتهای مهمی دارند کاکائو به پودر یا کرهای گفته میشود که از دانههای کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانهها باقی میماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانههای کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.
پوراحمد همچنین گفت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالاهای مرغوبتر با کیفیت بهتر و سالمتری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغنهای بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایینتری برخوردارند.
لزوم آگاهی مصرفکنندگان در خرید شکلات
رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلاتهای صنعتی، تصریح کرد: تولید شکلات با کیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیتهای فنی یا کاهش هزینهها به استفاده از روغنهای جایگزین ارزانقیمت روی میآورند که علاوه بر افت کیفیت محصول میتواند سلامت مصرفکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.
وی از مصرفکنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درجشده روی بستهبندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغنهای پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
پوراحمد در پایان گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب میشود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالی که محصولات حاوی روغنهای جایگزین معمولاً بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد میکنند شناخت این تفاوتها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب میتواند به حفظ سلامت مصرفکنندگان کمک کند.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
چراغ قوه همه کاره ( پاور بانک، شیشه شکن و ... )
-
هشدار آبفای کشور به مردم؛ هیچ ماموری فعلا برای قرائت کنتور آب مراجعه نمیکند
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
جارو شارژی !! دیگه نگران نظافت ماشین نباشید
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
فشار آبرو چند برابر کن ....
-
فرمانده کل قوا: ملت ایران در مقابل جنگ تحمیلی محکم میایستد همانگونه که در مقابل صلح تحمیلی نیز محکم خواهد ایستاد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
پایان زودهنگام گنبد آهنین؟ اسرائیل مجبور به جیرهبندی موشکها شد
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
واکنش عراقچی به تجاوز امروز آمریکا به تأسیسات هستهای فردو، نطنز و اصفهان
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
آخرین اخبار
-
تا باشه از این بدبختیا باشه!
-
حفاری مشکوک در محدوده امامزاده عبدالله(ع) شهرری
-
عمری: سرباز هستم، وضعیتم مشخص نیست
-
مسعود ده نمکی: برخی مسئولین با «اخراجی ها» مخالف بودند!
-
مدعی جدید برای لیگ برتر استارت زد
-
برتری پالایش نفت در حساسترین دیدار لیگ تنیس روی میز
-
عکس/ مستندسازی آئینهای عاشورایی در خراسان جنوبی
-
عکس/ برگزاری آیین سنتی دسته بنی اسد در طبس
-
تامین و توزیع بیش از ۴۰۰ تن کالای اساسی در خراسان جنوبی
-
تکمیل ۱۸ واحد سوله کارگاهی در شهرک صنعتی امید البرز
-
۶ زائرسرای بنیاد شهید ایلام آماده پذیرایی از ایثارگران در اربعین است
-
تلگرام کانال گروه هکری «حنظله» را مسدود کرد
-
فرمانده سپاه ایلام: فداکاری نیروهای مسلح و ایستادگی ملت باید زنده و پررنگ بماند
-
منچستریونایتد مشتری مویزه کین شد
-
دادستان ایلام: رسانهها اقتدار موشکی و انسجام ملت ایران را روایت کنند
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
تخفیفها و تمدیدهای مالیاتی تولیدکنندگان ابلاغ شد
سهشنبه 18 تیر 1404 - 15:59:46
ارزش معاملات خرد سهام، امروز ۳.۵ همت شد
سهشنبه 18 تیر 1404 - 15:28:58
۶۴ فقره ملک دولت مازاد تشخیص داده شد
سهشنبه 18 تیر 1404 - 15:28:23
وزیر نیرو: هیچ واحد صنعتی به دلیل کمبود برق تعطیل نمیشود
سهشنبه 18 تیر 1404 - 14:39:32
بسته حمایتی برای کسبوکارهای آسیبدیده از جنگ اعلام شد
سهشنبه 18 تیر 1404 - 14:37:21