جمعه 25 آبان 1403 - 12:35

کد خبر 84170

پنج‌شنبه 18 خرداد 1402 - 15:29:59


آیا اروپایی‌ها از واشنگتن در جنگ چین-آمریکا حمایت می‌کنند؟


ایسنا/ براساس یافته‌های جدیدی که توسط شورای روابط خارجی اروپا منتشر شده، اکثریت اروپایی‌ها برخلاف اکثر آمریکایی‌ها، چین را به‌ عنوان یک «شریک ضروری» و نه به ‌عنوان یک رقیب یا دشمن می‌بینند.

به نقل از نشریه تایم، در ماه‌های اخیر، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، زمانی که صحبت از چین به میان آمده، به دنبال به تصویر کشیدن یک جبهه عمدتا متحد بوده‌اند. هم واشنگتن و هم بروکسل از پکن به دلیل حمایتش از روسیه در بحبوحه حمله به اوکراین انتقاد کرده‌اند و هر دو قاطعانه با هرگونه تلاش برای تغییر وضعیت موجود در اطراف تایوان، یک دموکراسی خودگردان که پکن روی آن ادعا دارد، مخالفت کرده‌اند.
اما به همان اندازه که ممکن است به نظر برسد رهبران آمریکایی و اروپایی روی چین تمرکز دارند، نمی‌توان همین را در مردم آنها گفت. براساس یافته‌های جدیدی که توسط شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) در روز چهارشنبه منتشر شد، اکثریت اروپایی‌ها برخلاف اکثر آمریکایی‌ها، چین را به‌ عنوان یک «شریک ضروری» و نه به ‌عنوان یک رقیب یا دشمن می‌بینند.
علاوه بر این، در صورت وقوع درگیری احتمالی میان بین ایالات متحده و چین بر سر تایوان، بیشتر اروپایی‌ها ترجیح می‌دهند از آن دور بمانند.
این یافته‌ها که با نظرسنجی از بیش از ۱۶۰۰۰ تن در ۱۱ کشور اتحادیه اروپا حاصل شده، تضاد کاملی با دیدگاه مرسوم ارائه می‌دهد، مبنی بر اینکه تقارن خاصی بین آنچه در اوکراین اتفاق می‌افتد و آنچه ممکن است در تایوان اتفاق بیفتد، وجود دارد.

به گزارش تایم، همسایگان «قدرتمندتر و مستبدتر»، به ترتیب در روسیه و چین، حاکمیت هر دوی آنها را رد کرده‌اند. اما این لزوما تعجب‌آور نیست. در حالی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده موضعی جنگ‌طلبانه علیه چین مطرح کرده است - پکن را جدی‌ترین رقیب آمریکا نامیده و متعهد شده که از تایوان در برابر تهاجم چین دفاع کند - رهبران اروپایی دیدگاه‌های متفاوت‌تری دارند. مثلا اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا خواستار «ریسک‌زدایی» روابط این نهاد با پکن شده و یا اینکه امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه حرکت به سمت رویکرد آشتی‌جویانه‌تر در برخورد با چین به ‌عنوان یک شریک استراتژیک را پیشنهاد داده است.
این تناقض در افکار عمومی آشکار است؛ در حالی که بیشتر آمریکایی‌ها چین را به ‌عنوان رقیب (۵۲%) یا دشمن (۳۸%) می‌دانند، طبق مطالعه اخیر مرکز تحقیقات پیو، نگرش‌های اروپایی‌ها نسبت به چین متفاوت‌تر است.
به طور متوسط، ۴۳ درصد از اروپایی‌ها چین را به عنوان «یک شریک ضروری» در نظر می‌گیرند، در مقابل ۲۴ درصد این کشور را به عنوان یک رقیب یا ۱۱ درصد آن را به عنوان یک دشمن می‌بینند. این در حالی است که اکثر اروپایی‌ها چین را به عنوان شریک نزدیک روسیه می‌شناسند؛ روسیه‌ای که از دید اکثر اروپایی‌ها رقیب یا دشمن اروپاست.
شاید به همین علت است که وقتی از آنها پرسیده شد که کشورشان باید چگونه به درگیری احتمالی بین ایالات متحده و چین بر سر تایوان واکنش نشان دهد، اکثریت اروپایی‌ها (۶۲٪) گفتند که باید بی‌طرف بمانند.
پاول زرکا، کارشناس ارشد سیاستگذاری در ای‌سی‌اف‌آر مستقر در پاریس و یکی از نویسندگان گزارش مذکور، به نشریه تایم گفت که این موضع، انعکاسی از احساسات اروپایی‌ها نسبت به ایالات متحده (که اکثر اروپایی‌ها آن را به عنوان متحد و شریک نزدیک خود می‌شناسند) یا تمامیت ارضی تایوان نیست.
زرکا می‌گوید: مسئله تایوان یا چین هنوز برای شهروندان اروپایی بسیار انتزاعی است. برای اروپایی‌ها، اینها چیزهای غیرقابل مقایسه هستند؛ جنگ در اوکراین که در واقع در کنار مرزهای ما اتفاق می‌افتد و ما از نزدیک آن را دنبال می‌کنیم، در مقابل یک تایوان بسیار دور که در آن هنوز هیچ جنگی وجود ندارد و خیلی درباره آن بحث نمی‌شود.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط